פירוש לשירים של מאיר אריאל

עמיגו

New member
פירוש לשירים של מאיר אריאל

מישהו אולי יודע אם קיים ספר או כל מקור מידע אחר שמפרש את שיריו של מאיר אריאל?

yossnet1

New member
אתה יכול לנסות פה

תעשה חיפוש בפורום או שתעלה שורה או שיר לדיון

סטוראן

New member
מאיר ברשת

http://www.meirariel.org.il/ יש פה די הרבה תוכן ופרשנויות have fun

humus666

New member
די!!!

צאו מהראש היהודי הזה! שירה זה לא תנ"ך שבאים רבנים, כותבים פרושים מופלצים והם אומרים שזה הפרוש הנכון ושאתה לבד בלי פרוש לא תוכל להבין את הכתוב. האם יש פרוש על אלתרמן? על חנוך לוין? על פושקין? לא! יש אולי תרגומים של מילים קשות, או פירוש שמקשר לארועים היסטורי או מסביר דברים אבל להבין את השירה אתה צריך, אף אחד לא יכול לעשות בשבילך את העבודה. כי פרוש זה סירוס השירה. תקרא את המילים ותנסה לחשוב או שתשאל אנשים אבל אל תעשה קיצורי דרך.

סטוראן

New member
חומוס תראה...

תשמע לא להעליב, באמת, אבל... לא ברור איך המרמור הדתי קשור, מזל שלא פצחת בנאום ה: "יהדות היא דבר נפלא אבל החרדים לקחו עליה בעלות והשחיטו בה כל חלקה טובה" "צאו מהראש היהודי"? לא מכבד... והתפיסה הספרותית שלך הזוייה וחסרת טעם בערך כמו פתיחת התגובה שלך, אין בפרשנות קביעת עובדה, ואני בספק אם החבר היה פוצח במסכת צומות וחגים כפועל יוצא של פרשנות מסויימת. "או שתאל אנשים", לקרוא פרשנות זה לא כמו לשאול בן אדם? ואני לא יודע למה יש לי הרגשה קלה שיכול להיות שאתה פדנט, ותתפס לסמנטיקה, אז למען הסר ספק באשר משמעות המילה פרוש; משמעות, מובן, פשר, טעם, ביאור, הסבר, פרשנות, הבהרה, תרגום, הארה, אינטרפרטציה (ברוך בורא הבבילון) מה שאני מנסה להגיד זה, שאתה סותר את עצמך. ובכל מקרה, הזוי, תגובה חסרת פואנטה ממשית שוב, לא בכוונה להעליב...

humus666

New member
תראה...

לגבי הפציחת נאום אז לא יודע מאין הפלצת את זה ( אם כבר אז אני לא אוהב יהדות בכל צורה שהיא). שירה זה דבר שצריך להבין בעצמך וכשבן אדם נותן איזשהו פירוש לשיר מסוים זה דבר אחד כי אתה מבין שזה בסה"כ עוד דעה. אבל כשאתה קורא ספר עם פירושים אתה הרבה יותר מקבל את הסמכות של הספר לגבי הפרוש וזה פוגע מאוד בחוויה הישירה שלך עם השירה. אני אישית לא מכיר ספרים עם פרושים על פושקין אנה אחמטובה או לרמנטוב או על משוררים ישראלים אבל אתה סטוראן כנראה יותר משכיל ממני... ביהדות יש נטיה לפרש ספרים ובכך לסרס אותם (בראשית, סיפורי רבי נחמן וכו'). יש הבדל גדול בין בבילון שהוא מתרגם לבין פרוש שהוא מראה לך כביכול את כוונת המשורר. הקיצור סטוראן - תלמד לקרוא ולהבין בברכת הנותן לשכוי בינה....

אתה מגזים

פירוש לא חייבת בהכרח להיות סירוס השירה ישנם הרבה פירושים על אלתרמן, ביאליק, גם על חנוך לוין. פרוש: 1. באור, הסבר 2. הבעת דבר באופן ברור 3. אינטרפרטציה, הארה מיוחדת של משהו

משמרותי

New member
ונסכם,כמו שמאיר אומר:

"סוכם במקומותינו"..."כל אחד יכול להבין כראות עיניו"כך אמר לי מאיר...ואני אומר שחוללתם פה סערה בכוס קפה...אבל זה בסדר,חברים,מעורר ונותן חיים וכיוונים לפורומנו.

משמרותי

New member
חומוס יקירי

האם חשבת על כך שהשואל מחפש פירוש נוסף פרט לתובנות שהוא הגיע אליהן? זה דווקא רעיון טוב שיהיו כתובים מפרשי מאיר...בעובדה(וכאן תשובה חלקית לעמיגו) שיש עבודות גמר של תלמידים וסטודנטים על שירתו והגותו של מאיר.פשוט עליך לפנות לשירז שאולי תדע לכוון אותך הלאה לאותם אנשים.בהצלחה. דבר אחד אני לא מבין:מה הקשר לראש היהודי,שבעיני הוא הפוך מהגדרתך...

humus666

New member
תשמעו חבר'ה

מספיק עם הלינצ' התקשורתי שעשיתם עלי. כשכתבתי את ההודעה הייתי קצת מסטול אז אולי הגזמתי... ובקשר לראש היהודי אז אני אסביר - נכון ש70 פנים לתורה אבל כל ה70 פרושים האלו יוצאים מתוך איזשהי נקודת מוצא אחת - שאת התורה קיבל משה מאלהים בסיני, שכל התורה היא אמת, שאלהים תמיד צודק וכו' וכו'... אם אני אגיד לאדם דתי שלפי התורה אלהים הוא מאוד תאוותן, אוהב דם ומשחק בבני אדם לפי מצב רוחו (בנוסף לכך הוא גם רצח או אמר לרצוח כמה עמים - שזה עושה אותו פושע מלחמה!) אז האדם הדתי יגיד שזה לא נכון ושאני טועה בהבנת התורה (למרות שזה די מופיע ברור בתורה) - כי הוא מסתכל על הטקסט דרך משקפי הפרוש המסורתי של התורה וזה מעוור אותו לראות עוד פרושים אפשריים. וזה מאוד קשור ליהדות שלכל ספר דתי יש כמה פרושים ולפעמים גם פרושים על פרושים. אני לא נגד פרושים, אני לא הולך לעשות אינקוויזיציה במי שקורא פרושים (אז אתם יכולים להרגע...). אבל אני חושב שזה יכול לפגוע בעוצמת הטקסט ובעוד כמה דברים יפים. פשוט איך שעמיגו כתב את זה נראה כאילו הוא מחפש פרוש שיסביר לו למה מאיר התכוון (אני מקווה שאתם מבינים למה מאיר התכוון). בכל מקרה נעים להכיר.

AVI82

New member
קח עוד שאכטה,לפחות כשאתה מסטול אתה מדבר

פחות שטויות. איך היינו מכנים אנשים כמוך כהיינו ילדים? צומי.

humus666

New member
אתה יודע איך היינו מכנים ילדים כמוך אבי???

כשהיינו ילדים היינו מכנים ילדים כמוך ילדי כפות - כאלה שרק מחפשים איך להציק ולעקוץ ובסוף תמיד חוטפים אבי. אנחנו כבר לא ילדים, ואתה?

למעלה