קרא בשרשור שהבאתי
את המאמר מאתר ה FDA על טטרזין. אף אחד לא אומר שמדובר באוכל בריאות, בודאי שאם אפשר רצוי להמנע מהזבל הזה. הענין הוא שהוא לא מסרטן או לפחות אין סיבה טובה לחשוב שהוא מסרטן. יש חומרים רבים אחרים שהורדו מהמדפים או כלל לא עלו על המדפים בגלל חששות כאלה, סכארין למשל נחשד בשנות השבעים כמסרטן והורד מהמדפים עד שהחששות פגו. הממתיק סטיביה עדיין לא נמכר כממתיק בארה"ב ובאירופה בגלל חששות לפגיעה במערכת הרביה. תוסף ההרזיה אפדרין הורד מהמדפים בארה"ב ובאירופה בגלל מקרים רבים של פגיעה במשתמשים וכן הלאה. למה אנשים מתריעים? זו שאלה טובה. למה אנשים מפרסמים דף אזהרה בשמו של בי"ח לא קיים? למה יש מאות דפי אינטרנט המשמיצים את האספרטיים בעוד אין שום עדויות רציניות הנותנות סימוכים להשמצות? אולי בגלל שיש דברים שמפחידים אותנו? אולי בגלל שזו דרכן של שמועות. אני לא יודע, כל מה שאני יודע זה שכיום המידע הוא גלוי וזמין וניתן לבדוק ולאשש או להכחיש את רוב השמועות האלה די בקלות. מחקרים טובים לא מחליטים מראש מה תהיה התוצאה שלהם, לעתים קרובות חוקרים מופתעים מתוצאות המחקר שלהם. וכן, יש גם מחקרים גרועים, צריך לדעת לקרוא מחקרים, להשוות תוצאות של מחקרים שונים וכו'. (אם תרצה אפנה אותך למאמר בנושא) אם אין מחקרים אז על מה אותם רופאים מתבססים? על שמועות? על עדויות אנקדוטליות? זה לא רציני! אם אתה תספר לי שכל פעם שאתה אוכל תפוח יש לך דפיקות לב מואצות, אני אולי אמליץ לך להמנע מתפוחים, אני לא אלך ואומר שתפוחים גורמים לדפיקות לב. עדויות אנקדוטליות אינן בסיס טוב להמלצה לציבור הרחב.