פירות ים דיאבולו
טוב... שוב אני עם פירות ים. הפעם - וריאציה שלי על מתכון איטלקי קלאסי - מכינים רוטב עגבניות קלאסי וחריף, אלא שלקראת סיום פותחים אותו עם אלכוהול. כאן השתמשתי ביין לבן, אבל אפשר גם עם וודקה. מתאים ליום חורפי וקר, אוכלים ומזיעים (מהחריפות כמובן...). הנה המתכון: במחבת עמוקה מטגנים בצל גדול חתוך לרבעי טבעות. כשמתחיל להשקיף מוסיפים ראש שום פרוס לפרוסות. מטגנים שתי דקות ומוסיפים תיבול: בזיליקום - שמתי שלוש קוביות של דורות, אורגנו טרי קצוץ גס - 5-6 ענפים, עלים בלבד, מלח - כפית, פלפל שחור - כפית וצ'ילי גרוס - לפי הטעם והתחשבות בזולת. בעיקרון זה אמור להיות חריףףףףף. מערבבים היטב ומוסיפים פחית שימורים אחת של עגבניות שלמות קלופות במיץ. המלצה שלי להשתמש בכאלו תוצרת איטליה - מדובר במוצר איכותי ביותר, למרות שזה משומר. זה ממש לא אותו מוצר כמו אלו תוצרת הארץ (וחבל). מערבבים תוך כדי פירוק העגבניות עם הכף לחתיכות גסות. מוסיפים 4-5 כפיות רסק עגבניות ומערבבים. כשמגיע לרתיחה מוסיפים חצי בקבוק יין לבן יבש. מערבבים ונותנים להכל להתבשל כ 8 דקות. הרוטב מוכן כאשר פרוסות השום רכות מספיק והרוטב מסמיך. מוסיפים את פירות הים: קודם את השרימפס, מערבבים בעדינות והופכים אותם כשתי דקות עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. מוסיפים קלמארי (אני שמתי טבעות וראשים), מערבבים ושמים לב טוב טוב לקלמארי. כשהם מתחילים להתקרזל - הופ להוריד מהאש. מבחינת כמויות פירות ים - כאן שמתי בערך 600 -500 גרם, אפשר גם קצת יותר לפי הרוטב שנשאר. הולך מצויין עם פסטה, בעיקר רחבה, כמו פטוצ'יני, בווטה (Bevette), פפרדלה וכו'. מומלץ לשתות עם כוס יין לבן צוננת כקונטרה קרירה לחריפות המנה. בתמונה - ממש עם כבוי האש. בתיאבון!
טוב... שוב אני עם פירות ים. הפעם - וריאציה שלי על מתכון איטלקי קלאסי - מכינים רוטב עגבניות קלאסי וחריף, אלא שלקראת סיום פותחים אותו עם אלכוהול. כאן השתמשתי ביין לבן, אבל אפשר גם עם וודקה. מתאים ליום חורפי וקר, אוכלים ומזיעים (מהחריפות כמובן...). הנה המתכון: במחבת עמוקה מטגנים בצל גדול חתוך לרבעי טבעות. כשמתחיל להשקיף מוסיפים ראש שום פרוס לפרוסות. מטגנים שתי דקות ומוסיפים תיבול: בזיליקום - שמתי שלוש קוביות של דורות, אורגנו טרי קצוץ גס - 5-6 ענפים, עלים בלבד, מלח - כפית, פלפל שחור - כפית וצ'ילי גרוס - לפי הטעם והתחשבות בזולת. בעיקרון זה אמור להיות חריףףףףף. מערבבים היטב ומוסיפים פחית שימורים אחת של עגבניות שלמות קלופות במיץ. המלצה שלי להשתמש בכאלו תוצרת איטליה - מדובר במוצר איכותי ביותר, למרות שזה משומר. זה ממש לא אותו מוצר כמו אלו תוצרת הארץ (וחבל). מערבבים תוך כדי פירוק העגבניות עם הכף לחתיכות גסות. מוסיפים 4-5 כפיות רסק עגבניות ומערבבים. כשמגיע לרתיחה מוסיפים חצי בקבוק יין לבן יבש. מערבבים ונותנים להכל להתבשל כ 8 דקות. הרוטב מוכן כאשר פרוסות השום רכות מספיק והרוטב מסמיך. מוסיפים את פירות הים: קודם את השרימפס, מערבבים בעדינות והופכים אותם כשתי דקות עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. מוסיפים קלמארי (אני שמתי טבעות וראשים), מערבבים ושמים לב טוב טוב לקלמארי. כשהם מתחילים להתקרזל - הופ להוריד מהאש. מבחינת כמויות פירות ים - כאן שמתי בערך 600 -500 גרם, אפשר גם קצת יותר לפי הרוטב שנשאר. הולך מצויין עם פסטה, בעיקר רחבה, כמו פטוצ'יני, בווטה (Bevette), פפרדלה וכו'. מומלץ לשתות עם כוס יין לבן צוננת כקונטרה קרירה לחריפות המנה. בתמונה - ממש עם כבוי האש. בתיאבון!