עברית - חלק 1
הוא בהה בזה. ארוכות, בעניין, ועם מגע של פחד. הוא לא אהב לבהות בזה; הוא לא אהב לחשוב על זה; הוא לא אהב... את זה. זה. מסיכת הפנים הלבנה עם פסי הארגמן, השיניים המובלטות והחורים בתור עיניים... אלה, כמובן, היו כשהדבר לא ניסה להחביא מעיניו את המציאות. המסיכה שלו... מסיכת ההולואו שלו. כן, הוא ידע מה הדבר הזה היה. קשה לא לדעת כאשר הצד הזה בנשמתו יצא החוצה והדרך היחידה לגרום לו ללכת הייתה לקרוע את חצי פניו שהיו מכוסים על ידי מסיכת ההולואו המושלמת חלקית שלו. היא הופיעה שוב. הוא נכנס לקרב, הסתבך בצרות, איבד את עצמו, והיא הופיע. טוב שכך, גם, אחרת... רגע, טוב? הוא חשב לרגע שזה טוב? הוא נענע את ראשו בחוזקה בעודו מרים את המסיכה, מחליק אצבע במורד הכתמים שהזכירו לו צבע דם – שלושה על המצח, שניים על לחי שמאל. הוא הדחיק את ההרגשה של קצות אצבעות ממששות במורד פניו שלו לפני שבחן את הסדק שנוצר מהמכה שספג. שום דבר רציני, אם שפטת לפי זה, אבל... אחיזתו בחפץ הלבן התהדקה. זה הציל אותו בעבר ממכות קשות יותר. מי ידע בדיוק ממה הדבר היה מורכב... נשמתו שלו, חלק ממנו פתאום העיר כמו בהיסח הדעת אך בטון מתנשא. זה היה חלק מנשמתו שלו... והוא נואשות ניסה להכיח גם את העובדה הזו... וגם את ההרגשה שקיבל כל פעם שהביט בזה. פחות ופחות כמו להסתכל במסיכה... והרבה... הרבה יותר כמו להביט במראה. אבל זה לא היה הוא, הוא צעק ללא קול. זה לא היה הוא! אבל... אם זה לא היה הוא... אך עדיין הייתה זו מראה... הייתכן שהמראה... הבבואה שהשתקפה חזרה אליו... הייתה... שבורה? – העיניים שעצם לרגע נפקחו מיידית לנוכח הצליל של זכוכית נשברת. נסדקת... רסיסים נופלים לריצפה ונשברים עוד יותר. זה היה מסביבו, לאן שלא הביט. מראות. סדוקות, מנופצות, מראות שבורות. לא משנה לאן פנה, לא משנה לאן כיוון הסתכל. כל צעד הביא לאוזניו רעש שברים נוספים נשברים כאשר דרך על חתיכות הזכוכית הקטנות שהיו מפוזרות בכל מקום. גבותיו התקבצו מעבר למצב הכמעט-טיבעי שלהן כאשר השפיל מבטו. עיניו נעו ממראה למראה למראה שבורה בעוד הרגשת פאניקה אחזה יותר ויותר מליבו. זה היה הוא שהשתקף חזרה, ללא ספק... הוא בלבן. "זה בהחלט מאורע נדיר..." קולו שלו הדהד לעברו, מוחזר מכמה מראות, ושובר לחלוטין אחרות. הוא הביט בכיוון ממנו הגיע הקול – לא שפתיו שלו, בזה לא היה לא ספק – אך גם לא שפתיו של אף אחד אחר מלבדו. אכן, שם הוא היה, תמונה דהויה ומטושטשת במראה היחידה ש – למרות היותה סדוקה כולה – עדיין נותרה עומדת. בבואתו אבל כמו לא הייתה לגמרי שלו כיוון ששברי מראה רבים הציגו לבן ללא התחשבות בצבעיו האמיתיים. לבן, וקצת שחור, ושתי נקודות בודדות צהובות, שאחת מהן בהתה בו בלעג מחתיכת מראה שכמו והוקדשה לה. "... שאתה בא לכאן מרצונך החופשי ככה. מה קרה? משעמם שמה בחוץ?" צחוק מקניט, כמעט ילדותי מילא את החלל, בוקע כמו מכל חתיכה חלקה וחדה שהציגה שפתיים שחורות ועיניים שחורות וצהובות. שתיקתו שלו אבל כמו ולא נבעה אפילו מהנקודה בה עמד. "מי אתה?" הוא שאל לבסוף, והדממה שנפלה בפתאומיות גרמה לו לאי נוחות מעיקה. "מי אני?" קולו שלו שאל בפליאה. "אתה רוצה להגיד לי שבאת עד לכאן בשביל לשאול אותי את השאלה הזאת?" הוא בהה בו. הוא היה רציני; שניהם היו. "איזה בחור משעמם." האני האחר שלו סיכם לעצמו והוא הרגיש עיניים צהובות מפנות מבטן ממנו לאור חוסר העניין הפתאומי בו. "אז... מה אם כן?" הוא שאל, מצליח לשמור על קול שווה במאמץ לא מבוטל. עיניים שחורות פנו אליו שוב במבט חודרני שגרם לו לבלוע גוש שנוצר בגרונו. "אתה לא חושב... שעדיף לך לשאול מה אני?" "לא יודע, זה באמת משנה?" הוא הפתיע אפילו את עצמו בתגובה המהירה וכפרס קיבל את הדבר הכי קרוב