פיק אפ ומה שביניהם

מיטללל

New member
פיק אפ ומה שביניהם

סצנת חיי הלילה של תל אביב, פיק אפ ברים למיניהם ושפע אטרקציות ליליות שמציעה העיר לבליניה. האם מדובר בתופעה גלובלית של זוגיות פוסט-מודרנית? או שמא סצנה מקומית בלבד? אוירה של כהות חושים, הרבה אלכוהול ומוזיקה בדציבלים גבוהים ובתוך כל אלה תקשורת בינאישית המתאפיינת ברמה נמוכה של מילוליות. בזוגות, בחבורות קטנות, מתגודדים להם נשים וגברים בגילאי 25 ומעלה ומחפשים... חלקם נשואים המעדיפים לבלות לבד, אך רובם בגרסה כלשהי של לא נשואים- רווקים, פרודים, גרושים וכד`. מחפשים קשר לערב, ללילה, לחיים שלמים. כאשר המכנה המשותף לכולם, הינו הכמיהה האנושית הבסיסית ביותר – כמיהה לקשר. אבי (שם בדוי) בן 34, הגיע לטיפול לפני כחצי שנה בעקבות משבר גרושים קשה. אשתו, לה היה נשוי 4 שנים, עזבה אותו לטובת ידיד נעורים ששב במפתיע לחייה. אבי הגיע במצב רגשי קשה כשהוא חווה ירידה משמעותית בערך ובדימוי העצמי שלו עקב הנטישה. הוא מתעסק בצורה אובססיבית בניתוח ושחזור החוויה ומתקשה לחזור לתפקוד יומיומי רגיל. בחלוף שלושה חודשי טיפול, החל מצבו של אבי להתייצב. הוא החל מדווח על שינוי חיובי וחזרה הדרגתית לשגרה. במקביל, חידש אבי את קשריו עם קבוצת חברים מתקופת טרום נישואיו ודרכם התוודה אל תרבות חיי הלילה של תל אביב. במהרה הפך לבליין משופשף, שולט במקומות הבילוי העכשוויים ביותר ובקודים ההתנהגותיים המקובלים בהם. כיום, אבי מתמודד עם בעיה חדשה בחייו. הוא מגדיר עצמו כמי ש``התמכר``, חייו סובבים סביב מסעות הצייד הליליים שלו והוא מדווח על תחושה קשה של ריקנות ובדידות. סיפורו של אבי הינו דוגמא אחת, אך לא יחידה. הוא מעלה בפנינו את השאלה מה מסתתר מאחורי אותה תת תרבות מתהווה? כיצד היא מתקשרת ומה השלכותיה על כל נושא הזוגיות? זוגיות מתמשכת/נישואים בימינו, אינם עוד מוסד נוקשה שמטרתו הבטחת ההמשכיות של המשפחה והקהילה. בעידן המודרני מקובל לראות בקשר הזוגי, אקט שנעשה מתוך בחירה חופשית של שני הצדדים ומעורבים בו צרכים רגשיים ופסיכולוגיים. ``אנחנו מעוניינים בנישואים ומקיימים אותם מתוך כמיהה עמוקה להכיר את הזולת ולהיות מוכרים לו`` (ג`ון פייראקוס). רוב בני האדם חשים כי המימוש האמיתי והמלא שלהם יוכל להתקיים רק לאחר שיקשרו עצמם לבן זוג ייחודי וקבוע, דרכו ועימו יגיעו לידי מימוש עצמי מקסימלי. בודדים האנשים אשר חשים ``שלמים`` שלא בתוך קשר זוגי. האופן בו אנו חווים את השתקפותנו בבן הזוג, הוא פעמים רבות האופן בו אנו מגבשים את תפיסתנו העצמית. מקורה של התגבשות הזהות העצמית בדרך זו, נעוץ בקשרי ילדות מוקדמים ביותר עם ההורים. התינוק רואה עצמו באמצעות האופן בו תופסים אותו הוריו (או דמות טיפולית קבועה אחרת) ובדרך זו מתבססת תפיסתו העצמית. לא פלא אם כן, במקרה של אבי, כי העובדה שגבר אחר עשה ``פיק אפ`` לאשתו, הותירה אותו מושפל ובתחושה קשה של חוסר ערך. הוא נפלט בעל כורחו ממעגל הזוגיות ועוד בטרם הספיק להתאושש, בחר באופן לא מודע, לשחזר את הטראומה בכיוון ההפוך. מהו הקשר אם כן והאם ניתן בכלל למצוא קשר, בין הצורך האנושי הבסיסי בזוגיות לבין הטרנד החם של מועדוני הפיק אפ? האם מי שבאמת ובתמים מחפשים יחסים של אהבה ושל יחד, יוכלו בסיטואציה כזו לכונן זוגיות אשר תשרוד גם את היום שלמחרת? האם מקשר מזדמן ללילה ניתן לפתח יחסים זוגיים בוגרים? האפשרות כמובן קיימת, אך להערכתי בסבירות לא גבוהה. במידה ובחרנו להתערבב בתוך אותה סצנה לילית – בחירה לגיטימית לחלוטין לכשעצמה – חשוב שנעשה זאת מתוך מודעות! מודעות למטרות אותן אנו מציבים לעצמנו ובחינה מתמדת של תוצאותיהן. ועבור אלה מבינינו אשר התנסו , עדיין מתנסים ובכל זאת רוצים, למצוא יחסים משמעותיים ומחייבים – יתכן וזה הזמן לעשות זאת במקומות אחרים. אריאלה בן יהונתן – מטפלת זוגית ומשפחתית

