פיקסעלע - אני מתפלא עליך.

u r i el

New member
פיקסעלע - אני מתפלא עליך.

אתה מספיק וותיק כאן כדי לדעת שהחומרים האלה לא הולכים כאן.
כדי לעורר את הפורום מתרדמת הסתיו שלו עליך לכתוב או לשאול על הרמב"ם, על כשר, על משך חכמה או בקיצור על ליבוביץ וחבריו. אולי גם קצת על רש"י ( גם בזכות נחמה ).
מה שעוד הולך פה זה פוליטיקה, קצת פיזיקה והחידות של ריקי.
מחוץ לכל אלה - אין סכוי.

חפש אישיו רלוונטי.

חנוכה שמח.

פיקסעלע

New member
בכל הנושאים שבקובץ היו לי כאן דיונים בפורום

ויש שם הרבה רמב"ם והתייחסות שיטתית. לייבוביץ' אמנם לא מוזכר שם אבל אני מעגן שם בדברי הרמב"ם את תפיסת לייבוביץ' על ע"ז.

u r i el

New member
לדעתי -

העובדה שמתוך עשרות רבות של גולשים לא היה אפ' אחד שטרח להגיב מדברת בעד עצמה. זה לא שהנושאים שהבאת אינם ראויים לתגובה, אלא שפורום ליבוביץ איננו הפורום המתאים עבורם.
"הרבה רמב"ם" יש בכל מה שנכתב אחרי שנת 1204, גם בהגות פילוסופית, גם בהגות הלכתית, גם בהגות מיסטית קבלית בכל הרמות, וגם בספרות נוצרית.

פיקסעלע

New member
כל הקובץ קשור בצורה הדוקה לליבוביץ'

החלק הראשון הוא עיגון דעת ל' על ע"ז בדברי הרמב"ם בהל' ע"ז, החלק השני הוא ניסוח הלכתי למאבק ל' בלאומנות, והחלק השלישי הוא מתן והוכחת פרשנות לחסידות (וממילא לקבלה) כמדברת על נושא דתי אליבא דפרשנות הלייבוביצ'יאנית לדת = מעמדו של אדם בפני הא-ל.
זה שאין תגובה זה או בגלל עצלות, או בגלל שקשה להתווכח עם דברי כשהם כתובים בצורה שיטתית.

אני עדין קורא את המאמר

זה מאוד מאוד כבד וקשה למי שאינו מצוי בשפה התלמודית (ומעבר לקושי השפה יש גם קושי להגיב מתוך התלמוד). וחוץ מזה זה ארוך. אני חשבתי שמומלץ לפרק לגורמים.

למעלה