פיקשושים

zohari5

New member
פיקשושים

שלום, יש לי ילד בן 5.5 וילדה בת 2.4. הבעיה שלי היא עם הילד. בחודש האחרון, לפחות 3 פעמים בשבוע !!! הוא עושה קקי בתחתונים !!! הוא גמול מגיל שנה ו - 10 לחלוטין ומעולם לא קרה שפיקשש בטח שלא בגיל הבוגר שהוא נמצא. בכל פעם ששואלים אותו למה הוא עשה בתחתונים, הוא אומר שהוא היה בדרך לשירותים ולא הספיק להגיע וברח לו בדרך, במקרה אחר אמר שהוא יודע שהוא צריך לשטוף ידיים אחרי הקקי ולכן הוא לא רוצה ללכת לשירותים ?!?!?!?! בפעם האחרונה שפיקשש, נתתי לו לשטוף את התחתונים ואת המכנסיים (בכל הפעמים האחרות אני עשיתי זאת...) חשבתי שבדרך זו, אולי הוא יבין שזה לא מובן מאליו שמנקים אחריו ושאם יינקה, יחשוב פעמיים אם ללכת לשירותים בזמן או לא. מה גם, הראתי לו שבזמן שהוא שוטף את התחתונים והמכנסיים, הוא בעצם שוטף את הידיים יותר פעמים מאשר אם היה עושה בשירותים ושוטף פעם אחת. לא ברור לי מה עובר עליו, ולמה זה קורה. חשוב אולי לציין שאחותו בת השנתיים ו - 4 ח' גמולה כבר כ - 3 ח', אך קורה שעדיין מדי פעם מפקששת פיפי (וזה בסדר), אולי הוא מנסה לחקות אותה ? אני חסרת אונים ולא יודעת מה קורה לו, אשמח לעזרה. תודה, ענבר

המפתח להבנת "חידת התנהגותו"...

שלום רב ענבר, המפתח להבנת "חידת התנהגותו" טמונה בשני מקומות. האחד אחותו היקרה שגם היא גמולה מפקששת וזה בסדר. הו הו חושב הילד בליבו. לאחותי יש תנאים משופרים ויחס מועדף. אני אבדוק הוא אומר לעצמו, באופן לא מודע, האם אימא שלי אוהבת אותי לפחות כמו שהיא אוהבת את אחותי? האם אימא שלי תקבל אותי בכל מקרה ובכל מצב גם אם אני אפשל ואעשה קקי בתחתונים? את התשובה לשאלותיו הנסתרות הוא מקבל בתגובות שלך. וזה המפתח השני להבנת התנהגותו. אימא מגלה חוסר שביעות רצון, אי נחת, ועוד. ויחד עם זה הוא מגלה מכרה זהב לקצור התייחסות. הרבה אימא והרבה התעסקות מושקעת סביב "סיפור הקקי". הילד לא יודע להסביר למה הוא עושה זאת? הוא מתרץ... ... ... אנחנו יודעים שהתנהגות היא שפה. הילד אומר לך בשפתו : אני רוצה אותך, אני רוצה קשר איתך והינה מצאתי את הדרך. דרך לא כל כך מוצלחת אך מניבה הרבה יחס. אז למה להפסיק? ענבר, האם לאור תובנות אלה יש לך רעיון מה כדאי אולי לעשות ? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה