פיקסעלע יאהב את זה

פיקסעלע יאהב את זה

http://ypt.co.il/show.asp?id=56143
והוא הוסיף דברי הבהרה: http://www.ypt.co.il/show.asp?id=56230
ובכן למרות שאני חושב שהרב שרלו הגיע למסקנות מעוותות ואסורות, אין ספק שהוא אדם שלוקח את היהדות ברצינות והלב שלו במקום הנכון. לצערי הדבר גדול על כתפיו אלא שהוא אינו מתחמק ואין כל כך אחרים שמתעמקים בזה. הבהרה: חלק מדבריו דווקא מסקנות נכונות וביחוד שיש על מה לדון. ולכן טוב שהנושא עלה לסדר היום.

פיקסעלע

New member
הבעיה שלו היא

שאצלו היהדות לא מוגדרת בהלכה. כיוון שאיני אדם לאומי אין לי שום בעיה עם התבוללותם של מחללי השבת. הבעיה היא לאומית לא דתית.

אפילו על הצדוקים אמר הרמב"ם

"לפיכך ראוי להחזירן בתשובה ולמשכם בדברי שלום עד שיחזרו לאיתן התורה", כ"כ נאמר "את אשר תאהב תוכיח", כל ישראל ערבין זה לזה, ועוד ועוד. יש מקום לבדוק אם הרפורמים הם תינוק שנשבה. הם לא מכירים יהדות אחרת, ומבחינה מספרית הם סבורים שהם רוב בארה"ב ויתכן שהצדק עמם. אני לא מקבל את הפתרון שמהרהר בו הרב שרלו, אבל אני מתפלא שאינך חש אחריות כלפי זה. לא כל הרפורמים הם בעלי תודעת חטא. חלקם חיים בצורה דתית למדי, ויש לא מעט אמריקאים ששומרים יותר מהחילונים כאן. לא אתפלא אם הממוצע שלהם עולה על הממוצע בארץ הקודש.

פיקסעלע

New member
אפילו על הצדוקים?

צדוקים הם שומרי מצוות והבעיה איתם היא רק בדעותיהם ולכן תינוק שנשבה רלוונטי כלפיהם.

ולמה לא נתיחס אליהם כתינוק שנשבה ?

"במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה, וכן כל הטועים אחריו. אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו - הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם - הרי הוא כאנוס, שהרי גידלוהו על טעותם. כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו. לפיכך ראוי להחזירן בתשובה ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה".

פיקסעלע

New member
נו, הוא מדבר על כופרים בתורה שבעל פה

לא על מי שאין בו יהדות - אינו שומר מצוות. גם בגויים הם תינוקות שנשבו. ואפילו החתולים.

חלקם שומרים מצוות

חלקם עושים זאת באופן קונסרבטיבי. הרפורמה מאפשרת להם חופש פעולה, וחלקם לא מנצלים זאת לרעה. זה שונה מהרפורמים כאן. שם הם כמעט מזהים את הרפורמה עם היהדות, חלקם אפילו לא כל כך יודעים מה זה קונסרבטיבים. יצא לי לקרוא ספרים של יהודים אמריקאים (לא בדיוק יודע מאיזה זרם) ותאמין לי זה יהודים טובים.

פיקסעלע

New member
אם ההצעה היא להמיר את מדינת ישראל בשמירת

המצוות כהדבר שסביבו נעה הזהות היהודית אני בהחלט אובה את זה.

למעלה