פירושקי

CapitanMorgan

New member
פירושקי

אני רוצה להכין פירושקי בתנור עם דובדבן.
מסירטונים שצפיתי מכינים מדובדבן טרי.
אין כרגע דובדבן טרי.
האם משומר יעשה את אותו עבודה? יספיק רק לסנן אותו טוב שהנוזלים לא יהרסו את הבצק?
 

milch

New member
לסנן היטב

אפילו שעה במסננת ולנער מדי פעם ולנגב בסוך עם מגבת ניר.
כך אני עושה עבור שטרודל ריקוטה במילוי דובדבנים חמוצים (מבקבוק).
 

milch

New member
מה כתוב במתכון?

אינני יודע אם המתכון כשר לפסח וכיוון שאינני שולט ו/או מקפיד על עניני כשרות, רק אוסיף שסוכר על פרי יוצר נוזלים. באותה עוגה שהזכרתי, אני שם פירורי לחם או עוגה לספיגת עודפי הנוזלים במידה וייווצרו.
מודה, פירושקי עם פירות עוד לא יצא לי להכין.
 

TCHM

New member
הוספת הסוכר לדובדבנים...

ערבב היטב בקערה קטנה חצי כוס סוכר עם כפית קורנפלור
לאחר רידוד עיגולי הבצק תניח מספר דובדבנים מסוננים במרכז
כל עיגול.
פזר מעליהם כפית מהסוכר וסגור את העיגול.
 

TCHM

New member
מעט קורנפלור להסמיך את הנוזלים שמופרשים מהדובדבנים באפיה.

רצוי להוסיף פרורי לחם למאפה מבצק בצק פריך (יבש)
או קורנפלור לבצק רך וספוגי.
 
למעלה