פירות יבשים

YuvalTurgeman

New member
פירות יבשים

זה יותר בריא או יותר משמין? ובמה יש הכי הרבה ברזל? ואיזה פרי הכי בריא? מישהו יודע?
 

d a p h n a

New member
מבחינת השמנה

פירות יבשים הם בדיוק כמו פירות רגילים (אלא אם יש בהם תוספת סוכר כמו באננס מסוכר, ואז הם יותר משמינים). במשמש מיובש יש פחות או יותר אותה כמות קלוריות כמו במשמש לא מיובש. הבעיה היא שאנחנו נוטים להתייחס אליו כאיזה חטיף קליל, ולאכול הרבה משמשים מיובשים בעוד שבדרך כלל לא נאכל יותר ממשמש רגיל אחד או שניים. אז זה לא מאוד משמין, כל עוד מקפידים להגביל את הכמות.
 

YuvalTurgeman

New member
תוספת סוכר

נשום מה חייתי תחת הרושם שחוץ ממישמש בכל הפירות היבשים יש סוכר
 
יש סוכר, כלומר סוכר שהוסיפו?

כי יש את הסוכר הטבעי של הפרי. אבל מבחינת תוספת סוכר, לרובם לא מוסיפים.
 

YuvalTurgeman

New member
סוכר

קודם כל אחוז הסוכר בפרי עולה מסבירה התזונאית הקלינית אולגה רז, כי הפירות היבשים הטעימים מכילים ויטמינים ומינרליים חיוניים, אבל כל זה בא עם כמויות אדירות של קלוריות שמסכנות כל דיאטה. "בתהליך הייבוש הפירות מאבדים את רוב הנוזלים", מסבירה רז, "מה שמעלה משמעותית את תכולת הסוכר בהם ומכאן ערכם הקלורי הגבוה. וגם פה כתוב שיש פירות שמוסיפים להם סוכר
 
לא מעלה את תכולת הסוכר בגרם.

מעלה את ריכוז הסוכר, זה כן, כי שוב - המים יצאו. זאת אומרת שבמאה גרם, יש יותר "פרי" ממש, על כל הכרוך בכך - סוכר, מינרלים וכו'. אבל ייבוש לא גורם לסוכר לצוץ יש מאין בפרי, וכמות הקלוריות נשארת כפי שהייתה בפרי הרגיל. ולגבי הפירות המסוכרים... דפנה כבר ציינה שיש פירות מסוכרים, והביאה אכן את האננס כדוגמה. אבל רוב הפירות המיובשים אינם מסוכרים.
 
למעלה