פיצול לפרטישנים (דרך וינדוס)

cmand

New member
פיצול לפרטישנים (דרך וינדוס)

מצאתי תוכנה בשם Partition Magic שיכולה דרך הוינדוס לפצל גם לפרטישנים של לינוקס אחרי זה היא יוצאת לדוס ועושה את זה.. אבל היא לא עבדה לי טוב ומה שלא עשיתי עדיין זה נשאר בפרטישן אחד של וינדוס 20 גיגה איזה תוכנות אחרות יש ואם בכלל אפשר דרך fdisk ליצור פרטישן Non-Dos ולא רק למחוק אותם

lizard

New member
מה אתה רוצה לעשות בכלל ?

זה לא היה 100% מובן. ליצור פרטישן ללינוקס ? או לפצל פרטישן של מיקרוסופט ל2 או יותר ? אצלי הPM עבדה מצויין. מיכה

cmand

New member
מה שאני רוצה לעשות

יש לי 20 גיגה כולם מוקדשים לFat 32 אני רוצה ליצור מחיצה ללינוקס 10 גיגה ולהשאיר את הf32 רק ב 10 גיגה

Rul3R

New member
פיצול למחיצות

Partition Magic אמורה לעשות את העבודה בצורה טובה. ה fdisk של דוס לא מזהה מחיצות של מערכות אחרות חוץ מדוס, אז תפעיל את הלינוקס ותשתמש ב fdisk שבא עם הלינוקס, הוא מזהה את כל המחיצות טוב מאוד.

cmand

New member
הפרטישן מגי´ק שלי...

עושה הכל מצויין דרך הוינדוס ושמגיע הקטע לעשות ריסט ולבצע את זה דרך הדוס הוא נותן לי הודעת ארור ואומר לי לדבר עם צוות התוכנה (לא זוכר את השם של החברה...) וזהו... קיצר זה גם ככה גירסא של 15 יום עם קראק וזה לא ממש חוקי אז הסרתי אותה מישהו יכול לתת לי שם של משהו אחר ? נ.ב - הרדהט שאני רוצה להוסיף מחיצה של לינוקס הוא נותן לי הודעה משונה שאי אפשר להוסיף וחוזר למסך שרואים 19 גיגה למחיצת וינדוס (vfat) מה עושים ?

cmand

New member
הבעיה עצמה

אחרי שעשיתי מחיצות ב"פרטישן מג´יק" הוא יצא לדוס בשביל לעשות את המחיצות וזה מה שהוא כותב: error 627 reading batch list from c:\windows\system\PQ_BATCH.PQB drive geometry from windows environment does not match that seen from boot-mode

הראל

New member
יש במסגרת הלינוקס ../images/Emo70.gif

זאת בעיה ידועה. צימצום "פרטישן" של מיקרוסופט" כדי לאפשר התקנת לינוקס. ברוב הדיסקים להתקנה של נ"לינוקסים" למיניהם יש תוכנה שנקראת (נדמה לי) - FIFS (או משהו דומה). תפעיל אותה מתוך הדיסק כאשר אתה נמצא ב"חלונות" של מיקרוסופט. רק תיזהר. תבדוק לפני כן כמה מתוך הדיסק באמת בשימוש, אחרת תהרוס את המערכת הקיימת.

matam haifa

New member
אני אגיד לך מה אני עשיתי וזה הצליח

1. פינוי של קבצי זבל מהדיסק + כל מיני תוכנות שאתה לא ממש צריך, בקיצור פינוי מקום. 2. התקנת פרטישן מג´יק 7
3. איחוי דיסק. 4. בפעם הראשונה תן לפרטישן מג´יק לבחור בעצמה את החלוקה, ותראה אם זה הצליח. 5. אם סעיף 4 הצליח אז תנסה לעשות חלוקות , מה שבא לך.

