פירות יבשים הם בדיוק כמו פירות רגילים (אלא אם יש בהם תוספת סוכר כמו באננס מסוכר, ואז הם יותר משמינים). במשמש מיובש יש פחות או יותר אותה כמות קלוריות כמו במשמש לא מיובש. הבעיה היא שאנחנו נוטים להתייחס אליו כאיזה חטיף קליל, ולאכול הרבה משמשים מיובשים בעוד שבדרך כלל לא נאכל יותר ממשמש רגיל אחד או שניים. אז זה לא מאוד משמין, כל עוד מקפידים להגביל את הכמות.
מעלה את ריכוז הסוכר, זה כן, כי שוב - המים יצאו. זאת אומרת שבמאה גרם, יש יותר "פרי" ממש, על כל הכרוך בכך - סוכר, מינרלים וכו'. אבל ייבוש לא גורם לסוכר לצוץ יש מאין בפרי, וכמות הקלוריות נשארת כפי שהייתה בפרי הרגיל. ולגבי הפירות המסוכרים... דפנה כבר ציינה שיש פירות מסוכרים, והביאה אכן את האננס כדוגמה. אבל רוב הפירות המיובשים אינם מסוכרים.