ככה...
ראשית צריך להבין שהקפאה דינה כבישול קל, מה שאומר
שהפשרה מלאה תניב פרי סמרטוטי שיאבד חלק ממיץ
הפרי.
את המים העודפים מסלקים בהנחת הפירות על כמה שכבות
נייר מגבת במקרר ורק עד שהקרח נמס, מטלטלים מעט לספיגת
יתרת המים ומשתמשים גם אם הפירות עדיין קפואים.
לא להפשיר בשום מקרה במיקרוגל אפילו אם מכינים מחית
אגב, אין כל בעיה להשתמש בפירות יער ללא הפשרה כלל
ולכל מטרה.
לפירות יער מופשרים חיי מדף במקרר של מספר שעות
תלוי בפרי.