מתברר שזה אותו הדבר
מאנדי וזרב.
הנה קישור לדף בויקי באנגלית [ לא מיתרגם לעברית] המאנדי
Mandi (Arabic: مندي) is a traditional dish originated from Hadhramaut, Yemen,[1] consisting mainly of meat and rice with a special blend of spices. It is cooked in a pit underground. It's extremely popular and prevalent in most areas of the Arabian Peninsula, and even considered a staple dish in many regions. It's
also found in Egypt, the Levant, and Turkey.
זרב = כמו שכתבה לפני מיקהפ "זרב” משמעותו היא - בישול איטי של מנות בקר ועוף בתוך האדמה בחום הנובע משריפת פחם ועצים בתוך הבורות.
נסו את מנת השף שלנו "זרב" - כתף כבש, על מצע אורז, תפוחי אדמה, בטטות וירקות שורש.
מכאן עולה השאלה - מדוע אם כך לקרוא למנה בשני השמות של אותה טכניקת בישול? קצת "פלצנות" או אולי בורות של בעלי המסעדה?