פירות וירקות.

כחלק מתגובות החקלאים להחלטות בגין נושא הירקות/פירות, חילקו היום בחינם פירות בחנות ירקות. במקרה עברתי שם, לקחתי אננס אחד... אמרו לי: קחי יותר! חשוב ביותר לגוף ויתרונותיו הבריאותיות חשובות. מכיל ברומלין העוזר לפירוק חלבונים ומונע מצבים דלקתיים. לקחתי עוד שלושה - ואכן, כשהגעתי הביתה ובדקתי באינטרנט, יש צדק בנאמר. החכמתי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כחלק מתגובות החקלאים להחלטות בגין נושא הירקות/פירות, חילקו היום בחינם פירות בחנות ירקות. במקרה עברתי שם, לקחתי אננס אחד... אמרו לי: קחי יותר! חשוב ביותר לגוף ויתרונותיו הבריאותיות חשובות. מכיל ברומלין העוזר לפירוק חלבונים ומונע מצבים דלקתיים. לקחתי עוד שלושה - ואכן, כשהגעתי הביתה ובדקתי באינטרנט, יש צדק בנאמר. החכמתי.
אני הייתי לוקח שניים גם בלי קשר ליתרונות הבריאותיים.

טעים זו סיבה מספיק טובה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא אוהב פירות שלא ברור איך אוכלים אותם וצריך לעבוד בשביל להסיר מהם חלקים שלא אמורים לאכול אותם.
אני גם לא בטוח אף פעם מה צריך לאכול בהם ומה לא.
כמו שכתב המשורר "שאקלף לך תפוז או שתאכלי אותו ככה"
אז תפוז אני מכיר כי לימדו אותי במיוחד. גם בננה, אני יודע שצריך לקלף. ראיתי את סבתא עושה את זה ולמדתי. וזה גם פשוט.
אבל קיוי למשל לא ידעתי שצריך לקלף את זה. פגשתי את הפרי הזה בבגרותי ולא היה לי המידע. אז פשוט לא נוגע בזה.
יש כל מיני פירות במרכול שאני אפילו לא יודע איך קוראים להם ולחלוטין לא ברור לי איך אוכלים אותם.
עכשיו אננס אני יודע שצריך להוריד את כל המסביב. יודע כי ראיתי חתיכות מוכנות והן לא נראות כמו הפרי במרכול.
ברור שעשו שם משהו. אבל מה בדיוק, אין לי מושג.
הכי פשוט תפוח, אגס. שוטף את זה ואוכל ונגמר הסיפור. מינימליזם.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני לא אוהב פירות שלא ברור איך אוכלים אותם וצריך לעבוד בשביל להסיר מהם חלקים שלא אמורים לאכול אותם.
אני גם לא בטוח אף פעם מה צריך לאכול בהם ומה לא.
כמו שכתב המשורר "שאקלף לך תפוז או שתאכלי אותו ככה"
אז תפוז אני מכיר כי לימדו אותי במיוחד. גם בננה, אני יודע שצריך לקלף. ראיתי את סבתא עושה את זה ולמדתי. וזה גם פשוט.
אבל קיוי למשל לא ידעתי שצריך לקלף את זה. פגשתי את הפרי הזה בבגרותי ולא היה לי המידע. אז פשוט לא נוגע בזה.
יש כל מיני פירות במרכול שאני אפילו לא יודע איך קוראים להם ולחלוטין לא ברור לי איך אוכלים אותם.
עכשיו אננס אני יודע שצריך להוריד את כל המסביב. יודע כי ראיתי חתיכות מוכנות והן לא נראות כמו הפרי במרכול.
ברור שעשו שם משהו. אבל מה בדיוק, אין לי מושג.
הכי פשוט תפוח, אגס. שוטף את זה ואוכל ונגמר הסיפור. מינימליזם.
הטיפול באננס זה המינימליזם בהתגלמותו.

כולה פותחים את הקופסה, נועצים מזלג ואוכלים.

קלייטון.ש

Well-known member
הטיפול באננס זה המינימליזם בהתגלמותו.

כולה פותחים את הקופסה, נועצים מזלג ואוכלים.
אני לא מסוגל לאכול שימורי פירות.
במיוחד מאז שקראתי את "הדרך" שהיה בזמנו מה-זה פופולרי, ושם יש סצינה שהם, האבא והבן, מוצאים מקלט נטוש מלא בקופסאות שימורים, והם אוכלים וגם שותים את המיץ (אני לא זוכר אם היה שם שימורי אננס, אולי משהו אחר), והם צריכים להסתלק כי הקניבלים סורקים כל הזמן את השטח וימצאו אותם, ככה שזו תהיה הפעם האחרונה שיזכו לאכול שימורי פירות ולשתות את המיץ.
הסצינה הזו חיסלה אצלי את הרצון לאכול שימורים כמו שהסצינה מתוף הפח, הסרט, עם ראש הסוס והצלופחים, חיסלה אצלי את הרצון לאכול צלופחים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ענבים רק לטוליק מותר לאכול, כל האשכול שלו. אז זה אבוד.
אפרקסים ונקטרינה וכולי אני אוהב, אבל שמעתי שהשנה יש בעיה איתם אז עוד לא הגעתי לזה.
אני מת על הנקטרינות הצהובות שמשום מה השנה קטנות מאד.

אפרסקים זה פשוט נקטרינות זמש.

נחמד, אך מסתבר שכאשר הנך מגיע לגיל מבוגר, חשוב מאֹּד נושא התזונה הנכונה. אם אכילת פרי מסויים תמנע את הצורך להגיע לרופא המשפחה - דייני..

למעלה