lizard

New member
שמע

אני במקומך הייתי מנסה להשיג דיסק נוסף. לא חובה משהו גדול, מספיק 2-4 גיגה בתור התחלה. עליו תתקין את הSYSTEM, את המידע שלך תתקין על ה20 גיגה של הWINDOWS. כלומר תעשה NOUNT לדיסק 20 גיגה ותשתמש בו רק למידע. נראה לי שאתה בדרך לאבד את כל החומר שיש לך על ה20 גיגה. אני גם ממליץ לך לנקות את הדיסק מכל הזבל שיש בו ולעשות GJOST עליו (אם אתה יכול). מיכה

cmand

New member
כמה תשובות בשבילכם

1) ההרדיסק של ה 20 גיגה שלי... תפוס בו רק 640 מגה כי כל מה שמותקן זה רק כמה תוכנות קטנות והוינדוס עצמו... 2) בקשר להשיג עוד הרדיסק - אין מצב אין לי מאיפה להשיג הרדיסק והיום הרדיסק הכי קטן שאפשר לקנות זה 10 גיגה ואני לא מתכוון לשלם בשביל זה מעל 200 שקל - חבל לי על הכסף אם יש לי מקום בהרדיסק של ה 20

גם השטח שאתה טוען שהוא "פנוי"

הוא בעצם תפוס - למה ?? כי יש עליו מחיצה . אתה צריך לפנות מקום על הכונן הקשיח שלך כלומר להקטין את המחיצה . pqmagic היא תוכנית די טובה לכך מכוון שהיא מיישמת אפשרויות של הקטנת מחיצת ה system של win כלומר כונן C ללא פגיעה בתיפקוד של win . אם אתה טוען שיש לך התקנה בעייתית שלה - תנסה למצוא באינטרנט או איפה שזה לא יהיה התקנה שאכן תעבוד.

cmand

New member
סוף סוף מישהו קולט אותי

אני לא רוצה ליצור מחיצות של לינוקס! אני רק רוצה לצמצם את המחיצה של לינוקס ל10 גיגה ואת ה9 גיגה שנשארו להשאיר ריקים כלום... נדה! ובהתקנה של הלינוקס רדהט אני יוצר את המחיצות אבל כל מה שאני רוצה עכשיו זה שיהיה ריק!! נ.ב - אי אפשר ליצור עוד מחיצה... דוגמא D שתיהיה fat32 שתיהיה ריקה.. היא תיהיה 9 גיגה בהתקנה של הלינוקס להסיר אותה ונשאר שטח ריק ומפה הדרך קלה אפשרי ?!

cmand

New member
תבין

ההתקנה כנראה בסדר כי אותה התקנה עבדה לי בהרדיסק הקודם כל הקטע בתוכנה אני יוצר בצורה הגרפית דברים שאני רוצה היא שומרת קובץ בתוך סיסמטם... קובץ שלא בא בהתקנה אלה אחרי שאני מסיים לעבוד איתה היא יוצאת לדוס... קוראת את הנתונים מהקובץ ופה היא לא ממשיכה.. כי היא כותבת: error 627 reading batch list from c:\windows\system\PQ_BATCH.PQB ואת השורה השניה והשלישית שהיא כותבת: drive geometry from windows environment does not match that seen from boot-mode לא הבנתי... בתודה cmand.

lizard

New member
אם תפוס רק 640 מגה, אני מציע לך

לעשות GHOST לפרטישן. (רק שאם אין לך פרטישן נוספת אז זה לא יעבוד) ולצרוב עותק לגיבוי אחר כך תתחיל להשתולל מיכה

cmand

New member
לא צריך GHOST כי

כל מה שיש שם זה רק וינדוס ועוד תוכנות שיש לי את ההתקנה שלהם צרוב אז ככה שהכל מגובה לי (גם שמירות של גראפיקה, משחקים והכל)

ofirgaon

New member
זה מעולה כשלעצמו, אך

היתרון והמטרה בעצם של GHOST זה שלא תצטרך לעבור שוב את התהליך המייגע של התקנת חלונות והתקנת כל התוכנות והקבצים שיש לך אלא שברגע שאתה רואה שיש לך בעיות או משהו שם התחרפן אז אתה מריץ GHOST ומשחזר את המצב ההתחלתי ואז המחשב שלך כמו חדש, כאילו שעשית את כל ההתקנות האלה כבר.

cmand

New member
החסרתי איזה מילה בארור - זה התיקון

error 627 reading batch list from c:\windows\system\PQ_BATCH.PQB drive geometry obtained from windows environment does not match that seen from boot-mode

למעלה