מיטללל

New member
ולשאלה -

לדעתכם יש סיכוי אמיתי למצוא זוגיות רצינית בפאב? בר? דיסקוטק?

Thotwo

New member
כמו בכל מקום שישנו מדיום מסויים

וסיכוי ליצירת קשר עם בן המין השני. כגון אינטרנט ואימיילים ואפילו מפגשים מקריים. בוודאי..

כן בטח...

הרי מי מאיתנו לא הולך למקומות כאלה...? כמובן שזה לא מקום שבו אתם הופכים להיות לאט לאט ידידים טובים ולאט לאא זה מתגלגל כמו מקומות של צבא לימודים וכדומה.. אבל אני חושב שלא צריך לפסול מישהוא אם מכירים אותו במקום כזה..

pain is MY love

New member
לדעתי

בן זוג אפשר למצוא בכל מקום אבל אם מגיעים לפאב בגישה של "טוב אני רק הולך לזיין הערב" אז קשר שיתחיל ככה גם ייגמר ככה...

Cobe Anan

New member
גם אני חושב ככה.

את יכולה להכיר את אהבת חייך גם בלובי של השרותים הציבוריים, אבל הסבירות לכך היא פשוט נמוכה. סביר בהרבה יהיה למצוא את ה"חצי השני" שלך בעבודה, בלימודים, בצבא, בין חברים, ואפילו בפורום.. אבל מקום שמעצם הוויתו הוא שטחי, מיני, ולא מאפשר יותר מדי תקשורת, לא יהווה פלטפורמה סבירה ושיטתית למציאת בן זוג אידיאלי לטווח ארוך, מה גם שרוב האנשים שבאים למקומות כאלה לא מגיעים לשם בציפייה למצוא קשר רציני, ולכן ניסיון כזה של צד אחד לא יילקח ברצינות ע"י הצד השני. זהו.

ת מ י מ ה

New member
מסכימה איתך.. ושאלה

אתם באמת מאמינים שבאינטרנט אפשר למצוא חצי שני?... זה לא מרתיע ?...

Cobe Anan

New member
תלוי איפה ואיך.

