החרשים ניסו לחדור לכנסת............
החירשים המפגינים ניסו להיכנס בכוח למתחם הכנסת החירשים מפגינים מזה 17 יום מחוץ למשרד האוצר, בדרישה לקיצבאות גם אחרי אחר גיל 18, לסיוע ברכישת ציוד ולשעות תרגום "אני לא רוצה לשמוע סיפורים. אני רוצה תרגום לשפת הסימנים בטלוויזיה. כשיש פיגוע כולם מבינים ואני צריכה לגשת לאנשים, ולשאול סליחה, מה קרה". כך אומרת היום (ב´) נעמי איטח, חירשת, הנשואה לחירש ואם לשתי בנות חירשות בנות 14 ו-9. מזה 17 יום מפגינים החירשים מול משרד האוצר בירושלים, בדרישה שהביטוח הלאומי יעניק להם קצבאות גם אחרי גיל 18. הבוקר ניסו החירשים להיכנס בכוח למתחם הכנסת ונבלמו על ידי כוח משטרה. הם הבעירו צמיגים ורחוב קפלן נחסם לתנועה. עד היום לא דיבר עם החירשים אף נציג מהממשלה. נציגיהם נפגשים היום עם יועץ שר האוצר, מישאל ועקנין. "אנחנו לא הופכים לשומעים מגיל 18", אומרת איטח. יגאל אוחיון, אב לידה חירשת בת 9, אומר כי החוק קובע שהקיצבה מוגדרת ביכולת תפקוד עבודה. "בגיל 18 הקצבאות נפסקות, ואנחנו דורשים שיהיו קריטריונים נוספים פרט לקריטריון העבודה", אומר אוחיון. לדברי איטח, מדובר בכ-50 מיליון שקל בשנה. "החירשים תמיד מרגישים ששמים אותם בצד. חשוב שהממשלה תשים אותנו באותו מעמד כמו השומעים. אנחנו מבקשים שיוויון". איטח מספרת על קשיים נוספים שיש לחירשים, כמו חוסר יכולת להשתמש בטלפון. "אני רוצה לברר מה קורה עם הבנות שלי ואני לא יכולה אני רוצה לדבר עם עובדת סוציאלית. אני זכאית כיום רק ל-16 שעות תרגום בשנה. הגיע הזמן שזה יהיה ללא הגבלה". החירשים דורשים גמלת "סל תקשורת", סיוע מלא בקניית ציוד עזר לבית ואחזקתו. כמו כן הם דורשים 50 שעות תרגום בשנה ותרגום לשפת הסימנים וכתוביות בתוכניות החדשות בטלוויזיה מדי יום. עוד דורשים החירשים להכיר בשפת הסימנים הישראלית כשפה רשמית, להוסיף להם נקודות זיכוי למס הכנסה ולהשוות את תנאי קבלת המשכנתה לתנאי הקבלה של יוצאי שירות צבאי. בצהריים אישרה ועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים מאיר שיטרית, לתמוך בתיקון לחוק רשות השידור הפוטר את ציבור החירשים מתשלום אגרת הרדיו לרכב.