פיצוץ במרכז נתניה

hreuven2

New member
פיצוץ במרכז נתניה

לא ברור לי מדוע לא יכולים להיות כל יום פיצוצים בעזה,רמאללה,שכם,חברון,גנין,טול-כרם של תחנות משטרה,מחסני נשק ותחמושת,ובסיסים של התנזים ,החמס וכח 17?והכל בלי התראות מוקדמות. הפלסטינים מתחבאים אחר אנרכיה כביכול-בואו נביא להם את זה הביתה

ariegur

New member
פיצוצים לא

אבל פעילות מסיבית ומדויקת של חיסולים מבלי ``להשוויץ`` שאנחנו חיסלנו ולהביא עלינו ביקורת מיותרת. (במילא כולם יודעים מי המבצע) אריה

אלי.

New member
אין כאן עניין של התרברבות

מדובר בעניין צודק של חיסול הפוגעים בך, וכמו כל צדק - הוא צריך להיעשות, אך גם להיראות.

אלוני.

New member
השאלה

אם בדרך זו אתה פגוע במי שפוגע בך ? ושאלה נוספת האם זה יביא תועלת?

אלי.

New member
על כך יש ויכוח,

אבל לדעתי, אדם לא קם בבוקר ומחליט לפוצץ את עצמו באמצע מדרחוב - מישהו אחר עבד עליו קשה והרבה, בכדי שישתכנע להפוך ל``שאהיד``. יוצא מזה, שגם אם תפגיז ותפגיז בלי אבחנה, אבל ישאר ``משכנע`` אחד - לא עשית כלום. לעומת זאת, אם תצליח להשמיד את המסיתים (והם לא אלפים, בקושי מאה) - קיבלת הפחתה ניכרת בכמות הפיגועים. זה צריך לכלול כמובן לא רק את המהנדסים למיניהם, אלא גם את הקיצוניים שבין אנשי הדת, שמטיפים לרצח יהודים במסגרת תפילות יום השישי.

אלוני.

New member
הבעייה

היא שתמיד נהיה ``בני ערובה`` של טרוריסטים, ובמקום להתמודד אנחנו רוצים לפעול בשיטתם.

אלי.

New member
אכן בעיה.

אבל אין מדובר כאן בתוכנית ``כבקשתך``, ואנחנו לא יכולים לבחור את אויבינו, ובטח לא את השיטות בהן הם נוקטים. לכן, כל מה שנותר לנו לעשות זה לנסות ולהשמיד את ראש הנחש, בתקווה להגיע למצב של שיטות יותר מתורבתות במו``מ עם הגוף שלו. אפשר לקרוא לזה ``היגררות``. אני מעדיף לקרוא לכך ``תגובה יעילה``. בכל מקרה אני לא חושב שזה הופך אותנו לבני ערובה שלהם. מקסימום, זה הופך את ראשיהם (ערפאת ושו``ת) לבני ערובה שלהם.

hreuven2

New member
שוב לא הבנת

לא תמיד נהיה בני ערובה ולא נפעל בשיטותיהם כי נפגע ביעדים ומטרות ברורות. חוץ מזה מה ההתחסדות כשמתנו מוטלים לפנינו?מה זה,דיון באקדמיה למדעי הרוח בבזל?

אלוני.

New member
יכול להיות

ויכול מאד להיות שאתה לא הבנת, תמיד קיימת האפשרות הזו. אתה מתבלבל קשות בין המילה הבנה לבין המילה הסכמה, אני יכול להיבן מה אתה רוצה מבלי להסכים לדבריך. והתשובה היא כן, גם ובעיקר כשמתינו מוטלים לפנינו יש להפעיל שיקול דעת, זו המשמעות היחידה של שיקול דעת.

hreuven2

New member
זה לא שקול דעת

אלא אובדן הדעת ותודה לאלה שהביאו אותנו עד הלום

hreuven2

New member
המלחמה בטרור-מלחמה בלתי פוסקת

מענין שמי שמציב תמיד שאלות על תגובה הם אנשי שמאל יראי שמים[?] ובמקום לדלוק אחר מחבל בודד יש להכות בראשיהם ולהפסיק לשאול את השאלות האלה האומרות בא נחכה גם להסדר ברמה כזו או אחרת. האם דם אזרחים איננו יקר לך?אגב בפירוש קבעתי יעדים מסומנים ולא לפוצץ מכוניות תופת בחוצות ערים

אלוני.

New member
מותר האדם

הינו היכולת לחשוב, להסיק מסקנות, להעביר אינפורמציה. אתה באמת חושב שבגלל שאתה מוכן מייד לפוצץ ולהרוג זה מעיד שדם אזרחים יותר יקר לך? אתה לא מסוגל לנהל דיון מבלי לגלוש לימין ושמאל?

hreuven2

New member
לא

כאשר מדובר במדיניות וכאשר אני רואה לאן השמאל הוביל אותנו

למעלה