פישלתי...ובגדול!

youvall

New member
פישלתי...ובגדול!

הסיפור הוא כזה: לפני בערך חודש אמא שלי מצא מבחן שלי באזרחות עם ציון שווה לתחת(67) וכשהיא שאלה אותי כבדרך אגב על המבחן הזה שיקרתי ואמרתי שעוד לא קיבלתי... באותו ערב היא הוכיחה אותי על השקר שלי!!! חודש אחרי קיבלנו תעודות,הפעם אימא לא שאלה אז לא אמרתי,בגלל הציונים! לא רציתי לאכזב אותה!!! היום היא גילתה את התעודה,במקרה כזה(חצי שבוע אחרי) ושוב הוכיחה אותי על השקר שלי!!! אני מרגיש כ"כ רע!!! אבל מה אני יכול לעשות...אני לא רוצה לאכזב אותם!!! יש לי שתי אחיות גדולות שבכיתה יב' הביאו כל הזמן 100 ופתאום אני מגיע עם 55 ו60 אז לא סיפרתי!!! ועכשיו,אימא לא בוטחת בי... אבא כועס ועצבני... אני מרגיש רע עם עצמי... מה עושים? איך מחזירים את הזמן אחורה??? למה זה קורה לי???????

fipo

New member
אז ככה

אל תשווה את עצמך לאחיות שלך .. ואל תחשוב שאתה צריך להיות כמוהן!!! אתה פשוט צריך לא לשקר להורים שלך. מנסיון הם מעריכים יותר שלא משקרים להם... ומספרים להם!! קיבלת ציונים כאלה כי אתה לא משקיע או כי פשוט אתה לא מצליח וקשה לך .. אם זה כי אתה לא משקיע.. תתאמץ טיפה יותר.... אם זה כי אתה לא מצליח דבר עם ההורים אני בטוחה שאם זה זה אז הם ישכרו לך מורה פרטי או משהו כזה! בהצלחה@!
אבל בכל מקרה תתנצל ששיקרת להם!

עינת

New member
אם אינני טועה

כבר התייעצת איתנו באותו עניין בעבר לא?

g i l i

New member
אוקיי בתור זאת ש.. .

שתמיד הביאה ציונים טובים, ותמיד הצליחה אני יעכולה להגיד לך שגם כשנופלים וגם כשלא בדיוק מצליח לך ההורים תמיד יקבלו אותך- לא משנה מה.. \תסביר להם שאתה שונה מאחיות שלך, אין אפ פעם אח שדומה למשנהו ושלא תחשוב שלפול מציונים גבוהים זה לא קשה מנסיון.. תבין הם ההורים שלך אולי הם אפילו יעזרו לך.. השאלה היא ממה נובעות הבעיות לא למדתי, לא רצית לא היה לך כוח או שישבת בכיתה וכלום לעזר וזה פשוט לא עבר אם כל המאמצים לשאלה הזאת תענה בכנות.. מבת 15 וחצי שלא ממש שונה ממך.. תספר איך היה.. לי חשוב לדעת..

faith2

New member
יובל../images/Emo24.gif

כמו שעינת אמרה תעבור על התגובות שאז כתבנו לך. הדבר שהורים הכי לא אוהבים זה שמשקרים להם..אני אומרת לך מניסיון- אחותי המון פעמים שיקרה להם בעניין האוטו- והם פשוט התחילו להגביל אותה. היום שאני הוצאתי רישיון אני מעדפה לא להעלות שקר אחד על שפתיי- כי בסוף מי שיסבול זאת רק אני. שקרים פוגעים רק בך, כי כל סופו של שקר זה להתגלות. יובל, עצה שלי שב עם ההורים ותסביר להם בדיוק מאיפה החששות שלך נובעים. הפחד שלך הוא לאכזב אותם במיוחד אחריי ההצלחות של האחיות שלך. שב תסביר להם שכל העניין נבע מהאכזבה שלך בעצמך...ואתה באמת לא אוהב לשקר להם אבל באותה מידה לא לאכזב אותם. כי שורה תחתונה לכולנו יש כוונות טובות....ואני בטוחה שהם יבינו אותך, ויעריכו אותך על הכנות שלך. המון בהצלחה יובל

youvall

New member
אז מה קרה איתי?

