פירוש סמל איש הברבור

JIMMYPAGE

New member
פירוש סמל איש הברבור../images/Emo63.gif

מאמר זה שייך לפורום לד זפלין(847) בתפוז. © אין להעתיק מאמר זה או חלק ממנו. אין להפיץ ברבים את המידע ו/או לעשות בו שימוש בדרך כלשהי, אם בע"פ ואם בכתב ללא קבלת הסכמת המחבר בכתב שלום אחים שלי. פירוש הסמל איש הברבור: ווילאם רימר צייר את התמונה הזאת בערך ב 1869-1870 וקבע לה את השם: "FALL OF DAY" כיום התמונה המקורית נמצאת במוזיאון "Boston Museum of Fine Arts" התמונה שאומצה ע"י לד זפלין כאיש הברבור שימשה כלוגו לאלבומים וללוגו של חברת התקליטים שהלהקה הקימה: "SWAN SONG"
לפי פירושים בתמונה רואים את "לוציפר או את הסטן" (לוציפר: בתיאולוגיה הנוצרית אלוהים יצר מלאכים שישרתו אותו. שליש מהמלאכים בראשות המלאך ''הילל בן שחר'' (לוציפר) שחטא בחטא הגאווה ברצותו להידמות לאלוהים, קינאו בכוחו ומרדו. אלוהים כעס וזרק אותם למקום סבל וחטא - הגיהנום הנמצא בשאול מתחת לאדמה, שם לוציפר המורד הפך לנושא הרוע והחטא לעומת אלוהים שמייצג את הטוב המוחלט. לוציפר נקרא ה''שטן'' והמלאכים האחרים שעימו נקראים ''שדים''. )
יש האומרים שבתמונה הוא איקרוס מהמיתולוגיה היוונית (איקרוס ודדלוס- המלך מינוס כעס מאוד על דדלוס משום שדדלוס בנה עבורו מבוך כל כך מסובך שמי שנכנס פנימה לעולם לא היה יוצא עוד. הוא ציוה לכלוא אותו ואת בנו איקרוס בראש מגדל גבוה שניצב באמצע אי שבלב ים. דדלוס אמנם הצליח לברוח מתאו שבמגדל יחד עם בנו איקרוס, אך הם לא יכלו לעזוב את האי. דדלוס התבונן בשחפים החופשיים שעפים מעל לים ורקם תוכנית למלט את עצמו ואת בנו איקרוס מן האי: בהדרגה הוא אסף נוצות רבות של ציפורים, הוא תפר אותן בחוט זו לצד זו, ואז הדביק אותן בשעווה ויצר שתי כנפיים גדולות, כמו כנפיה של ציפור. דדלוס עזר לאיקרוס בנו ללבוש את כנפיו, הם רצו מעל לצוק ונפנפו בכנפיהם בחוזקה. כעבור זמן קצר היו שניהם באויר, והתרחקו מן האי זה לצד זה. אך איקרוס, היה שיכור מתחושת החופש הנפלאה ומן היכולת לעוף והחליט לעוף גבוה יותר ויותר. אך ככל שעלה מעלה, חום השמש החל להמס את השעווה. עד שלבסוף איקרוס נפל אל מותו. היום הוא יושב במרומי האולימפוס כמלאך.
ויש האומרים כי זה הוא אפולו (אל השמש) אבל לפיי הביוגרפיה של הצייר רימר התיאוריה שהכי מתאימה לרימר שהאיש הוא אכן.. לוציפר (מה שגם מבחינתי נראה נכון.. כי לא פעם קישרו את לד זפלין והסטן) שירת הברבור היא שירת קינה. האגדה מספרת שברבור מסוגל לחזות את המוות שלו, ובידיוק לפני המאורע הקטלני הם שרים מלודיות יפייפיות. זה כל מה שהצלחתי למצוא לגבי הציור והסמל. Soul to Soul's jimmy

weird dust

New member
כתבה יפה מאוד../images/Emo45.gif

גם אני חושב שזאת התאוריה הראשונה. תודה רבה על ההשקעה. אני מקווה שכשיהיה מנהל הוא לא ישכח לסדר את זה בכתבות ובשאר דברים.

FagBuster

New member
כל הכבוד על זכויות היוצרים.

