פירושירים

TauberiT

New member
פירושירים../images/Emo79.gif

ליאור מציפה את הפורום
עוד פינה.
כל פעם אני אכתוב פה שיר, [טוב, זאת תהיה פינה קצרה, אין הרבה שירים
] של שי כמובן, ומה שאתם צריכים לעשות זה לפרש אותו. לפרש כמו שאתם מבינים. כמו שאתם מרגישים. לספר סיפור שמזכיר לכם את השיר. משהו אירוני בקשר לשיר. כל מה שאתם רוצים. חפירות
לכאן. אז השיר להפעם יהיה- במקומי. בגלל שזה כזה שיר מושלם
ערב טוב, ושבת שלום

shronet

New member
טוב, אני אשתף פעולה../images/Emo3.gif

אוקיי, באופן אישי השיר הזה (כמו עוד הרבה שירים בדיסק החדש, אגב) מזכיר לי בעיקר את התקופה של ההתנתקות. אולי זה בגלל שהקטע הזה מאוד נוגע אלי. "לא רציתי ללכת לא רציתי להיות שם כשהגיע הסוף, ביקשתי להיות סתם" הסוף- סוף ההתישבות בגוש קטיף. לא רצה ללכת, ביקש להיות סתם אחד, כמו אנשים אחרים בארץ באותה התקופה, שכל העניין הזה לא עניין אותם בכלל והם לא הרגישו את הכאב, כמו שהוא הרגיש. ככה אני רואה את זה... יאללה כתבו גם, שאני לא ארגיש מפגרת.

יש משו במה שאת אומרת..

זה לדעתי על כל המצב ועל ההתנתקות בפרט.. שי אמר ביותר מראיון אחד שכל הקטע של כל האלבום בכלל הוא נגד ה"בועה" הזאת של אנשים.. שנגיד בת"א חיו כרגיל כשהיה מלחמה בצפון.. או שיש פיגועים אז כבר מעבירים את זה על סדר היום.. לא שומעים יותר חדשות כמו פעם וכל אלה.. לדעתי השיר הזה הוא סוג של רצון להתנתק מהמציאות, כאילו הוא רצה לעשות איזה הפסקה ולהתנתק מהכל.. לא יודעת בדיוק איך להסביר
האמת שיש לשיר הזה המון פירושים.. אפשר להבין אותו בהמון דרכים

shronet

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה לגמרי. ואני חושבת שזה אחד הדברים היפים בשירים של שי, שכל אחד יכול להתחבר אליהם בדרך שלו, גם כשיודעים למה שי התכון.

TauberiT

New member
אני רוצה לנפץ לך בועית../images/Emo221.gif

זה לא אחד הדברים היפים בשירים של שי. אלא אחד הדברים היפים בשירה בכלל. בכל סוג של שיר, לא משנה של מי, או איזה שיר, את יכולה לחשוב על משהו ויום אחרי תפגשי מישהו שחושב בדיוק ההפך, על משהו שאת לא העלית על הדעת בכלל. בדיוק כמו באומנות.

shronet

New member
לא אמרתי שזה משהו מיוחד בשי...

פשוט השירים שלו בד"כ כאלה, ואני ממש לא מסכימה שבכל שיר זה יכול להיות ככה...

האגוש

New member
אממ ../images/Emo3.gif

משהו שידיד שלי אמר לי בקשר לשיר הזה, שמחבר לי את הכל, וזה נשמע לי ממש הגיוני. השיר נכתב על כוכב נולד
על כל התהילה שבאה מהר, אולי מהר מדי, תקשיבו לשיר ותנסו לקשר.

למעלה