פירות על מקל ארוך מצופים בשוקולד

CCCCCC3

New member
פירות על מקל ארוך מצופים בשוקולד

אני רוצה להביא למסיבה פירות שאשים אותם על מקל ארוך, ואטבול אותם בשוקולד. רציתי עצה איך לעשות את זה.
אני צריכה להביא את זה בכלי גדול, להכין בערך עשרים כאלה או עשרים וחמישה כאלה.
על איזה מקל לשים את הפירות? יש מקלות כאלה מעץ ארוכים שראיתי פעם.
ואיזה פירות אתם ממליצים לשים?
לגבי השוקולד, איך להכין את השוקולד, מריר, שישב טוב על הפירות ויחזיק מעמד? כי חשבתי שברגע שטובלים את הפירות בשוקולד אז זה נוזל ... איך השוקולד נדבק לפירות?
אני צריכה כבר מחר להכין את זה. אשמח לעזרה בנושא. תודה.

CCCCCC3

New member
אשמח גם לרעיון נוסף לשים על הפירות במקום השוק

אשמח לקבל רעיונות נוספים שאפשר לשים על הפירות במקום שוקולד.

almogi

New member
כמה עצות.

קודם כל ההמלצה היא להשתמש בשוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו.

שנית מומלץ לטמפרר את השוקולד. אם סתם תמיסי שוקולד ותטבלי בו פירות הוא יצפה אותם אבל יצא עמום ומי שיגע בו יתלכלך. טימפרור מלא הוא תהליך מעצבן ומלכלך ברמות, אבל אפשר לעשות משהו פשוט יותר שנותן תוצאות לא פחות טובות:
ממיסים שלושת רבעי מהשוקולד בסיר בן מרי (או במיקרו בפולסים - 300 שניות - ערבוב, עוד שלושים שניות - עוד ערבוב עד שהשוקולד נמס שלא ישרף!). הטמפרטורה של השוקולד צריכה להיות 48 מעלות.
קוצצים את יתר השוקולד לחתיכות קטנות ומוסיפים חלק לשוקולד המומס. מערבבים עד שכל פתיתי השוקולד נבלעים. אם יש מדחום (מומלץ ולא יקר) - מודדים את טמפרטורת השוקולד וממשיכים להוסיף פתיתי שוקולד ולערבב עד שהתערובת מגיעה ל 32 מעלות. אם אין מדחום - בודקים אחרי כל הוספה בעזרת סכין מריחה: טובלים אותה בשוקולד, מוציאים ומכניסים למקרר ל 30 שניות. השוקולד אמור להיות מבריק ואם נוגעים בו הוא לא ישאיר סימנים על היד. אחרי שהגענו ל 32 מעלות (או עברנו את מבחן הסכין) ממשיכים לערבב עד שהתעורבת מתקררת ל 29 מעלות (כ 2-3 דקות) ומתקבל שוקולד מטומפרר.
השיטה הזאת נקרת "הזרעה" כי מוסיפים שוקולד מטומפרר לשוקולד המומס ולא יוצרים גבישים חדשים כמו בשיטה המסורתית (שפכטלים על משטח שיש). שוקולטרים מקצוענים (שם אחר לפלצנים) די מזדעזעים מהשיטה הזאת אבל היא עובדת לא רע...

עכשיו אפשר לטבול בשוקולד מה שרוצים: פירות, בישקוטים, ממתקים ויתקבל ציפוי אחיד, מבריק ולא מלכלך. אחרי הטבילה מנערים את הפרי קלות כדי להיפטר מעודפי השוקולד ומניחים להתקשות (לא במקרר!).

בהצלחה !

almogi

New member
תיקון: 300 שניות צל כמובן 30 שניות

למעלה