שאלות מעניינות
שאלות מעניינות, ואנסה לענות לך בקיצור, כי אפשר לדבר על זה שעות. ראשית אתחיל מהסוף לפני שאשכח את השאלה (אני לא יכול לענות וגם לראות את המסך של השאלה באותו הזמן) הבית ה 5 מייצג את הבטוי האישי של ה`אני` וה`אגו` שלנו. הוא הבית השני של ה`אני` אחרי הבית הראשון ובתוכו אפשר למצוא את כל הדברים אותם אנחנו אוהבים לעשות, יצירתיות ויצריות, ואת בטויינו דרכם ודרך נושא הפאן והילדים. הבית ה 7 לעומת זאת מייצג את חוויית ה`אתה` במפה, הסוגרת את חווית ה`אני` בבית הראשון. היא מייצגת אנשים שאנו זקוקים לקשר איתם כדי לקיים דיאלוג עם ה`אני` שבתוכנו. באופן מעניין, זו אינה חייבת להיות חוויה של אהבה דווקא, אלא של מישהו שמשמש לנו מעין מראה. על כן, הבית הזה מייצג את בית הנישואים וחווית הביחד, בעוד שהבית ה 5 מייצג את חווית הרומנטיקה והבטוי האישי. זה אומר שבאופן עקרוני נישואים לחוד - ואהבות לחוד.. שני בתים שונים. זה לא אומר שאנחנו מתחתנים עם מי שאנחנו אוהבים, אלא עם מי שמתאים להתחתן אתנו מבחינת חווית האני שלנו. אבל הבטוי האישי יוצא בבית ה 5 קשור יותר לרומנטיקה, יצירתיות וסקס.. מוזר ? אנחנו מתחתנים, אבל רבים מאתנו זקוקים למאהבים כדי לממש את הבית החמישי, אם אין קשר ישיר בין השנים במפת הלידה שלנו. ועל הבתים בכלל : הם חשובים מאוד, מייצגים שטחים בחיינו, והשליטים שלהם מייצגים את המקום בהם הם באים לידי בטוי בחיינו. למשל : שליט בית 4 בבית ה5 מייצג אדם שיאהב מאוד לעסוק בכל נושא הבית ועיצובו כתחביב, שיאהב להיות בבית, וכו` וכו`. יש הרבה מאוד שיטות חיבור בין שתי מפות. אחת מהן היא באמת להשוות מה קורה בבית שממול אצל השני : אם אצלי מרס בבית ה 5 ואצלו יש ונוס בבית ה 5, יש דיאלוג משלים בין הבתים מספר 5 אצלנו. טוב ? לא בהכרח. שנינו עלולים להתחרות על תשומת לב עם הסביבה, שנינו רוצים בצורה אגואיסטית לקבל יותר מאשר לתת, אבל הצורה - הפורם - שזה קורה - מיוצג על ידי הפלנטה, והבית אליו היא שייכת לפי המזל עליו היא שולטת, יהיה דומיננטי. מורכב ? אכן. אבל גם מעניין ומרתק, ובאמת עוסק בהתאמות האסטרולוגיות במהותן, לא בצורה החיצונית שלהם. מה באמת אני פוגש בבן האדם שמולי ? איזה תכנים ? הסתכלי על שליטי הבתים, את מי הם מייצגים - לפי המזל - ואיפה הם נמצאים, ותביני את ההקשרים בין אדם לעצמו, ובין אדם לאדם אחר.