פירמוט????

הנשוי

New member
פירמוט????

במחשב פנטיום 1 חלונות 98 (היה) פתאום המחשב לא עולה ורושם שהדיסק קשיח לא תקין בכל הבדיקות שעשיתי לאחר שהעליתי עם דיסקט אתחול הוא מזהה 2048k על הדיסק מיותר לציין שניסיתי מספר הארד דיסקים שונים(מה ששולל שאכן הבעיה בדיסק) וגם החלפתי כבלים( מה ששולל.......) לאחר החלפת לוח האם(החלטתי שהוא אשם) אני שוב נתקל באותה תופעה 1. דיסק קשיח תמיד 2048k גם שאני מכניס דיסק חדש 40 גיגה של wd 2.בקשת פירמוט נענית בהודעה ``format not supported on drive c`` 3.בקשת fdisk נענית ב ``no fixed disk present`` מה עוד ביכולתי לעשות ?????????????????????? בתודה מראש אמיר

duke4you

New member
תשובה

כנס לbios ותבצע load defualt setup ואח``כ תוודא שאפשרות primary master נמצאת על auto גם ב type וגם בmode. תשמור את השינויים ותאתחל את המחשב. שאלה-האם המחיצה היא NTFS?

duke4you

New member
יופי

אז תשנה אוטו לauto בדיוק כמו שאמרתי ע``י הלחצנים +, - (פלוס ומינוס).

duke4you

New member
מה לא משתנה?

כדי שה bios יזהה נכון את גודל הדיסק שברשותך, אתה צריך להגדיר לו את זה. לכן אתה צריך לשנות את האפשרות לauto כמו שרשמתי. חשוב לציין שיש פה היבט נוסף והוא הfdisk. כאשר מבצעים פעולה זו לא בצורה נכונה ולא עונים נכון על השאלות, אזי הדיסק הקשיח לא יזוהה בצורה נכונה. אני הייתי מציע לבצע fdisk לfat32 ובשאלה הראשונה תענה בY. אם תקבל שוב את ההודעה ``no fixed...bla bla bla``, אז אני מגיע לשאלה: בן כמה הדיסק? ישן, חדש? סקטורים פגומים?

הנשוי

New member
אז ככה

בביוס הפריימרי רשום כלא מותקן כשאני נכנס פנימה הוא רשום כauto fdisk רושם בלה בלה בלה עוד לפני השאלה הראשונה הדיסק ישן 800 מגה של ווסטרן דיגיטל לדעתי לא הוא הבעיה כי ניסיתי להחליף באחר ועדיין התופעה חוזרת ליתר ביטחון אני לוקח את הדיסק למחשב אחר ואבדוק אותו שם 10x anyway

Mr Coffee

New member
עוד אפשרות

תכנס ל bios תחפש שם אפשרות של זיהוי דיסקים גדולים (אני לא זוכר איפה זה בדיוק - וגם אם הייתי זוכר תמיד יש שינויים קטנים) האפשרות נקראת LBA חפש את המילה\אפשרות הזאת זה כביכול מאפשר למחשב לזהות דיסקים יותר גדולים מ 2048 (אחרי הכל זה פנטיום אחד.....) בהצלחה מחלקת זיהוי פלילים ודיסקים גדולים ;-*)

למעלה