ידידה שלי מצאה חבר ב`קופידון`, הם היו ביחד שנה, היא היתה החברה הראשונה שלו, והוא היה הרציני הראשון שלה. אני, לעומת זאת, לא ראיתי באף אחת שפגשתי אחרי שהכרתי ברשת בת זוג פוטנציאלית. יש כאלה שמתאים להם, יש כאלה שלא. ולגבי החששות- את יכולה להירגע אם את מדברת עם הבנאדם בטלפון מספיק כדי להכיר אותו לפני שנפגשים.

Zoharrr

New member
כן.ללא ספק....

את החבר הכי טוב שלי ומי שהפך ל"ראשון שלי" הכרתי באינטרנט. הוא אחד המקסימים שאני מכירה. בלי קשר לאהבה:את החברה הכי טובה שלי והבחורה היחידה שאני מעריכה כ"כ הכרתי בפורום. רוב מעגל החברים שלי מורכב מאנשים שהכרתי באינטרנט,כולנו כמעט הכרנו באינרנט כשאני חושבת על זה. ועכשיו אני בהתחלה של קשר עם בחור מקסייייייייייייייייים שהכרתי בפורום. בקשר למרתיע:צריך לדעת להיות חכמים... לדבר הרבה בטלפון לפני שנפגשים,לא להיפגש במקומות שיכולים להוות סכנה... ולהקשיב לתחושות בטן... ואני גם עשיתי שטויות בקטע הזה,אני רק שמחה שיצאתי מזה ללא נזק ועם חוויות מדהימות.

זכוכיות

New member
אני לא חושבת שמישהו הולך

למקומות כאלה כשהכוונה שלו היא לחפש אהבה, אם כן- הייתי ממליצה לו לא להישאר בבית. אבל למצוא אפשר בכל מקום, גם שם, והסיכוי זהה לחלוטין לסיכוי למצוא אהבה בכל מקום אחר. החיפושים לא תורמים, גם אם תחפש הסיכויים שלך למצוא אהבה יהיו זהים לסיכוים שתמצא אהבה אם לא תחפש, החיפוש מגדיל את הסיכויים שתמצא לך בן זוג, לא יותר מזה.

Cobe Anan

New member
צודקת.

אבל הרבה יותר קל למצוא אהבה כשיש לך בן זוג שמעוניין באהבה מאשר כשאת לבד, או כשאת עם מישהו שמחפש רק סקס.

dod_basim

New member
מיטלי, תקראי את זה.

אוקי הסיפור שלי הוא כזה: אני עובד כמלצר בבר מסעדה שהוא איפשהו עומד בסצנה של הפיק-אפ (תלוי בשעות ובימים) מודה שלא אחת יצא לבנות להתחיל איתי אבל כבחור לא לקחתי את זה ברצינות, ולא יצא כלום. עד שיום אחד לפני כמעט וחודש הגיע אח שלי וחברתו ושאר חברותייה לשבת במקום שאני עובד בו. כשסיימתי לעבוד ובדיוק הם התכוונו לצאת הזמנתי את הבנות להשאר ולשתות עוד. בגלל שכולנו היינו שיכורים אני והאחת הבנות התקרבנו מאד (מאד!) עד שלשאר הבנות לא היה נעים והן הלכו. לא ארחיב במילים אבל קמתי בבוקר בבית שלה אחרי לילה סוער. מאז ועד אתמול למרות שהקשר התחיל כסטוץ היה לנו קשר נפלא וחיבור אדיר. שנינו לא האמנו שכזה קשר יכול להיות בכזה זמן קצר. הבעייה => אתמול היא טסה לאוסטרלייה ל4 חודשים
מהתחלה ידעתי שהיא טטוס והיה לי סבבה עם זה, אני הרי טס עוד חודשיים למזרח. למרות שאני הכי שונא את הסצנה ואת כל הקטע של להתחיל במועדנים וכאלה. יצא לי קשר סופר-מדהים וחבל שהוא נגמר ככה.

למעלה