רמי (רחמים) חבני
סיפר לי על התגלית הזו בזמנו. ממה שהבנתי, "מיד גילה עניין" ואפילו "בלע בלהיטות" זה ניסוח די עדין לתיאור של מה שקרה שם. חוץ מזה, ידוע לי שהתגובה של מחרוזנים לצרצרים היא "לא משהו", בלשון המעטה: נהוג היה להציע את הטרף הזה למחרוזנים בשבי, אבל אני לא בטוח שהם אוכלים אותו כשהוא מוצע להם. האם מישהו יכול להוסיף מידע בנושא הזה? בכל מקרה, לא יפליא אותי אם נחשים מהווים מרכיב משמעותי מאוד בדיאטה של מחרוזנים בטבע. אגב, הנדון (ר. חבני) הוא אחד האנשים שמהם למדתי הרבה מאוד על גידול זוחלים. ועוד דבר (שאולי כתבתי עליו כאן בעבר; אני כבר לא זוכר): אם המחרוזן שלנו הוא מין שנחשים מהווים מרכיב חשוב בתפריט שלו, אז נראה לי שהוא מצטרף למספר מינים אחרים של נחשים אוכלי-נחשים שיש להם דוגמא דומה (טבעות בגוונים כהים ובהירים לסירוגין) על הגוף. בין המינים האלה: מספר תתי-מינים של קינגסנייקים (כלומר Lampropeltis getula), פיתונים מהמין Aspidites melanocephalus (או: Black-headed Python), פתני אלמוגים (Micrurus sp) וגם Ophiophagus hannah (קינג קוברה), שהצעירים שלו הם בעלי דגם טבעות בולט. האם מישהו יכול להוסיף כאן מינים כאלה (אוכלי נחשים ובעלי דגם של טבעות על הגוף)? והאם מישהו מכיר מחקרים או עבודות כלשהן שמקשרות את נושא הדגם לסוג הטרף?