פירות וירקות

tmiraa

New member
פירות וירקות

באיזה גיל ממליצים להתחיל לתת פירות וירקות? 4,5,6 חודשים? וכשמתחילים - מה נותנים? מתי? ואיך בדיוק מכינים את זה? האם צריך להכין כל יום מחדש - או שאפשר לשמור במקרר? וכמה פעמים ממשיכים עם תמ"ל אחרי שהתחלנו דברים אחרים? מבול של שאלות - אבל לא ראיתי אינפורמציה בספרים...

popo11

New member
../images/Emo104.gif אז ככה

קודם כל מתחילים ירקות שורש, אחד אחד, טחונים דק. גזר, בטטות, תפו"א. כאשר אחד מצליח מוסיפים את השני אחרי יומיים שלושה וכן הלאה. אחרי שזה נקלט בהצלחה עוברים לפירות באותה צורה. בבוקר פירות ובצהרים ירקות. בערך בגיל 7 חודשים מתחילים להוסיף לירקות גם עוף טחון. תמ"ל - שאר הזמן. זה המסלול הקלאסי. עדי לא היה מוכן לשמוע על זה. ירקות אחד אחד ? פויה. ובלי תבלינים? מה אני בעונש ? רק כולם ביחד ומתובל עם אבקת מרק עוף. אותו דבר עם הפירות. בערך בגיל 8 חודשים הוספנו לארוחת אמצע-אחר-הצהריים יאמי במקום ציצי. היתה התלהבות מיידית. עכשיו הוא אוכל הכל. אתמול, למשל, קיבל סלט תפו"א (מיונז והכל), חתיכות קבב, עגבניות מסלט עם ה-מ-ו-ן בצל. נרשמה שביעות רצון כללית מצד האוכל ומצד המאכילה (דודתו שתחיה). זה אצלנו.

מלמלה

New member
ובנוסף להמלצות הנ"ל

יש את הספר לא רק דייסה בנושא תזונת תינוקות בו יש כיסויי די מלא כולל מתכונים - מומלץ מאוד אני נעזרתי בו רבותך

מצטרפת לשאלות של תמירה../images/Emo35.gif

האם כדי להתחיל לתת בבית או שהמטפלת במעון תתן? כמה פעמים ביום נותנים?
אשמח לעזרה!

popo11

New member
../images/Emo104.gif אני העדפתי להתחיל בעצמי

אבל זו סתם הרגשה שלי. צריך לזכור שבפירות יש גם מלא סוכר והם נורא משמינים, אז פעם ביום בעיני זה מספיק. בכל מקרה, צריך לשים לב לטוסיק של הצאצא. אם הוא אדום, צריך להפסיק את התוספת החדשה או המרכיב החדש. אפשר לנסות שוב אחרי כחודש. אם את סומכת על המטפלת, תני לה לעשות את העבודה הקשה. כמה פעמים שאני קיבלתי את האוכל חזרה בפרצוף. הירקות בנפרד היו מרוחים על כל הבגדים שלי, של עדי ועל הכסא שלו.. פיכס. בכל מקרה, תעקבי אחרי מה שהיא מקבלת בגן, כדי שתדעי מה לתת לה בבית. עדי התחיל לקבל כריך (להבדיל מסנדביץ´) בגן, אז התחלתי גם, וזה לא זוכה להצלחה מסחררת, אבל עוד חזון למועד ..

ומילת אזהרה לגבי אלרגיות!

פירות הם מאד אלרגניים. מומלץ להתחיל אחד אחד, במשך כמה ימים ורק אז לשנות ולהוסיף. ההמלצה היא לא לתת לפני גיל שנה פירות טרופיים כמו אפרסק, מנגו, תות ופרי הדר. להתחיל עם תפוח (גרבר או מבושל ומרוסק), אגס, בננה. ואגב, מרק ירקות ועוף אפשר לשמור שלושה ימים במקרר - פירות מרוסקים לא. גם בוטנים ואגוזים הם אלרגניים ולא מומלצים לפני גיל שנה. גם דגים ופירות ים לא. גם דבש לא (סכנת הרעלה - לא אלרגיה). מוצרים המכילים גלוטן לא מומלצים לפני גיל 10 - 12 חודשים (המחמירים). זה כולל לחם, פיתות, פסטה, פתיתים, דיסות על בסיס דגנים וכד´. אורז מותר מגיל 6 חודשים, אפשר להוסיף למרק הטחון או בדיסה. מוצרי חלב - המקלים ממליצים על גבינות ויוגורטים מ- 8 חודשים וחלב ניגר משנה. המחמירים גבינות ויווגרטים משנה חלב ניגר משנתיים. בכל מקרה לדעתי עדיף להמשיך עם פורמולה כמה שיותר - יותר מזין ובריא מחלב פרה. אלו המלצות כלליות - וכל אחד לוקח על עצמו את האחריות על ילדיו, ועושה מה שהוא רוצה בסופו של דבר. צריך לזכור גם שבהתחלה מדובר רק בטעימות ובהכרות עם מרקמים חדשים וטכניקה חדשה של אכילה, לכן זה עשוי לקחת קצת זמן עד שהמוצקים הופכים לחלק עיקרי מהתזונה. בהצלחה, שירלי

למעלה