פירות ים

מילקי 10

New member
פירות ים

היי כולם
שאלה לידע כללי...אני ממש לא אוכלת פירות ים
(למה תירגמו לפירות ים..לא ברור...זה SEA FOOD)
אני יודעת לגבי דגים שהם מרגישים כאב ובעצם הציד גורם לנזקים נוספים בים.
מה לגבי שרימפס, צדפות, מלפפון ים (?? מישהו אוכל?), סרטנים, דיונונים ושאר פירות הים שלא ציינתי...
יש אינפורמציה לגביהם?
 

eietmo

New member
ברמת העקרון, טבעונים לא אוכלים חיות ים

התחום הוא יחסית אפור, יש חיות שלדעתי אין ספק שהם מרגישים כאב (כמו סרטנים שדופקים על הסיר כשמבשלים אותם, או דינונים שיש להם מערכת עצבים מפותחת). צדפות ומלפופוני ים הם פחות ברורים, אבל לדעתי אם יש ספק, אין ספק.
 

gs1234

New member
שרימפס, צדפות, מלפפון ים, סרטנים, דיונונים - כולם בעלי חיים

באופן כללי, שרימפס, צדפות, מלפפון ים, סרטנים, דיונונים - כולם בעלי חיים, וטבעונים לא אוכלים אותם. לכל בעלי החיים האלה יש מערכת עצבים והם מרגישים כאב. אצל רובם אפשר לראות איך הם מתפתלים או מתכווצים כשפוגעים בהם.

לגבי מלפפון ים, לפני הרבה שנים ראיתי תוכנית עם אהרוני בה הוא אמר שהוא לא אוכל מלפפון ים כי זה לא טעים לו, אבל כמה שנים אחר כך כנראה שהטעם שלו השתנה כי בתוכנית אחרת שלו הוא בישל מלפפוני ים ואכל בהנאה. אז הנה, מישהו (לא טבעוני, כמובן) אוכל את זה...

לגבי צדפות אויסטר, היה דיון אינטרנטי לפני כמה שנים, שבו מישהו טען שהוא טבעוני אבל הוא אוכל אויסטרים כי הם נפלטים לחוף, לא מרגישים כאב, וכו'. הסתבר שהם נפלטים לחוף בגלל אסונות אקולוגיים מעשה ידי אדם, ושהם כן מרגישים כאב. יתרה מזו, רוב האויסטרים מגודלים בחוות לגידול אויסטרים שלא שונות בהרבה מחוות שבהן מגדלים בעלי חיים אחרים - האויסטרים בחוות האלה מעוותים גנטית, חיים חיי סבל, מומתים באכזריות, וממחישים את כל נושא האלימות כלפי בעלי חיים שמוכר לנו מבעלי חיים אחרים. המסקנה (הלא מפתיעה) מהדיונים שהיו אז היא שטבעונים לא אמורים לאכול בעלי חיים.
 

subatoi

New member
לפני חודשיים הייתי בהרצאה של איזה ביולוג ימי שסיפר

על בעלי החיים שאפשר למצוא בלגונות לחופי הארץ, בליווי תמונות וסיפורים מגניבים על הטבע שאנחנו לא מודעים לו. מה שהעכיר את האווירה בשלב מסוים (מבחינתי) היה שהחל משלב מסוים בהרצאה הוא חש צורך עז לחלוק עם הקהל את העובדה שהטעם של X הוא ככה, והטעם של Y הוא ככה, ואת Z אוכלים במזרח אבל הוא לא ניסה וכו'.

 

gs1234

New member
כן, הם מתים על זה

אתה יכול לשמוע רפתן שמספר כמה שהוא אוהב את הפרות שלו, והוא יכול להסביר הכל על ההבדלים בין זנים שונים של פרות, ואתה עלול לחשוב שהוא באמת אוהב את הפרות, עד שהוא מגיע לקטע שבו הוא מתאר את ההבדלים בטעם בין הזנים השונים.

זה מעצבן!!!!!!!!!!
 

סשה87

New member
לגבי אויסטרים

אני לא רוצה להיכנס ל"מלחמה", אבל מה שרשמת הוא "מוזר". בחיים לא ראיתי אזכור לכך שעשו שינוי גנטי לאויסטרים (אתה יכול להביא כזה?). לא ברור לי כלל איך האויסטרים חיים חיים מלאי סבל בחוות (?!?). הם פשוט נתלים על החוטים וחיים את כול חייהם, בדיוק כמו שהם היו עושים לא בחווה (זה לא שהם עושים משהו אחר פרט לסינון מים והזרקת זרע בחייהם הבוגרים, עד כמה שאני מבין). חוץ מזה, הטענה שלך שאויסטרים "מרגישים כאב", היא שנויה במחלוקת. על כך אפשר לקרוא קצת, ולגבש דעה אישית.
 

gs1234

New member
היו בזמנו הרבה דיונים בנושא

וחיפוש (באנגלית) בגוגל נותן שפע של דעות ועמדות בנושא הזה.

מתוך שלל הדעות אני אישית בוחר את זו של PETA, לפיה ברור מתצפיות על אויסטרים שהם מגינים על גופם הרך מפני סכנה על ידי סגירת הצדף הקשה שעוטף אותו, ומחקרים עדכניים מראים שאויסטרים חשים כאב. על פי המחקרים, יש להם מערכת עצבים מרכזית המסוגלת להעביר תחושת כאב, והם משחררים הורמוני לחץ כשנגרם להם סבל. אפשר לאכול תזונה מלאה ובריאה ללא אויסטרים, אז למה להרוג אותם? אולי הם חשים סבל ואולי לא, עדיף לתת להם ליהנות מן הספק.
 

סשה87

New member
אוקיי

זו אכן הנקודה המרכזית. אני פניתי לנקודות שציינת שהן מאוד מוזרות, כמו המודיפיקציה הגנטית וחיי שבי מלאי סבל.
 
למעלה