פירות יער בעוגה

r5566

New member
פירות יער בעוגה

קיבלתי חב' של פירות יער קפואים (דובדבנים, חמוציות, פטל, אוכמניות) חשבתי להכין איתם עוגה. יש רעיונות?
איך משלבים את הפירות בעוגה?
 

Maldini Girl

New member
לא יודעת אם זה הכיוון, אבל הייתי דווקא מכינה מהם רוטב

רוטב של פירות יער, ואותו מגישה עם עוגת שוקולד חמה או עוגת גבינה אפויה.
 

חנהפ

Active member
קראמבל עם פירות יער

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_19.html[/URL]
רכיבים:
5 תפוחי גרנד קלופים מגולענים ומחולקים לשמיניות
3 אגסים קלופים מגולענים ומחולקים לשמיניות
1 כוס אוכמניות קפואות
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כפות קורנפלור
קליפה מגוררת מרבע לימון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
פירורים:
3/4 כוס קמח
1/3 כוס סוכר דמררה
75 גר' מחמאה
3 כפות אגוזים טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
שמים את הפירות בתבנית חסינת אש
מוסיפים את כל הרכיבים


מערבבים
מעבירים את החומרים של הפירורים למעבד מזון
ומעבדים לפירורים, בפולסים
מפזרים ע"פ התפוחים




מכניסים לתנור בחום 185 מעלות ל- 50 דקות
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה בחושה עם פירות יער

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_21.html[/URL]


רכיבים:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
3 ביצים
1 גביע (250 גרם) גבינת לבנה 5%
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
350 גרם (1 חבילה קטנה, ½2 כוסות+ 2 כפיות אבקת אפיה ) קמח תופח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית ב-20 גרם חמאה מומסת ומפזרים 3-2 כפות סוכר על התחתית והדפנות.
מקציפים את יתרת החמאה והסוכר לקרם אוורירי.
מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה, עד שהן נבלעות.
מוסיפים גבינה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה.
מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית.
אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים.
 

חנהפ

Active member
קינוח אישי -קרם גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_28.html[/URL]


רכיבים:
200 גר' שוקולד לבן
750 גר' גבינה לבנה 5%
3/4 כוס סוכר
14 גר' ג'לטין
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד לבן על אדים
לערבב את הגבינה עם הסוכר, להוסיף 2 כפות מהגבינה לשוקולד המומס, לערבב היטב
להוסיף את השוקולד המומס לשאר הגבינה ולערבב
להוסיף לג'לטין שלוש כפות מים להניח לתפוח, להעביר לחימום במיקרוגל עד לקבלת תמיסה שקופה,
לקרר מעט
לערבב עם הגבינה
להקציף את השמנת המתוקה ולקפל לגבינה.
לצקת את הקרם לרינגים או לכוסיות חד פעמיות על רגל, להקפיא.
לציפוי:
1 כוס מחית תות
½ חב פטל אדום +1/2 חב' פטל כהה קפואים, להפשיר ולעבד בבלנדר עם ½ כוס מים ½ כוס סוכר,
לערבב את מחית התות עם מחית פירות היער.
½ שקית ג'לטין מומסת ב- 2 כפות מים, שהוכן כמו שתואר לעיל, לערבב עם הפירות.
להוציא הכוסות מההקפאה, לצקת לכל כוס בערך 2 כפות מהפירות ולקרר.
(מקור: ירון קסטנבוים)
הפעם לציפוי השתמשתי רק במחית תות מעורבת בג'לטין
 

פ הילה

New member
מאפניס פירות יער - מאתר השף הלבן

מאפניס פירות יער - השף הלבן
כוסות קמח2.5
כפית אבקת אפיה1
שמינית כפית מלח
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס דבש
3/4 כוס חלב אני שמתי מיץ תפוזים
גרם חמאה מומסת125
2 ביצים
חבילה (250 גרם) פירות יער מוקפאים או טריים
4 כפות שקדים פרוסים

כלים: תבנית שקעים של 12 שקעים

מאפינס פירות יער - אופן הכנה:
.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרפדים את השקעים במנג'טים.
מנפים את הקמח לקערת המערבל, מוסיפים את אבקת האפיה והמלח, מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים, בהדרגה, את הסוכר החום, הדבש, החלב, החמאה והביצים. מערבלים במהירות בינונית לבלילה אחידה.
2. מוסיפים בתנועות קיפול את פירות היער.
יוצקים לשקעים עד לשלושה רבעים מגובהם וזורים למעלה את השקדים. אופים 20 דקות עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים וקיסם הננעץ לתוכם יוצא יבש. מגישים מייד.
 

r5566

New member
תודה לכולם!


 
למעלה