פירוש חלום אל אש ותפילין

• פותח הנושא NIM9
  • פורסם בתאריך

NIM9

New member
שלום לכם אני חלמתי אתמול בלילה חלום אני ממש מצטער אבל אני זוכר ממנו מעט בחלום כנראה הדלקתי אש במקום מסוים ופתאום האש גדלה קצת והתפשטה והיה ליד האש התפילין החדשים שלי וברגע האחרון הצלחתי לכבות את האש לפני שהם פגעו בתפילין אני בן 36 רווק ללא זוגיות רוצה זוגיות עובד כאיש מכירות באמת במציאות קניתי לפני כמה חודשים תפילין מהודרות ויקרות אבל אני לא מניח ובאמת בימים האחרונים חשבתי אל זה הרבה שאני חייב להתחיל להשתמש בהם אני מאוד ישמח לעזרה

אלישבע777

Well-known member
שלום נימ 9

החלום אכן קצר אבל יש בו אירוע די מפחיד ובכל זאת אינך מספר על רגשות בחלום וגם לא אחרי החלום. אתה די קר רוח בחלום...
קנית לאחרונה תפילין חדשות ואתה לא מניח אותן לפי מצוות התורה המפורשת.

וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--עַל-לְבָבֶךָ. ז וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ, וְדִבַּרְתָּ בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. ח וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת, עַל-יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטֹטָפֹת, בֵּין עֵינֶיךָ. (דברים ו)

אתה חשבת על הנושא ואתה רוצה להתחיל להניח אותם כמו כל יהודי מאמין. החלום משקף את הנושא הזה, שמציק לך לאחרונה. אתה עשית שתי עברות – קנית תפילין שעולות ממון רב, וגם אינך משתמש בהם. עברה נוספת היא - עברת הרווקות . גבר יהודי חייב להקים משפחה ולגדל לפחות בן ובת, כדי למלא את מצוות הבורא – פרו ורבו. לשם כך חייב הגבר לעזוב אפילו את בית הוריו כדי לדבוק באשתו. גם בפסוקים של קריאת שמע, כתוב שצריך לשנן את המצוות לבנים, כדי לקיים מצווה זו צריך להוליד בן.

הנחת תפילין עם הקימה בבוקר, נעשית ביחידות והתפילה היא לבורא. אבל אינך מקיים אותה כי כנראה התייאשת מהתפילות הללו, הן מצוות חובה, אבל אף אחד ממילא לא בודק... (ואולי גם האל לא). אולי הקימה בבוקר לבד, לעוד יום שגרה כמו כל הימים שחולפים, אינה פעולה שעליה מודים לאל בתפילות, בחפץ לב ומתוך כוונה טהורה ולכן אולי אפשר לוותר על הטקס הזה מבחינתך.

לחלומך מצאתי שלושה פרושים לבחירה של אחד או יותר:

פרוש א

על כן החלום שלך, בא להגיד לך, שמגיע לך התפילין שלך יישרפו. זה ענשו של המזלזל במצוות. ואז כשהן יחסרו לך, יהיו לך נקיפות מצפון על הכל. אבל בחלום – הן לא נשרפו. אתה מציל אותן משרפה ( בקור רוח ובאומץ!) וזוכה במצווה גדולה בפני עצמה. החלום קורא לך – להציל את התפילין שלך ולהתחיל להתפלל כמו שצריך.

פרוש ב

התפילין הן אתה בעצמך. אתה כמעט נשרף בגלל המחדל שלך בהדלקת אש רשלנית, עוד רגע הלהבות מלחכות את גופך ( התפילין עשויים עור) האש מכלה הכל ואינה משאירה זכר אולי רק מעט אפר. גם אתה – בהיותך ערירי ללא צאצאים, אינה משאיר זכר לעצמך (צאצאים). בסוף החלום אתה עצמך – מציל את עצמך מפני האש ולא קורה שום דבר רע. לפי הפרוש הזה – רק אתה בעצמך יכול לחזור למוטב מבחינה דתית ורק אתה יכול למצוא כלה ולהקים משפחה. עד כה היית רשלן ועכשו אתה יכול להתעשת ולפעול ( בקור רוח ובאומץ) - למען מטרות נעלות בחיים.

