פירוט צבעי מאכל והסכנות שלהם

אלי ו.

New member
שטויות ../images/Emo31.gif

הרשימה המצחיקה הזו מופצת באינטרנט אבל מדובר בשטויות לא מבוססות.

granger

New member
הוכחות יש?

חבל שאתה לא מבסס את הטענה שלך על משהו. כי מספר רופאים שפגשתי אמרו משהו אחר.

אלי ו.

New member
בודאי, אני לא כותב דברים סתם

ראה בקישור. והעבר בבקשה את המאמר מרשות התרופות והמזון האמריקאית לרופאים שפגשת.

granger

New member
קודם כל תודה

שנית, למרות שיש הודעה של משרד הבריאות בארץ ובעולם, אני עדיין סקפטית. א. לכל המשרדים הממשלתיים יש מדיניות. למשל, אם יש בעיה במים בארץ, הם לא יפרסמו אלא אם כן זה פגע בעשר אחוז מהאוכלוסיה. ז"א, אם יש שישה אחוז פגועים הם לא יידעו אותנו. זה נובע מסיבות הגיוניות - מניעת פאניקה וכו'. ב. כנראה שאתה צודק, והרשימה שתפסה את תשומת ליבי אינה מדוייקת ונכונה. עם זאת העובדה שלא הוכיחו חד משמעית שלא נגרם נזק גורמת למשרדי הבריאות להמשיך להרשות שימוש בחומרים הללו. וייתכן, שהם העלו סברות לנזקים אך לא הוכחו רישמית מסיבות של מימון. ז"א לא תמצא הרבה משקיעים למחקר אקדמי רישמי שיגרום לסגירת עסקים או חוסר נוחות ממשלתית. ג. למה שאנשים בינהם רופאים או אנשים שעובדים בתחומים של תזונה יתריעו ויעבדו קשה כדי להזהיר את הציבור אם אין להם מטרות רווח. אם הכל שטויות(?!) סימן שפשוט אכפת להם וכנראה שיש איזו בעיה .

אלי ו.

New member
קרא בשרשור שהבאתי

את המאמר מאתר ה FDA על טטרזין. אף אחד לא אומר שמדובר באוכל בריאות, בודאי שאם אפשר רצוי להמנע מהזבל הזה. הענין הוא שהוא לא מסרטן או לפחות אין סיבה טובה לחשוב שהוא מסרטן. יש חומרים רבים אחרים שהורדו מהמדפים או כלל לא עלו על המדפים בגלל חששות כאלה, סכארין למשל נחשד בשנות השבעים כמסרטן והורד מהמדפים עד שהחששות פגו. הממתיק סטיביה עדיין לא נמכר כממתיק בארה"ב ובאירופה בגלל חששות לפגיעה במערכת הרביה. תוסף ההרזיה אפדרין הורד מהמדפים בארה"ב ובאירופה בגלל מקרים רבים של פגיעה במשתמשים וכן הלאה. למה אנשים מתריעים? זו שאלה טובה. למה אנשים מפרסמים דף אזהרה בשמו של בי"ח לא קיים? למה יש מאות דפי אינטרנט המשמיצים את האספרטיים בעוד אין שום עדויות רציניות הנותנות סימוכים להשמצות? אולי בגלל שיש דברים שמפחידים אותנו? אולי בגלל שזו דרכן של שמועות. אני לא יודע, כל מה שאני יודע זה שכיום המידע הוא גלוי וזמין וניתן לבדוק ולאשש או להכחיש את רוב השמועות האלה די בקלות. מחקרים טובים לא מחליטים מראש מה תהיה התוצאה שלהם, לעתים קרובות חוקרים מופתעים מתוצאות המחקר שלהם. וכן, יש גם מחקרים גרועים, צריך לדעת לקרוא מחקרים, להשוות תוצאות של מחקרים שונים וכו'. (אם תרצה אפנה אותך למאמר בנושא) אם אין מחקרים אז על מה אותם רופאים מתבססים? על שמועות? על עדויות אנקדוטליות? זה לא רציני! אם אתה תספר לי שכל פעם שאתה אוכל תפוח יש לך דפיקות לב מואצות, אני אולי אמליץ לך להמנע מתפוחים, אני לא אלך ואומר שתפוחים גורמים לדפיקות לב. עדויות אנקדוטליות אינן בסיס טוב להמלצה לציבור הרחב.

למעלה