פירוש של כמה מילים

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
פירוש של כמה מילים

הייתי רוצה לדעת מה הפירוש של כמה מילים.. אולי אני אוסיף כאן כמה שאני אזכר בעוד בינתיים PULSE interstellar overdrive grantchester meadows obscured by clouds טוב אני אנסה להיזכר בעוד כמה בינתיים מי שיודע שיענה..

תשובות (חלקיות)

obscured by clouds - מוסתר על-ידי עננים grantchester meadows - מדשאות גרנטצ'סטר. זה שמו של אזור בפרברי קיימברידג'. pulse - דופק (כמו של לב). interstellar overdrive - האצה בין-כוכבית.

holo

New member
וואי תודה! ויש לי 2 שאלות

בעצם 3 1. מה הנושא העיקרי של השיר Us & theme 2. מה זאת אומרת shine on you crazy diamond 3. ומה זה the great gig in thr sky

את כל התשובות

תוכל למצוא בדיונים שהיו כאן במסגרת פרוייקט השירים. מכיוון שעוד לא העליתי אותם בצורה מסודרת ל"מאמרים", אני אתן לך תשובות בקיצור: 1. Us and Them הוא שיר על מה שמפריד בין אנשים, מה שמסכסך וגורם למלחמות, לשנאה, לאלימות. מלחמה היא אולי התימה העיקרית בשיר, שהמילים שלו נכתבו ע"י ווטרס, בהשראת אביו שמת במלחמה. 3. השיר הוא על סיד בארט. diamond הוא ביטוי שבו בארט הרבה להשתמש, ופרושו 'משהו מעולה, מצויין'. crazy - מטורף. ווטרס, שכתב את השיר, העריך שבארט השתגע. shine on - השיר קורא לבארט לחזור ולהיות היהלום הזורח שהיה, עבור חבריו ומוקיריו, לפני שחלה. ראה את הדיון כאן (בתקווה שהלינק יעלה). 4. great gig in the sky - ה"הופעה" הגדולה בשמיים. זהו ביטוי ציורי (ואופטימי) לחיים שלאחר המוות.

אם כן, אין לי מושג מהן

הגרסה המקורית של האלבום היתה בקופסה, שבה היה גם מין אור מהבהב כזה - מבטריית LED - כמו דופק.

holo

New member
כן כן..אני בטוח שפולס זה דופק

זה גם מה שאמרתי לחבר שלי..ככה חשבתי מההתחלה, פשוט רציתי להיות בטוח.

rainbow demon

New member
קראתי באיזשהו אתר

שאנשים היו שמים את העטיפה של האלבום ברכב כך שגנבים יחשבו שמדובר באזעקה:) בכל מקרה, אני לא ראיתי בשום מקום ציון לכך שPULSE הם ראשי תיבות של משהו, כך שלפחות באופן רשמי - מדובר במשמעות הפשוטה.

weird dust

New member
בקליפ של פולס יש...

בקליפ של פולס יש את הצורה שלח הדופק כמו שיש במוניטור הרפואי והוא זז לפי ה"פולס" לפי הדופק אני מאמין שיש קשר כלשהו

edlessme

New member
את בטוחה?

כי.. לפי מה שאני יודע overdrive הוא.. כאילו... האצת יתר... יענתו... שיש יותר מידיי קיק לחללית אאו משו.. ואגב.. pulse... זה יותר פעימה מאשר דפיקה.. אבל עכשיו אני סתם קטנוני...

צודק

overdrive - הילוך-על (בדקתי במילון). pulse = שני התרגומים נכונים: דופק ופעימה.

holo

New member
טוב עוד שאלה:

מישהו יכול לתת לי הגדרה למוזיקה פסיכודלית ובאילו שירים היא מתבטאת אצל פלויד?

