פיקדון מזומן?

פיקדון מזומן?

שלום,
החלטנו לעבור דירה, התהליך למצוא דירה לשביעות רצונינו היה קשה אך לבסוף מצאנו דירה.
בעת חתימת החוזה עם מיופה הכוח של בעלת הדירה, הוא הציע שתי אופציות לעירבון:
האופציה הראשונה, שטר חוב עליו חתומים שני ערבים על סכום חצי שנה שכירות, ובנוסף עירבון צ'ק מזומן על סך 3 חודשי שכירות.
האופציה השנייה היא פיקדון בנקאי, שעולה כמה מאות לשנה שנזרקים לפח (לבנק).
מעולם לא שמעתי על הבאת צ'ק מזומן ולקבל אותו חזרה בסיום החוזה?האם דבר כזה נהוג?
יש לציין שאת העירבון שצ'ק מזומן אנחנו נותנים ביום קבלת הדירה.

צ'ק לא שונה מערבות בנקאית

מהבחינה הזו שגם ערבות בנקאית בעל הדירה יכול לפדות תוך חמש דקות בערך.
זה נהוג במחוזותינו שנותנים איזשהו צ'ק ביטחון לבעל הדירה בנוסף לערבות בנקאית או שטר. אבל מה זה משנה מה נהוג?

המיופה כוח נראה אמין, וגם העדיף אותנו על פני זוג אחר

הזוג האחר בדיוק יצא מהדירה כשאנחנו באנו לראות והם גם התלהבו אבל בסוף הוא בחר בנו.
ועם זאת, אנחנו כבר 6 שנים באותה יחידת דיור, לאחר ששנה אחרי שנה לא מצאנו דירה אחרת לעבור אליה, אז יש לנו חששות עכשיו כשפתאום מצאנו.
הפקדון כצ'ק מזומן מצויין בחוזה, כך שבסיום החוזה אנחנו אמורים לקבל את הכסף חזרה.
פשוט לא נתקלתי בזה אף פעם ולכן רציתי לשאול אם זה משהו שמישהו נתקל בו.

כן

כל הסכומים ניתנים למיקוח ועדיף להתמקח עליהם.
בכל מקרה קח בחשבון שעם זה שזה כתוב בחוזה והכל, עדיין בעל הדירה יכול לפדות את הצ'ק עד שתקבל אותו חזרה.

קלייטון.ש

Well-known member
המחאת עירבון ללא תאריך מאד מקובלת

אני מסרתי המחאה כזו כמעט כל פעם. לשוכר היא לגמרי עדיפה על ערבות בנקאית, גם כי ערבות בנקאית דורשת כיסוי מלא שהבנק סוגר וגם בגלל העמלה.
צריך לקבל אותה בחזרה בסיום החוזה, ואם לא מצליחים לקבל אותה יש יתרון עצום שאפשר לבטל את ההמחאה.
אני בכלל נגד ערבות בנקאית ובפעם האחת שהמשכיר התעקש ורציתי את הדירה אמרתי לו קח מזומן ותחזיר לי בסוף. ככה לפחות חסכתי את העמלה.

קלייטון.ש

Well-known member
כן, טוב, זו אפשרות זהה לערבות בנקאית רק יותר זולה

אבל אז בשביל מה עוד ערבים אם על הערבות בנקאית הוא לא דרש?
צריך רק להקפיד שבחוזה יהיה כתוב שהוא קיבל את המזומן. שלא ישכח בבוא היום שהוא צריך להחזיר.

היי

כפי שכתבו לפני, מתן צ'ק פתוח כעירבון וגם מתן סכום מזומן, זה תרחיש מקובל ונפוץ. לא חסרים סיפורי זוועה של משכירים שגילו שצ'ק הביטחון של השוכרים ללא כיסוי, שהערבים נעלמו וכו', ולכן רבים דורשים בימינו ערבות בנקאית או האפשרות הפחות יקרה לשוכר - עירבון במזומן.
&nbsp
מקובל במצב של ערבות בנקאית להגדיר סעיף בחוזה שהערבות הבנקאית תיפדה תוך פרק זמן נתון (לפחות שבוע) לאחר הודעה בכתב מהמשכיר לשוכר, מה שמאפשר במידת הצורך "להתגונן" ולהיערך לנושא. נכון שכעיקרון המשכיר יכול לפדות את הערבות הבנקאית בכל שלב שהוא, אבל זה עדיין שונה ממצב של מזומן שנמצא בחשבון של המשכיר והוא יכול לממש אותו בכל עת לפי שיקול דעתו.
&nbsp
אם הדירה נראית לכם, בעל הדירה נראה לכם, והחוזה כולל סעיף מוגדר העוסק בסכום הזה ובאילו נסיבות בעל הדירה רשאי להשתמש בו - נראה שהכל תקין וסביר. הייתי ממליצה בכל מקרה להוסיף סעיף שבמידה ובעל הדירה יראה צורך לממש את העירבון, שיודיע על כך בכתב עם התראה, יזיק זה לא.

למעלה