פירפורמיס סינדרום/בלט דיסק בגב תחתון

Itai S

New member
פירפורמיס סינדרום/בלט דיסק בגב תחתון

שלום,
לפני כ9 חודשים התחלתי לסבול מכאבים בעכוז שמאל שלאט לאט החלו להקרין עד הברך וגם התגברו עם הזמן,
עשיתי צילום CT והתגלה בלט דיסק בגב התחתון,
הפיזיוטרפיסט אמר שהכאבים נובעים מפירפורמיס סינדרום וככל הנראה התקצרות השריר,
רק לאחר כ12 טיפולים התחלתי לחוש שיפור ואז נגמרו הטיפולים, הוא אמר לי להמשיך לבד.
כשהלכתי לאורטופד מומחה הוא אמר שהכאבים נובעים מהבלט דיסק ושיש ללכת לכירופרקט, לקחת משכך כאבים שהוא גם אנטי דלקתי ולבצע פלנדקרייז ולראות אם זה עוזר לי.
כעת המצב עוד יותר החמיר ואני סובל מכאבים אפילו במצב שכיבה והמשכך כאבים כבר לא עוזר לגמרי (אטופן 500)
מה כדאי לעשות? האם כירופרקט יפתור את הבעיה? האם דיקור סיני? המלצה אחרת?

ladybug4NLP

Active member
נסיון אישי: פיריפורמיס יכול לגרום לכאבים במשך שנים

פיזיוטרפיסט טוב יכול לעזור מאד. כנ"ל גם מעשה ספורט ו/או מי שעוסק ב-trigger point therapy
,ולא כל פיזיוטרפיסט יודע לאבחן ולטפל
מה זה "נגמרו הטיפולים"? אתה מתכוון שלא קבלת מקופ"ח יותר?
אני לא יודעת בקשר לכללית אבל במכבי - אם תתעקש ותוכיח שפיזיו עזר לך-תקבל טיפולים וספים ואם לא, אז באופן פרטי.
עושים מה שמקל.

כירופרקטור יכול לעזור ויכול שלא.
כנ"ל גם דיקור.

פלדנקרייס תמיד מומלץ וזה תהליך ארוך שמתמשוך לאורך זמן בעיקר אם זה קבוצתי. יכול להקצ תהליך אם תיקח מדריך אישי
שיעבוד על דברים ספציפיים שלך.

אני גם סובלת מפריצת דיסק ו-SCIATICA (שמקרין לגל עד כך הרגל) וגם בעית ברכיים.
עשיתי 12 פיסיו (במח' שיקום בבי"ח שיבא) יותר מקצועי מאשר במכונים של מכבי
עשיתי כ-20 פגישות דיקור - כנ"ל

אטופן - כדור מאד זק ובעייתי לקיבה. יש לקחת רק בהוראת רופא לזמן ולמינון. זו לא תרופה לשיכוך כאבים אלא לטיפול בדלקת.

דברים נוספים:
בקש מהרופא לעשות מיפוי עצם.
התעמלות במים יכולה לעזור
מכשיר טנס יכול לעזור (יש מכשיר שמכר עבור מבוטחי הכללית בלבד ב-165 ש"ח ואני מתכוננת לקנות אחד כזה (החברה יושבת בהרצליה ובאתר כתוב שהם שולחים גם עם שליח)

0 אור 0

New member
איך לפעול

לא ברור לי אם הלכת לפלדנקרייז כפי שהמליץ הרופא או רק לפיזיותרפיסט
אם לא הלכת, אני מציעה ללכת ללמוד תנועתיות נכונה באמצעות פלדנקרייז ו/או צ'י קונג ו/או יוגה תרפיה כדי שתוכל להגיע למצב שאתה יודע איך להתנועע בלי כאבים, ואיך לא לגרום ליציבה שמחמירה את המצב
מעבר לכך חשוב לפתור את המצב שהשרירים כבר תקועים בו, ולשם כך צריך להגיע למטפל רפואי בכיר וטוב, שיודע לאבחן , לטפל במה שאפשר ולתת לך המלצות לטיפול עצמי משלים
למצב הדלקתי יש שמנים טובים (כמו שמן סגולה שלנו) שיכולים לעזור טוב יותר מתרופות שמשפיעות על כל הגוף.
חלק מהמטפלים בעיסוי מחזיקים שמנים מתאילנד ו/או ממטפלים שמנים, ואם אין , אפשר בינתיים להעזר בטייגר או שמן מנטה מהול בשמן זית (האנטי דלקתי הסודי שלי שגם מקל על כאבי גב - יותר טוב ממוסקול)
&nbsp

0 אור 0

New member
נמחקה הודעה פרסומית מטעה

בדרך כלל אני פשוט מוחקת הודעות פרסומיות,
אבל למקרה שקראת חשוב להבין שהבעיה היא לא רק בעצם הפרסום שאסור בתפוז, אלא גם בכך שאדם שמציג עצמו ככירופרקט מנצל את מצב הגב כדי למכור לך מכשיר, שבהסתברות גבוהה יהפוך לקולב בגדים, כמו כל מכשירי הפלא, הכושר והבריאות שכולנו מתפתים מדי פעם לקנות במיטב כספנו. וזה המקרה הטוב, במקרה הגרוע, שימוש לא מבוקר במכשיר של אדם עם בעיות בחוליות, עלול לגרום לנזק גדול
וכדי להוסיף חטא על פשע, מזהיר אותו שרלטן מפני הגעה למטפל - שמא המטפל יפתור את הבעיה חס ושלום, או יזהיר אותך מפני רכישת מכשירים שונים ומשונים.
בדבר אחד הוא צודק - צריך להגיע למטפל מקצועי ובעל נסיון בעיסוי הרפואי השיקומי, לא למטפלים שעברו הכשרה של יומיים בספא , או אפילו בוגרי מכללה בעיסוי שלמדו מעט מדי או בהתמחות שאינה מספקת מספיק ידע , ואין להם מספיק אינטגריטי מקצועי להבין זאת ולהפנות אותך למישהו בעל ידע.
מוזמן להתייעץ כאן לגבי מטפלים טובים שאפשר לסמוך עליהם שגם אם לא יוכלו לפתור את הבעיה, הם יודעים איך לא להזיק, ומפנים הלאה במידה שהם רואים שיש טיפול אחר שמתאים יותר

Itai S

New member
תודה רבה רבה על התשובות והאזהרה

אפשר בבקשה לקבל המלצה על מטפל מאזור ת"א?
וכמו כן האם יש איזושהי השתתפות לחברי קופת חולים כללית בטיפולים מסוג זה?

למעלה