פיתה דרוזית - עזרה

פיתה דרוזית - עזרה

אנו רוצים להכין ביחד פיתות דרוזיות. את המתקן לאפיה יש, את הרצון והנחישות גם כן גייסנו ו...חסר לנו המתכון המנצח, כולל כמויות מדוייקות (למרות שאני מחובבי הישול "לפי העין"). אשמח מאוד לעזרה! תודה מראש

מצאתי!!

היי לך (כבר אמרתי לך שאני אוהבת את הכינוי שלך?
) מצאתי עבורך את המתכון המדויק באתר של שטיבל, שנמצא גם בקישורים שלנו: ציטוט" "חומרים: שטיבל 3 - קמח כפרי 1 ק"ג 2 כפיות מלח 2 כפיות סוכר 600 מ"ל מים חצי כפית שמרים יבשים אופן ההכנה לערבב הכל בקערה וללוש עד לקבלת בצק רך וחלק. לכסות בניילון ולהניח לתפיחה (באזור מוצל) במשך שעה. לחלק לכדורים ולקמח כל כדור עם מעט קמח. להניח על משטח מקומח, לכסות בבד רטוב ולהתפיח באזור מוצל במשך עוד שעה. לרדד כל כדור בעזרת הידיים לפיתה שטוחה (פתיחה בתנועות ווירטואוזיות באוויר, שווה מכל הכיוונים תוך מניעת קריעת הבצק - לא להתייאש - עניין של נסיון). לאפות ע"ג הסג'. בהצלחה, בתאבון וחג שמח צוות שטיבל *"

גאיה55

New member
היי, חדשה אצלכם. ושאלה:

אפשר לעשות את הפיתות האלה גם אם אין סג'? יש רעיונות? ווק הפוך למשל או סתם מחבת?

מדווחים מהשטח

הכנו את הפיתות לפי המתכון של שטיבל (למעשה, חצי כמות). כמובן שכאשר הילדים עשו את הפיתות (בשלב העיבוד האחרון) הם הוסיפו לא מעט קמח, וזה קצת פגע בגמישות העסק, אבל לא באופן דרסטי. יצאו לנו שש פיתות בינוניות עד גדולות. עבדנו גם עם מערוך וגם במתיחות יד (בכל, מסתבר שאנחנו לא דרוזים זכעיים...) בסך הכל נרשמה הנאה רבה ובליסה רבתית (יחד עם לבנה וזעתר). מומלץ לנסות!

היי! תודה שחזרת אלינו../images/Emo24.gif

אני שמחה שהמתכון עזר ושהילדים נהנו. ביננו - גם אם הורסים את המתכון לחלוטין לרוב הם נהנים מיצירת כפיהם. כל הכבוד על היוזמה אגב, לתת לילדים לעשות את הפיתות.

למעלה