פירזול!

niko girl

New member
פירזול!

למה מועיל הפרזול? האם הסוסים היו יכולים להסתדר בלי פרסות? מה היו הפרסות הראשונות? אלומיניום/ברזל או משהו אחר? האם נתקלתם פעם בפרזול כושל שגרם לסוס לנזק? אם כן מה היה הנזק? איך טיפלו בו? ושאלת סיכום: בתופים ומחולות! למה הסוסים צריכים פירזול בשבי ולא בטבע?

Juli kleo rullz

New member
תשובות... ../images/Emo15.gif

למה מועיל הפירזול: זה מונע מהפרסה להישחק יותר מדי וזה מונע סדקים בפרסה...
האם הסוסים היו יכולים להסתדר בלי פרסות: סוסים בשבי בדרך כלל לא כי הפרסות שלהם נשחקות יותר מהר
מה היו הפרסות הראשונות: אין לי שמץ!!!
האם נתקלתי בפירזול לא טוב: אמממ יש אצלנו סוסה אחת שיש לה בעיות גידים... אז תמיד שמו לה פרסות רגילות וזה לא היה לה טוב (היא כל הזמן צלעה) אז עכשיו שמים לה פרסות שלמות! שזה פשוט מדרס עגול שלם!
למה פירזול בשבי ולא בטבע: בשבי הפרסות נשחקות יותר מהר... וכך זה יכול לגרום לבעיות! לכן צריך לפרזל!

טוי בוי

New member
הפירזול מועיל

בעם מונע את שחיקת הפרסות על המישטחים הקשים בטבע ושנוצרו בידי האדם. סוסים יכולים להסתדר בלי פרסות אבל רצוי לפרזל אותם לפחות ב-2 הקידמיות ובעיקר סוסים גדולים {פונים לא עוברים פירזול ובדרך כלל לסוסים שהם פונים גדולים שמים פרסות ב-2 הרגלייחם הקידמיות}. הפרסות הראשונות היו מברזל כמובן! זה נחשב היה לחומר מתכתי חזק מאוד וניתן להסגה וגם כמו שהסוס ניראה כחיה קדושה בעיניהם גם הברזל היה נחשב לחומר שמביא מזל ושומר וועד שהפרסה היא היתה על הסוס אז זה היה בכלל מסמם כוח. בפרסה נקבעו 7 חורים למסמרים 4 בצד אחד ו3 בצד השני. 7 גם הוא היה מספר מזל ולכן זה הופך את הפרסה לאחת מהאמונות הטפלות בהיסטוריה. אדם שהיה מוצא פרסה ברחוב שנפלה מסוס היה צריך לזרוק אותה מעל קטפו ... לא ניתקלתי בפירזול כושל.. א. גם סוס שחי במרעה צריך פירזול כמו שכבר כתבתי למעלה על מנת למנוע את שחיקת הפרסות. ב. סוסים בטבע לא ניתן לתפוש כל כך בקלות ולכן לא מפרזלים כל אחד ואחד {המון כסף!!}. ג. הפירזול בשבי יותר חשוב אולי מסוס שחי במרעה כי הסוס נמצא יום יומי על מישטחים קשים שעלולים לשחוק את הפרסות אבל יש סוסים שלא מפרזלים..

Y GIRL

New member
תיקון קטן!

הסוסים לא יכולים להסתדר ללא פרסות! את בטח מתכוונת למינעל! פשוט יש הבדל: פרסה = הציפורן הגדולה והקשיחה מינעל = פיסת המתכת שמחבר המפרזל לתחתית הפרסה כדי למנוע שחיקת יתר ועוד הרבה דברים שבטוח אמרו לך כבר. וכן נתקלתי בפרשול כושל שנעשה על ידי אדם לא מקצועי וזה הכאיב לסוס וגרם לו לצליע הצליעה כמעט נעלמה כבר אבל הפרסות שלו עדיין פגועות ולא קופצים יותר עם הסוסה היא עובדת רק בדיעורים של מתחילים שבקושי עושים טרוט כי לא רוצים לגרום לה למאצץ גדול יותר וגם כל פעם שבא המפרזל לפרזל אותה אז היא מפחדת מזה והיא משתוללת ובועטת והיא ממש לא מוכנה ששום מפרזל ייגע בה! כמובן שעכשיו מפרזל אותה רק בעל מיקצוע. ואני רוצה לציין שההמיקרה לא קרה בחוות צח שאני רוכבת בה כי אצלנו מפרזלים רק בעלי מקצוע! ולדעתי חשוב לציין גם שיש סוסים שלא זקוקים למנעלים בכל הרגליים יש סוסים ששלא עובדים הרבה והם לא זקוקים בכלל למנעלים נגיד ברגליים האחוריות! ודבר אחרון: אסור לשכוח שאת הפירזול חייב לבצע אדם מוסמך! ולא סתם אחד מהחווה ! כדי שלא יגרם לסוס נזק הפירזול חייב להיות נכון ושלא יפריע לסוס כמובן!

mkuzi

New member
תגובה ארוכה מאוד לשם שינוי.....

1) הפרזול מועיל לשמירת הפרסות מפני הרבה דברים בין השאר מפני שחיקה לא נכונה. 2) סוסים שאין להם פרסות הם סוסים מתים סוסים שחיים בשבי יכולים לחיות ללא מינעלים שאלה הם הברזלים ששמים להם. 3) אני לא חושב שהמפרזלים הראשונים הכירו את המילה "אלומיניום" לא משנה באיזה שפה הם דיברו. לכן אני חושב שזה היה מתכת הקרויה "ברזל". 4) לפניכם מוצג מקרה משעשע ביותר ועם זאת הוא עצוב (מבחינת הסוס): היה מפרזל שפירזל בחוה אבל לא נתנו לו כסף על כמה פירזולים אז כשקראו לו יום אחד כדי שיפרזל הוא ניתק את המינעלים הישנים הכין את הפרסות למינעלים החדשים אבל לא שם את המיעלים החדשים כך שהוא השאיר את הסוס עם הפרסות "למטה" (בסלנג)......... אז אי אפשר לרכוב על סוס כזה כי לפרות יגרם נזק אם ירכבו עליו. 5) סוסים שחיים חיי פרא (ויש כאלה עדיין) שוחקים את הפרסות שלהם באופן טיבעי והפרסה מתעצבת בצורה כאזת שהיא לא נפגמת בהליכה או בדהרה במרחבי הפרא. אך בשבי הסוסים לא הולכים על משטחים "טבעיים" והפרסה לא נשחקת וגדלה באופן טיבעי כך שצריך משהו שיגן עליה גם מפני מפגעים שקימיים רק בשבי.

למעלה