פיצוצים על תמונה

bonbonyera

New member
פיצוצים על תמונה

קודם כל רציתי לומר שאני מאד מאד אוהבת להשתתף בפורומים, אבל בפורום כזה ידידותי וכיפי עוד לא ניתקלתי, למדתי המון ונהניתי גם מאד ליישם- פשוט אחלה פורום!!! ועכשיו עוד שאלה בקשר לעיסוק העיקרי כרגע בחיי- אני מעצבת אלבומי חתונות ורציתי להשתמש ב"פיצוצים" על תמונה, איך עושים זאת(פירוט כל התהליך)? איזה חומר קונים? האם המאמר על פיצוצים מתייחס גם לתמונות, אם כן, אז האם גם על תמונות מורחים לכה??? בקיצור , בבקשה מי שיודעת, אז שתפרט לי את כל התהליך מתחילתו עד סופו, כדי שייצא מושלם. תודה רבה רבה...

av_i_va

New member
תודה. בהחלט מחמיא.../images/Emo140.gif

לשאלתך" כמובן שניתן ליישם את אפקט הפיצוצים גם על צילומים. אני ממליצה לך לקנות את החומר אצל שמעיה בנתניה, הוא מייבא חומר שגורם לפיצוצים גדולים במיוחד, המתאימים יותר למטרה שלך. כיום מאוד אופנתי לפתח תמונות בצבע חום בהיר, כמו התמונות של פעם. על תמונות אלה, תקבלי אפקט יפה ביותר עם סדקים גדולים. לגבי הלכה: הפעם, בניגוד לכל ההמלצות שלי, אין להשתמש בלכה. עם סיום התהליך, את משתמשת בפטינה (ורניט) על מנת להדגיש את הסדקים, החומר מהווה הגנה מספקת עבור תמונה ששמורה באלבום. הערה לגבי ורניט: השתמשי באחד הגוונים היותר בהירים, אחרת לא תתקבל תוצאה יפה. אנסה להסביר. הסדקים נוצרים בשכבה העליונה של הנייר, למעשה בשכבת הגלזורה המגנה על הנייר המשמש לפיתוח תמונות (PHOTO PAPER) אומנם את רואה רק את הסדקים אבל הקצוות של השכבה העליונה מתרוממות טיפה ונפרדות מהנייר שמתחת. (עקב ההתכווצות שגורם סטפ 1). אם תשתמשי בורניט בצבע כהה, יברח החומר פנימה, מתחת לקצוות וזה יכהה את כל הסביבה של הסדקים, דבר שאני בטוחה שלא תרצי בו. ושוב, כמו בכל פעם אני חוזרת וממליצה: קודם כל להתנסות. רק אחר כך לגשת לעבודה עצמה. בהצלחה רבה.

למעלה