אבל לא חשבת על זה שבשביל שיהיה לך את הזכות לכתוב זכויות יוצרים © אתה צריך בעצמך לכתוב את זה ולא להעתיקאת זה ממקום אחר וככה גם עם הציוד של ג'ימי פייג',שלא חסרות בו שגיאות אגב

JIMMYPAGE

New member
בתשובה לפאג באסטר../images/Emo59.gif

בדרך כלל אני לא מגיב להודעות מסוג כזה... אבל רק הפעם... אני כותב את כל הכתבות/מאמרים פרט למקורות המידע שלי. + טקסטים כמו הטקסט על לוציפר.. אגב גם למתרגמים יש זכויות יוצרים. המתרה היא שאחרים לא יקחו את הכתבה שאני כתבתי/תרגמתי ויקבלו את הקרדיט על מה שאני עבדתי כ 3 שעות. אם יש לך איזה שהיא בעיה.. ונראה שיש לך... אתה מוזמן לכתוב את הכתבות שלך בעצמך... כל עוד אתה לא פעיל בפורום, אני לא רואה בכלל צורך לענות לאנשים כמוך... הרשימה של כלי הנגינה של גימי דיי מדוייקת ומגיעה ממקור אמין לחלוטין. וסודי. קנאות מכרסמת את האדם.

FagBuster

New member
תרשה לי לצטט בבקשה

" Gibson 'Black Beauty' Les Paul custom Vox 12-string" אתה מוזמן לבדוק, זה בדיוק ככה.. מה לעשות חמודי, בשביל לעשות העתק הדבק, לא צריך הרבה שכל. רק פעם הבאה לשים לב בבקשה מה מעתיקים, כי לא נראה לי "בריא" במיוחד לאחד 2 גיטרות שונות לחלוטין, דהיינו: לס פול קאסטום ו-ווקס 12 מיתרים. והמקור שממנו לקחת, ביקשת אישור מהם? (הרשימה של הגיטרות) לא באתי נגדך, באתי רק להוכיח לך שעניין הזכויות יוצרים הוא די מטופש. תעתיק חופשי, רק בבקשה אל תגיד שזה שמור לפורום הזה. זו זכות הכלל, זה לא חומר מקורי, תיאוריה, תזה, היפותזה, מחקר, תרשים, ציור, שיר, ליריקה שלך או של כל אחד אחר, (הפורום אם תרצה). זה דבר ידוע ולכל אדם יש גישה לזה. אגב, אתה יודע שלמשל "לס פול" ו"סטראטוקאסטר" זה גם סימן רשום.. אני לא חושב שביקשת מגיסון ופנדר רשות הלא כן? יום טוב

JIMMYPAGE

New member
בעעע!

זו טעות כתיב ימוזר... כמו שאמרתי החומר שאני לוקח לא בא ממקור מקוון. אלא ממחקר שאני ערכתי מספר שנים על הלהקה. עכשיו תהיה בשקט... אין לי כח לבזבז עליך אנרגיות מיותרות. זכותי לעשות כרצוני.. אם יש לך בעיה כלשהי אתה מוזמן למסור אותה לאחראים וההודעה על זכיות היוצרים תישאר במקומה.. במקום לדבר שטויות תלמד כמה דברים מהכתבות שלי...

silvermarlin3

New member
יוווו

לכל מי שיש בעיה או תמיד משהו להגיד תעשו משהו בעצמכם במקום להתלונן יא פדלאות... שונא שאנשים כאלה מעכירים את האווירה

Chopstick

New member
כל הכבוד לך! ../images/Emo13.gif

כל הכבוד על ההשקעה בפורום הזה

SMILE 4 NOTHING

New member
פשייה...../images/Emo45.gif

רציתי להוסיף בקשר לשירת הברבור, אמנם זה לא הכי קשור, אבל למי שמתעניין קצת במוזיקה קלאסית (וגם מי שלא), אז שווה ממש להקשיב לקטע של הברבור מ"קרנבל החיות" של סן- סאנס. זה קטע מדהים וכ"כ מרגש, לדעתי הוא ממש ממחיש את "שירת הברבור" והופך אותה לקינה אנושית מהממת.

ThE RhythM

New member
אם אני לא טועה

רק נושאים שהם נושאים חדשים צריכים להיות ב
...אם זה בתוך שרשור אני חושב שת'כלס אני יכול להתחיל לדבר על הפועל בת ים בבאולינג, אם זה איכשהו מתקשר לי בראש, בלי שזה יפריע למישהו (חוץ מכמובן, לאוהדי מכבי חולון בבאולינג, אויבהם המשובעים של בת-ים)

למעלה