פירמידת גילים ומודל התמורה הדמוגראפית

אופיר91

New member
פירמידת גילים ומודל התמורה הדמוגראפית

במודל התמורה הדמוגראפית יש 4 שלבים. איך לפי פירמידת הגילים אני יכול לזהות באיזה שלב של הפתחות (מבין הארבעה) נמצאת מדינה מסויימת? אני לא מבין איך לזהות לפי פירמידת גילים כל אחד מארבעת שלבי ההתפתחות. תודה למי שיכול לעזור!
 
ובכן,

א. אף מדינה אינה נמצאת בשלב הראשון של המודל. ב. למדינות מתפתחות יש מבנה קלאסי בפירמידה. (משולש עם בסיס רחב ). מדינות מתפתחות נמצאות בין שלב 2-3 במודל. ככל שהבסיס רחב יותר ותוחלת החיים קצרה יותר מעיד על מיקום ברמה 2 במודל. ג. מדינות מפותחות להן מבנה צר למטה (מעט תלויים) ורחב למעלה (תוחלת חיים ארוכה) נמצאות בין שלב 3-4. מרבית המפותחות בשלב 4. ממליצה לך להכנס לרשת המורים לגיאוגרפיה בה תמצא חומרים רבים.
 

אופיר91

New member
עוד משהו-

אני אמור להתמקד במדינות מתפתחות. איך אני מבדיל בפירמידת הגילים אם המדינה המתפתחת תהייה בשלב השני או השלישי? האילתית 2, לאיזה אתר שיש בו חומרים בנושא המלצת לי להכנס? תודה
 
אופיר

אפשר לדעת אם אתה משווה בין 2 פירמידות של 2 מדינות מתפתחות לפי הבסיס והקודקוד. אך תעזוב. זה זניח. ראה הודעה למעלה לכולם.
 
אני אוהב לנסח ככה במבחן/מגן/בגרות

הכוונה : שאני רואה פירמידה ואניע רואה הרבה ילדים וקצת אנשים מבוגרים אני מבין שזה מדינה מתפתחת.. ורושם בגלל חוסר התקדמות ברפואה... צריך ילדים לחקלאות ,משמע מדינה מתפתחת בעלת % מועסקים בחקלאות גבוה ,כלומר % גבוה בחקלאות = מדינה מתפתחת.
זה משהו כזה בסגנון.. אם היה מבחן הייתי מנסח יותר יפה
 

אופיר91

New member
מישהו יכול לבדוק אותי בבקשה? -

ניגריה נמצאת בשלב 2 קניה נמצאת בשלב 2 ברזיל נמצאת בשלב 3 פרו נמצאת בשלב 3 הודו נמצאת בשלב 2 סין נמצאת בשלב 3 מה שרשמתי זה נכון? תודה.
 
למעלה