פיקדון חיילים ושיקום מקצועי

newKiticat

New member
פיקדון חיילים ושיקום מקצועי

אני כבת 21, מיועדת להשתחרר בסוף החודש (לאחר שירות של 21 חודשים) מהצבא, לאחר שירות כמתנדבת. ביטוח לאומי קבע לי באחורנה נכות כללית של 69%, אך על פי קביעת הרופא- אינני זכאית לגמלת נכות. על פי חוק חיילים משוחררים, אני זכאית ל3 דברים בעיקר- המענק- כ3 אלף שיכנסו לחשבוני. הפיקדון- שאני יכולה להשתמש בו למטרות לימודים. ועבודה מועדפת. את זכותי לעבודה מועדפת לא אזכה לממש משום שמדובר בד.כ בעבודות פיזיות, והמענק יכנס ככסף. בביטוח לאומי, העובדת הסוציאלית אמרה לי מה בדיוק הם יממנו לי בלימודים. וקורס השלמה במתמ', ופסיכומטרי היו חלק מהעניין. אבל כשציינתי את הפיקדון- היא סיפרה שכדאי לי להשתמש בכספי הפיקדון קודם. למיטב הבנתי, אם לא אשתמש בכספי הפיקדון- אחרי 5 שנים אוכל למשוך אותם כמזומן. האם יש חובה עלי להשתמש בכסף הזה לפני כסף משיקום מקצועי? והאם זה סביר- שאני סובלת מנכות של 69% ועדיין לא זכאית לגמלת נכות?

tomig

New member
אממממ....

לגבי החלק האחרון זה שאת מוכרת כנכה של 69% לא מקנה לך זכאות לקצבה רק עם הנכות שלך פוגעת בכושר העבודה שלך כי על פי האי כושר נותנים את הקיצבה... אני מציע לך לא להשתמש בדמי הפיקדון עם את יכולה להשיג את הקורסים דרך הביטוח הלאומי....

newKiticat

New member
איך זה שאני מקבלת תשובות

על דברים שאני כבר יודעת? שיקום מקצועי- אני כבר זכאית לו. ישבתי עם העובדת הסוציאלית, והיא אמרה לי איקס ווי. ושאם צריך השלמה וקורס פסיכומטרי- הם ישלמו על זה. ואז ציינתי שאני חיילת משתחררת- ושאני מקבלת פיקדון. אז היא אמרה שעדיף להשתמש בו קודם לקורסים ואת הלימודים האקדמאיים הם ישלמו. השאלה היא- אם אני יכולה שלא לגעת בפיקדון בכלל (עד אחרי הלימודים, ובעוד 5 שנים מהיום- בצורה שהוא כבר יהיה כסף שלא חייב להשתמש בו לשימושים שהוגדרו.), או שהם יכריחו אותי? (אחרי הכל, גם הפיקדון וגם השיקום המקצועי- שניהם מגיעים מהביטוח הלאומי...) אגב, היא אמרה לי שאם אני לומדת דרכם אז אני זכאית לדברים מסויימים. תהיתי- אם מותר לי בזמן הלימודים עדיין לעבוד?

haimra

New member
כנראה שהתמזל מזלך והעוסית שלך

עושה עבודתה נאמנה,ואחרי שירד לי האסימון למה כוונתך בקשר לפיקדון, מאחר ושאלת את העוסית שלך שאלת קיטבג,קיבלת תשובה בהתאם,אז עכשיו אני מציע לך לשאול אותה שנית האם חובה עליך להשתמש בפקדון. ככל שידוע לי בזמן הלימודים האקדמאים נאסר עליך לעבוד,מאחר ואת מקבלת דמי שיקום,לגבי ההשלמה למתמ' והפסיכומטרי יתכן שבתקופה הזאת הינך רשאית לעבוד,ובכל זאת למען הסר ספק פני לעוסית שלך.בהצלחה.

newKiticat

New member
אם עכשיו

שנה אני בבית- לפני הלימודים יהיה מותר לי לעבוד? הרי בכל אופן אני לא מקבלת קצבת נכות...

haimra

New member
באם לא נקבעה לך דרגת אי כושר זכותך

לעבוד,ואפילו נקבעה לך דרגת אי כושר 75% והיית מקבלת קצבת נכות,יכולת לעבוד ולהשתכר עד לכ-1850 בערך לחודש מבלי שקצבתך תפגע. המצב שונה בזמן הלימודים,שווה בדיקה עם העוסית.

haimra

New member
לדעתי את זכאית ללימודים אקדמאים

לאחר שתסיימי את קורס ההשלמה במתמ' וכן את המבחן הפסיכומטרי,אני מקווה שהעובדת הסוציאלית עידכנה אותך.

למעלה