פרוש ג ( שתי אפשרויות)

אתה מזלזל במצוות הנחת תפילין. עשית מאמץ וקנית תפילין חדשות וזה לא עזר לך לחזור למוטב. אילו לא היו לך תפילין, לא היתה לך בכלל בעיה... אז מה יותר טוב אם הן יעלו באש ואז לא הייתי צריך להתלבט אם להניח תפילין או לא... בחלום האש שהדלקת כמעט פותרת לך את הבעיה... אבל ברגע האחרון את מכבה את הלהבות ולא נותן לאש, לכלות את התפילין. הבעיה לא נפתרה. אתה נשאר עם התפילין, אבל ללא שימוש בהן . החלום ניסה לפתור לך את הבעיה ( להשמיד את התפילין) אבל אפילו בחלום, לא הסכמת שכך תיפתר בעיית אי הנחת תפילין...

אפשרות אחרת יתכן החלום אומר לך – "אם לא תציל את התפילין משרפה" כלומר - תעזוב את מצוות התורה כליל ותהיה חילוני - לא תתלבט בעיניין הנחת תפילין. חילוניים "פטורים" מהמצווה והם אינם חושבים עליה ולכן להם יותר קל בחיים! אצל החילוניים, רווקות מאוחרת, היא אורח חיים מקובל ואפילו רצוי! רווק חילוני יכול התחיל עם בחורות ולבלות בחוץ ללא מחוייבויות להקמת משפחה, או להנחת תפילין....

אשמח לשמוע לאיזה פרוש התחברת ולאיזה לא. יתכן שכל הפרושים מתאימים לך או אפילו אף אחד. אם הפרושים לא עזרו, נסה לפרש את החלום בעצמך ולשתף אותנו בפורום.

NIM9

New member
תודה גדולה אלישבע אל העזרה כמה טוב שיש אנשים כמוך את ממש צודקת לגביי הפירושים שלך לחלום באמת זה משהו שרק אני יכול לשנות אותו בקשר לתפילין

אלישבע777

Well-known member
תודה גדולה אלישבע אל העזרה כמה טוב שיש אנשים כמוך את ממש צודקת לגביי הפירושים שלך לחלום באמת זה משהו שרק אני יכול לשנות אותו בקשר לתפילין
תודה נימ9 על התגובה! אשמח לשמוע איזה פרוש או פרושים היו הכי מתאימים. זה יעזור לי בחלומות הבאים שלך, כחלק מהרקע הכללי. לפי מה שכתבת אתה רומז שזה פרוש ב, אבל לא הייתי בטוחה.

NIM9

New member
שבוע טוב אלישבע האמת כל הפירושים באמת מדברים אליי את צודקת שהפירוש השני הכי מתחבר אליי בגלל שאני מרגיש באמת שהדברים תלויים רק בי כמו שאני מציב מטרה בחיים אני יהפוך את העולם ויגיע לזה בסוף. אבל גם הפירוש השלישי מדבר אליי באיזה צורה כמו שאמרת בפירוש השלישי שאני לא מוכן לוותר אל התפלין לא משנה מה יהיה ככה זה גם בחיים שלי אומנם אני חילוני אבל אבל תמיד אני נשאר בן אדם מאמין לא משנה כמה אני מתרחק מהדת אני תמיד חוזר אליה ולא מוכן לוותר אל האמונה שלי בבורא עולם אלשיבע את מקסימה עזרת לי מאוד כמו שאת עוזרת להרבה אנשים פה אני ישמח אם בעתיד תעזרי בעוד פירושים

אלישבע777

Well-known member
שבוע טוב אלישבע האמת כל הפירושים באמת מדברים אליי את צודקת שהפירוש השני הכי מתחבר אליי בגלל שאני מרגיש באמת שהדברים תלויים רק בי כמו שאני מציב מטרה בחיים אני יהפוך את העולם ויגיע לזה בסוף. אבל גם הפירוש השלישי מדבר אליי באיזה צורה כמו שאמרת בפירוש השלישי שאני לא מוכן לוותר אל התפלין לא משנה מה יהיה ככה זה גם בחיים שלי אומנם אני חילוני אבל אבל תמיד אני נשאר בן אדם מאמין לא משנה כמה אני מתרחק מהדת אני תמיד חוזר אליה ולא מוכן לוותר אל האמונה שלי בבורא עולם אלשיבע את מקסימה עזרת לי מאוד כמו שאת עוזרת להרבה אנשים פה אני ישמח אם בעתיד תעזרי בעוד פירושים
תודה נימ! מאחלת לך בהצלחה במימוש שאיפותיך!

למעלה