פיצוי מהעירייה בעקבות נפילה לבור

דניאל1008

New member
פיצוי מהעירייה בעקבות נפילה לבור

שלום רב לפני כשבועיים הלכתי ברחוב, ולפתע מעדתי ונפלתי לתוך תעלה חפורה בצד הדרך, שניכר היה שנוצרה לצורך עבודות במקום. נגרמו לי נזקים שונים, לא כולם גופניים. אני מעוניינת לקבל פיצוי מהעירייה. השאלה: האם עליי לשלוח קודם מכתב דרישה לעירייה עם סכום הפיצוי שאני דורשת, או שאפשר לפנות ישר לבית משפט לתביעות קטנות. אדגיש רק שהנזקים שנגרמו לי הם אמיתיים, ולא מדובר פה במצב שאני רוצה "להתעשר" על חשבון העירייה. תודה מראש לעונים

פיצוי מהעירייה

שלום רב, מאחלת לך החלמה מהירה, עדיף קודם כל לשלוח מכתב דרישה לעירייה עם פירוט כל הנזקים שנגרמו לך בגלל הנפילה. כדאי שתצלמי את המקום בו מעדת ונפלת, כדי להדגים את רשלנות העירייה או מי מטעמה, משלא גידרו מקום מסוכן. בית משפט לתביעות קטנות, ככלל אינו ערוך לנהל תיקים העוסקים בנזקי גוף. נראה לי שהדרך הנכונה, קודם כל לפנות אל העירייה עם מכתב דרישה ובהתאם לתשובתם לכלכל את צעדי ההמשך שלך. בהצלחה

דניאל1008

New member
אבל האם אני צריכה לציין מה הסכום שאני דורשת?

תודה רבה על התשובה הכנתי כבר את המכתב (אין לי כסף לעו"ד, לצערי), אבל איני יודעת האם אני צריכה לציין מהו סכום הפיצוי שאני דורשת, או שהעירייה היא שצריכה לתת הצעה ראשונית לפיצוי? אציין שאין לי מושג איזה סכום מקובל לדרוש, לכן אני מעדיפה להימנע מלנקוב בסכום.

סכום

וזו הסיבה שבגללה כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בנזקי גוף, שיידע להעריך מה מגיע לך. על פי רוב מקובל בתחום משפטי זה ששכר הטרחה משולם באחוזים מתוך הפיצוי שאת מקבלת.

Merlinus

New member
לא צריך להפנות שום "מכתבי דרישה" לעירייה

את יכולה להודיע כי קרה ארוע התאונה והנזק טרם התגבש, ולבקש פרטי המבטח של העיריה (לפעמים העיריה יכולה לומר שהיא תנהל בעצמה את התביעה לכשתוגש, כלומר, ללא מעורבות המבטח) כל עוד התאונה טריה והנזק לא התגבש אין אפשרות "להעריך" את התיק.. כפי שציין קודמי, עדיף לפנות למשרד התממחה בנזקי גוף

למעלה