פישפשתי בעיתון ישן

dreaming h

New member
פישפשתי בעיתון ישן

גיליון מאוקטובר 2000 של נשיונל ג'אוגרפיק, ומצאתי את הכתבונת הזו.

רן333

New member
רמי (רחמים) חבני

סיפר לי על התגלית הזו בזמנו. ממה שהבנתי, "מיד גילה עניין" ואפילו "בלע בלהיטות" זה ניסוח די עדין לתיאור של מה שקרה שם. חוץ מזה, ידוע לי שהתגובה של מחרוזנים לצרצרים היא "לא משהו", בלשון המעטה: נהוג היה להציע את הטרף הזה למחרוזנים בשבי, אבל אני לא בטוח שהם אוכלים אותו כשהוא מוצע להם. האם מישהו יכול להוסיף מידע בנושא הזה? בכל מקרה, לא יפליא אותי אם נחשים מהווים מרכיב משמעותי מאוד בדיאטה של מחרוזנים בטבע. אגב, הנדון (ר. חבני) הוא אחד האנשים שמהם למדתי הרבה מאוד על גידול זוחלים. ועוד דבר (שאולי כתבתי עליו כאן בעבר; אני כבר לא זוכר): אם המחרוזן שלנו הוא מין שנחשים מהווים מרכיב חשוב בתפריט שלו, אז נראה לי שהוא מצטרף למספר מינים אחרים של נחשים אוכלי-נחשים שיש להם דוגמא דומה (טבעות בגוונים כהים ובהירים לסירוגין) על הגוף. בין המינים האלה: מספר תתי-מינים של קינגסנייקים (כלומר Lampropeltis getula), פיתונים מהמין Aspidites melanocephalus (או: Black-headed Python), פתני אלמוגים (Micrurus sp) וגם Ophiophagus hannah (קינג קוברה), שהצעירים שלו הם בעלי דגם טבעות בולט. האם מישהו יכול להוסיף כאן מינים כאלה (אוכלי נחשים ובעלי דגם של טבעות על הגוף)? והאם מישהו מכיר מחקרים או עבודות כלשהן שמקשרות את נושא הדגם לסוג הטרף?

רן333

New member
האמת היא שאת הנחשים מהסוג Bungarus

(או kraits, כפי שהם נקראים באנגלית) אני לא ממש מכיר: ראיתי אותם פעם או פעמיים ב"נשיונל ג'יאוגרפיק", ובזה מסתכמת ההיכרות בינינו. אבל אחרי חיפוש קצר ברשת הבנתי שהם אכן אוכלי-נחשים. אפשר לקרוא עליהם כמה מילים **כאן** ו**פה**.

OREAL1111

New member
הנושא..

מאוד מעניין. לדעתי אין הקשר בין דגם המופע של מינים אוכלי נחשים לעצם היותם אוכלי נחשים. כמו שנתתם דוגמאות למספר מינים אוכלי נחשים בעלי דוגמת מופע דומה אפשר לתת דוגמאות למיני נחשים אוכלי נחשים בדוגמת מופע שונה לגמרי,או בניגוד לדוגמאות שהעלתם ניתן לתת דוגמאות למיני נחשים שונים בעלי דוגמת טבעות אך נחשים לא מהווים חלק מתפריט המזון שלהם. למשל,סתם דוגמא.. תלום קשקשים מצוי,אני מודע לכך שמין הנ"ל אינו ניזון אך ורק מנחשים אבל הם חלק מתפריט המזון שלו.חוץ מזה רק הוא עלה לי לראש \: אני בטוח שתוכלו למצוא דוגמאות שונות וטובות יותר למה שהזכרתי. בכל מקרה כמו שאמרתי בהתחלת מה שכתוב במכתב זו רק דעתי האישית,שלי זה נראה הגיוני יותר,אני אשמח לקבל מידע בנושא. ושאלה קטנה לרן,האם זהו עניין שעלה לך מתוך סקרנות או שנתקלת בנושא כבר? וכמובן תודה רבה הדר :)

OREAL1111

New member
שני..

הכתבות הולכות מצוין ביחד :) מאוד כיף לראות שיפור כ"כ גדול. דרך אגב,יש הדבל זמנים גדול בין כתבה לכתבה?

יתרה מכך

נוסף על הטעות המזעזעת של הגדרתה כלטאה, נפלה גם טעות באיות השם הלטיני. Ambystoma כותבים ב-y. בפעם המי יודע כמה -
לנשיונל ג'אוגרפיק.

רן333

New member
סתם משהו שחשבתי עליו;

לא זכור לי שקראתי או שמעתי על כך איפשהו. ובעניין הדוגמאות הנגדיות מהסוגים שהזכרת - לא טענתי או שיערתי שיש קשר הכרחי בין אכילת נחשים ובין הדוגמא: לא טענתי שכל הנחשים בעלי הדוגמאות האלה הם אוכלי נחשים, או שרק הם, מבין כלל הנחשים, הם אוכלי-נחשים. אבל שים לב לדבר הבא: מכך שאין קשר הכרחי כזה, לא נובע שאין קשר בכלל. אני, כמובן, לא בטוח שקיים קשר כלשהו. בסה"כ העליתי את שאלת קיומו של קשר כזה.

naja

New member
העלת כאן נקודה מאוד מעניינת.

לא זכור לי שקראתי בעבר חומר בנושא, אבל אני בהחלט מצליח לראות שיש כאן איזשהו קשר בין הדברים. הצלחתי למצא מין נוסף-שניזון מנחשים- Vermicella annulata. יכול בהחלט להיות שיש כאן איזשהו קשר, אבל אני לא מצליח לחשוב על סיבה הגיונית.

gaichuk

New member
הרשימה עד עכשיו די ממצה לדעתי.

בין אם יש קשר או אין קשר,יחס הנחשים שיש להם טבעות וטורפים נחשים לאלו שיש להם טבעות וניזונים מטרף אחר,גדול יותר. אולי הטבעות משמשות כסקאלה (שנתות) להערכת גודל הטרף לפני בליעה...
דבר נוסף שתופס את העין הוא שלכל משפחה של נחשים יש נציג טורף נחשים חוץ מלצפעים. או שאולי פיספסתי משהו... מה יש? לא טוב להם?

RandomFan

New member
ומה עם Morelia?

ככל הידוע לי גם לכל משפחת הMorelia אין נחשים קניבלים.

אתה קצת מתבלבל

morelia זה סוג שנמצא בתוך משפחת הBoidea, ולא משפחה בפני עצמה. הנה שני קישורים בנושא.

naja

New member
נציג אצל הצפעים.

לא מכיר מספיק טוב את המשפחה, אבל אני לא מצליח לחשוב גם על נציג מפוספס.

למעלה