קודם התחילו הצעקות! אח"כ הגיע שלב העונש: 1) אין אוטו לחודש הקרוב בימי שישבת! 2) נוער העבודה מבוטל-נאסרתי להיות חלק מהנוער! 3) שעות טלוויזיה קוצצו והוגבלו ל2.5 ביום! 4) המחשב הוצא מהחדר עד סוף החודש! 5) דמי הכיס החודשיים-יקוצצו! 6)יתקיים מעקב צמוד עם המחכנת על הציונים בבי"הס. 7) אולצתי גם לפרוש ממועצת התלמידים. 8) בוטל הטיול המתוכנן לסיני עם סיום הלימודים ולפני הצבא. 9) בוטלו זכויות הפקס שלי-אני לא יכול לשלוח פקס בחודש הקרוב! זה מה שקרה איתי... מקווה שזה הכל ושזה יעבור בשלום!

Angel lips

New member
אההההההה!!!!!../images/Emo12.gif

איזה מסכן... אבל אני חושבת שזה יהיה ככה בהתחלה עם הזמן ההורים יראו שאתה משתנה ויבטלו את העונש אם תוכיח את עצמך... הם לא מענישים בכדיי שיהיה לך רע אלא בכדיי שתשנה את ההתנהגות שלך וזו המטרה ברגע שהמטרה תוגשם תתחיל להשקיע העונש יבוטל כמה שמהר יותר תשנה ככה העוש יגמר יותר מהר

ואתה בכיתה יב?

לפי דעתי אתה צריך לדבר עם ההורים שלך שיחה רצינית על זה.. אתה כבר בן 18, או שממש בקרוב תהיה.. לא מוגזם קצת? אני בת 17 וכבר שנה שההורים שלי לא נותנים לי עונשים, וגם לי אין ציונים טובים ממש.. אני חושבת שאתה צריך להסביר להם שאתה ילד גדול ועונשים זה פשוט כבר לא ילך.. במיוחד לא דברים כמו לפרוש מתנועת נוער (נוער עבודה זאת תנועת נוער? אני נמצאת בנוער העובד והלומד.. חשבתי שזה משהו שקשור) וממועצת תלמידים.. מילא אותו או טיול שהם התקוונו לממן לך אבל פאק.. אתה כבר לא בן 15.. ואתה צריך להסביר להם את זה

ע21

New member
כן...אבל...

כן אבל לפעמים בגלל שאתה חי על חשבון ההורים אתה חייב להם דין וחשבון.

youvall

New member
נוער העבודה=האגף הצעיר של...

נוער העבודה=האגף הצעיר של מפלגת העבודה! שיקפצו לי! הם רוצים לשחק איתי במשחקי כוח...נראה מי ישבר ראשון! ואני מבטיח לכם,ולי...אם הם ימשיכו להתנהג אליי ככה,במין זלזול כזה בי...הם יצטערו על זה,כי אני אפריד את עצמי מהמשפחה העלובה הזאת,יקיים סדר פסח עם חברים ועם המפלגה ומצידי לא להנות מכל ההטבות של בן של רופא וכו'! אותי-אם לא ישברו!

jessy19

New member
להחזיר את הזמן אחורה בלתי אפשרי...

אבל לשפר את המצב בהחלט אפשרי ובהחלט נדרש! במקום לדאוג שיתאכזבו ממך בגלל הציונים ולשקר (שאגב מאכזב על בטוח את הוריך), תהיה כנה עם הורייך ונסה לשפר את הציונים בדרך זו או אחרת (שיעורי תגבור עם המורה, מורה פרטי וכו'), תראה להורייך שהם יכולים לסמוך עלייך.

למעלה