פיצעונים מוזרים ...

פיצעונים מוזרים ...

לפני כיומיים לילדתי הקטנה - בת 15 ח'- החלו להופיע פצעונים מאוד מאוד מוזרים, באיזר הידיים בעיקר, אך גם על הרגליים, והיום בבוקר ממש על הפה (מסביב לשפתיים - באיזור ה"שפם"
) בטוסיק, בירכיים, בבטן ועוד. הפצעים הם ממש כמו חצ'קונים, אדומים (לא לבנים), צפופים או מפוזרים, ונראים מאוד כואבים.
..לא שיניתי דבר מבחינת התזונה שלה (כמובן יונקת+מוצקים....) או מבחינת רמת הניקיון- לא הוחלפו הסבון, שמפו, משחת שיניים, או אפילו חומר שטיפת הריצפה. (לא בבית ולא בגן..) אין לה חום
. בנתיים היינו אצל הרופא
- הוא חושד באלרגיה (לי ממש לא נראה) והמליץ על פנסטיל טיפות +בדיקת דם : בדיקת דם כבר עשינו יהיו תוצאות רק ביום א , ופנסטיל כבר התחלתי לתת לה לפני יומיים כאשר התופעות התחילו - ללא הועיל... האם אני יכולה למרוח לה חלב אם על הפצעים ? האם משחה אחרת? מה דעתך...

פריחות

אוי כמה קשה לאבחן פריחות בכתב מבלי לראות. אבל כמה כללים. פריחה אלרגית בדרך כלל מגרדת- אני מבינה שהפריחה אינה מגרדת. חשוב לדעת האם הפריחה "באותו גיל" פריחה של אבעבועות נראית בגילאים שונים. חשוב לדעת מהיכן התחילה- מהידיים או מהבטן... את אומרת שזה נראה כואב אבל האם הילדה נראית סובלת? האם מלווה בחום? את מתחילה להבין על מה אני מדברת???. חלב על הפצעים??? שמעתי על זה לא מכירה ולא יודעת להמליץ.... לא הייתי מורחת כלום בלי לדעת על מה אני מורחת

תשובות....

הפריחה לא נראת מגרדת ...(כמובן שקשה לי לשאול אותה ...רק לו הייתה מדברת
). הפריחה התחילה בגב כף היד- שם היא ממש צפופה , אדומה, נראת כואבת (כאשר נסיתי לגעת הילדה התלוננה, כמו כן נראה כאילו מגע של מים חמימים לא נעים לה) , משום עברה לשוקיים, קצת לבטן, קצת לידיים, מהיום בבוקר עברה גם לאיזור החיתול, הלחיים, מסביב לשפתיים (הפה) ואיזור השפם. נראה כאילו כל הפריחה "באותו גיל". אין חום מיוחד. ועכשיו דיברתי עם המטפלת בגן- (בעקבות בדיקת רופא מהבוקר אישר להכניס אותה לגן) התפשט לעוד מקומות בגוף. הפצעים נראים ממש כמו חצקונים אדומים, נפוכים, לא לבנים - בייחוד בגב היד. תודה מראש על התשובות.

למעלה