תשובה

אין הגדרה מוסכמת למוסיקה פסיכודלית. בעקרון זה היה נסיון לשחזר, באמצעים מוסיקליים, את החוויה של טריפ על סמי הזיה, כגון LSD. אני עובדת על הכנת סקירה על תרבות הפסיכדליה עבורכם, אז זה יהיה קצת מובן יותר. באשר לחלק השני של שאלתך: האלבום Piper at the Gates of Dawn והסינגלים שהפלויד הוציאו בשנת 1967, הם דוגמא מצויינת לפסיכדליה (מהזן הבריטי): See Emily Play, Arnold Layne, Paintbox, וכו'.

weird dust

New member
כמה דברים

לפי דעתי See Emily Play, Arnold Layne הם לא שירי פסיכודליה הם יותר קרובים לסגנון הרוק להמונים של הביטלס מאשר לפסיכודליה בפייפר יש יותר שירי פסיכודליה כמו: (01) Astronomy Dominé או (07)Interstellar Overdrive נתתי בולטים יותר יש עוד כמה הם פשוט מדוברים כאן בפורום לאחרונה

melancholy man

New member
יש הרבה סוגים של פסיכדליה

הביטלס יצרו בסגון שנהוג לכנותו בד"כ פסיכדליה קלה (אם כי הם גם חרגו מהקו הזה לעיתים), בעוד פינק פלוייד בהנהגת בארט, כמו שאר הלהקות ממה שכונה "המחתרת הלונדונית", יצרו פסיכדליה כבדה יותר ופחות קליטה. See Emily Play ו Arnold Layne התקרבו יותר למיינסטרים של הפסיכדליה כפי שבאה לידיי ביטוי אצל להקות כמו הקינקס או הפאסיס, אבל הם בהחלט שירים פסיכדליים, מה שחשוב להדגיש אצל פ"פ, הוא שאחרי עזיבתו של בארט הלהקה כמעט ולא נגעה בפסיכדליה (אם כי ניתן לשמוע במוסיקה שלהם לעיתים הדים להשפעות פסיכדליות. אגב הפייפר כולו הוא אלבום פסיכדלי, הוא אולי האלבום האולטימטיבי לסוג הזה של פסיכדליה.

weird dust

New member
אתה צודק

אבל העיקרון שפסיכודליה אמורה לשחזר השפעה של סמים See Emily Play ו Arnold Layne נשמעים כאילו ניכתבו על סמים אבל לא כאילו ככה הרגישו בזמן ההשפה של ההיי אני מראש מסכים עם העיניין שזה פסיכודליה אבל לא בגלל שאני מאמין בזה יותר מידי לפחות לגבי Arnold Layne אבל אם כתוב הם בטח יודעים

melancholy man

New member
תראה,תשמע

אני חושב שכהגדרה להגיד שפסיכדליה זה ניסיון לששחזר חווית טריפ באמצעות מוסיקה זה נכון, אבל אי אפשר לנסות להכיל את ההגדרה על כל שיר ספציפי ולראות אם זה מתאים, ראשית, זו הגדרה שמתאימה הרבה יותר לפסיכדליה של החוף המערבי בארה"ב וללהקות כמו גריטפול דד או ג'רסון איירפליין (בחלק מהאלבומים של האירפליין לפחות), שנית צריך להבין שחווית הטריפ היא במובנים רבים חוויה אישית שכל אחד חווה אחרת ויותר חשוב, שפסיכדליה היא חלק מתופעה תרבותית שלמה ומתרבות הנגד שצמחה ברחובות אנגליה אירופה וארה"ב. על הרקע הזה שירים שאולי נשמעים בהאזנה ראשונה כיותר סטנדרטים של רוק, הם בעצם חלק מהגל הפסכדלי, אם תקשיב לארנב הלבן של ג'פרסון אירפליין ותנסה לשייך את המוסיקה שלו לסגנון מוסיקאלי מסויים תגיע למסקנה שמדובר במארש פשוט שמנוגן בגיטרות, אבל אי אפשר להוציא את השיר מההקשר הכללי שלו או מהמילים שלו שבפרוש מדברות על חווית טריפ.

למעלה