לצחוק משועשע בתמימות שהצד ההולואי בנשמתו יכל לספק. כאשר סיים להיות משועשע, הביט הלבן במשנהו בעיניים מכווצות וחיוך עקום. "אל תשאל אותי. אין לי שם אחרי הכל... אז אני מניח שזה תלוי בך." ההכרזה הדהדה בחלל הריק, מופסקת רק כאשר היא גרמה לעוד מראה להתנפץ וליפול לריצפה. ההולואו חייך כאשר מקבילו השיניגאמי בחר ברגע המדוייק של שבירה נוספת לומר את שאלתו הבאה; ההבאה השתקפה בכל מראה שהראתה את שפתיו השחורות. "אז... אתה אני?" הטון הבטוח ואם זאת הססני שדיבר בו בדיוק כאשר הרסיסים התפזרו גרם לשני לצחקק. "אולי. או שאולי זה ההפך?" הוא משך בכתפיו בחוסר עניין מופגן אך זכה בתגובה זהה כאשר השיניגאמי חזר על שאלתו המתריסה קלות "זה באמת משנה?" הם נעלו מבטים לרגע עם חיוכים מטרידים מתאימים, אך כאשר המראה הבאה נשברה היה זה הנער עם הצבע הכתום בשערו שהביט הצידה קודם. ההולואו חייך עוד יותר כאשר ענה. "אולי. תלוי. עד כמה אתה רוצה לדעת?" הוא יכל רק להמשיך להביט הצידה בעודו נושך את שפתו התחתונה. ההולואו ליקק את אלה שלו. "אתה מפחד, לא?" הוא שאל בקרירות, והשיניגאמי בהה בו בעיניים פעורות. "כל כך, כל כך מפחד..." הוא צחקק. זה היה הצחקוק הכי מטריד שהוא שמע מימיו, ורק כאילו הועצם כאשר ברגע אחד המראה בה השתקך התאחתה יחד. אין עוד סדקים, אין עוד בבואות מנופצות... אין יותר שחור. רק השתקפות שלמה שלו בלבן. "אל תכעס אבל..." אם הוא לא היה עסוק כל כך בלבהות, אולי הוא היה שם לב לזה – "... לכעוס?" המראות שנשברו, כולן, ומליוני המליונים של השברים המנצנצים שפשוט ריחפו, קפואים באוויר. "כן. כי זו לא אשמתי." הוא סיים בנימה כמו זו של ילד אשר ביצע מעזה זדון אך לא חש אף טיפת חרטה. "אז..." השיניגאמי התחיל, מנסה לראות מעבר לענן שברי הזכוכית שהקשה גם כך על הראייה מבלי שהחזיר גם את קרני האור אליו – אור שאת מקורו לא ידע. "... אז אשמת מי זה?!" הוא צרח, אגרופיו קמוצים והכעס שלו בוער על שביעות הרצון של האחר מהרגשת הפאניקה שלו. "אשמת מי זה שאתה בתוך הנשמה שלי?!" השאלה הדהדה והייתה מלווה בעוד צליל שבירה שהכעס שלו יצר. נהיה קשה יותר ויותר להבחין בין הבבואות של שניהם. "של מי, באמת..." ההולואו שאל בהיסח הדעת והביט למעלה, ידיו בכיסים. עיניו של השיניגאמי התרחבו – כך היו גם ידיו שלו. "כמו שאמרתי, זו לא אשמתי... או שכן?" הוא הטה את ראשו הצידה והדחיק חיוך מרושע כאשר המראה שסביבו החלה להתאדות למעין אבק פיות זרחני. "ואני שואל אשמת מי זה!" הוא צרח חזרה, נדחף כמעט עד לטירוף לנוכח הביטחון המופרז והשחצנות של האחר... מה שהיה, כמובן, מטרתו של השני כל הזמן. "די די, אל תתעצבן, אנחנו מנהלים פה דיון תרבותי... או מנסים, לפחות." הטון הציני שלו והחיוך היו מה שזרקו את השני מבעד לקצה... וחזרה לצורה מסויימת של שליטה עצמית כאשר גם הוא חזר להשתמש במילים. "יארה, יארה... מה אנשים יגידו אם הם ידעו שאני מנהל דיונים עמוקים כל כך עם עצמי?" "תעזוב אותם, הם סתם מקנאים כי הם בודדים." "אולי גם אני רוצה להיות בודד." הוא אמר חרירית והביט במראה שמולו. החיוך שנשלח אליו חזרה – מתוק, תמים וצח – גרם לו להרגיש כאילו חור נפער בחזהו. "אפשר לסדר את זה." ההולואו אמר בעוד התמימות נמוגה וניצוץ כמו של צייד שמצא את טרפו האיר בעיניו. ופתאום הוא יכל לראות את זה – לא במראות – או מה שנשאר מהן – אלא מול עיניו, אפילו כאשר עצם אותן בחוזקה. המראות... הזוועות... אנשים אהובים, קרובים... זרים שלא ראה יותר מפעם אחת אפילו... הוא לא אהב מה שראה. "תפסיק..." הוא התחנן חלושות, אצבעותיו כמו רוצות לאחוז בחרבו אך ידיו מסרבות לנוע. הוא גם הרגיש את זה... סוג של לחות דביקה באוויר... של זיעה, ודמעות, ודם... אוי אלוהים, הדם...