פיק הרץ סביו סרוולד קרובסקה קוניאק צ'וריסו...

פיק הרץ סביו סרוולד קרובסקה קוניאק צ'וריסו...

ריכרד לוי (לא ריכרד לב הארי)מגדולי יצרני הנקניקים בארץ הוא היה זה שסיפק לצהל את רוב קופסאות הלוף הידועות ..סיפר בדיחה..יצרן נקניקים ידוע לפני שהלך לעולמו קרא לצאצאיו וסיפר להם סוד מקצועי ואלה היו דבריו"באם אין בררה אפשר להכניס לנקניק גם בשר" הסיפור על יצור מוצרי בשר עלה בראשי אתמול כשראיתי את תוכניתו של חיים כהן וד"ר לנדאו על מאכלים יהודיים ברומא ..כשנכנסו לקונדיטוריה וחיים שאל. האם יוכל לקבל מתכון לעוגה? ענתה הגברת"אתה תאפה את העוגות שלך ואני אאפה את העוגות שלי" כלאמר יש סודות שלא מגלים.. מייסטר בתעשיית הבשר היה טיפוס נדיר עם סודות מקצועיים שלמד ונשא עמו לכל מקום עבודה מפעלים היו גונבים (מייסטרים)בעלי מקצוע אחד מהשני. למייסטר שהכין נקניק היה חדר תבלינים ..ורק לו היה מפתח לחדר..תבלינים הוא קנה.. ורק הוא.. והקפיד לקנות ממספר יצרנים כמויות שונות.. את חלק מהתבלינים הוא קנה אישית במקומות מיוחדים ..שהיו מכינים לו תבלינים שונים לפי בקשתו ..לאחר שהבשר ניטחן בחדר התבלינים היה משקל ששקל עד לעשירית הגרם.. הוא קבע איזה עובי של רשת במטחנה .לכל סוג בשר..שומן נטחן בדרך כלל ברשת בעלת חורים יותר גדולים. רק הוא לאחר שיצא מחדר התבלינים.רק הוא הוסיף את התבלינים לעיסה.. שנלושה על ידי מכונה.. ואז נשלח המוצר ...ליבוש...או עישון...או בישול.או הקפאה בתל אביב הקטנה ..היו מפעלים שיצרו .מוצר אחד בלבד כלאמר נקניק מסוג אחד ,שהוזמן מראש על ידי חנויות מיוחדות ורק הם מכרו מוצר זה. המפעל ליצור נקניק בשם "אס" ייצר נקניק עם הכינו "קוניאק" שהיה נקניק מעולה..לאחר רכישת המפעל ע"י זגלובק משום מה התאדה הנקניק דרך אגב ..אני מאלה שחושב שהמכונה הלשה את התערובת לא מיטיבה עם הבשר .אפילו כמות של מאה(100) קילו אנחנו לשים ביד.. צ'י .

אליה ל

New member
באמת תהייתי לאן נעלמו להם נקניקי "אס"

עדיין אני מחפשת אותם פה ושם וכעת אני מבינה שאבד כל סיכוי למצוא אותם........... כמה חבל היו להם נקניקים מעולים. וריכרד לוי........ כמה חסרים לי קופסאות הלוף שלו? כשהייתי ילדה אבי היה חוזר הביתה ממילאים עם קופסאות לוף שכאלו וכך כך אהבתי אותן. לימים הייתי מחזיקה מהן למקרה חרום - כשלא יתחשק לי להכין אוכל או משהו דומה חחחחחחח אבל אין יותר להשיג לוף שלהם.... אוף אכן, היו זמנים, ואכן אין כמו הכנה של מוצרים ביד מאשר תעשייתי

צלשף

New member
הכן כבר יותר מעשור אין יותר הקנקן אס כמה חבל

אלו היו נקניקים מצוינים וחבל שזוגלובק לא מיצרים נקניקים לפי המתכון של אס לדעתי המכירות רק השתפרו ולגבי הלוף אני זוכר אותם מתקופת הצבא וגם נתקלתי במוצר ברשת רמי לוי

למעלה