פיתות תנור
קמח לבן 2% שמרים יבשים 2% סוכר לבן 1% מלח דק 55% מים פושרים 5% שמן צמחי מערבבים לבצק ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק רך משיי ומבריק. מתפיחים להכפלה. מוציאים גזי תפיחה ולשים. מחלקים לכדורים, מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות. מקמחים כל כדור ומשטח רידוד, ומרדדים בעזרת מערוך, ללא הוצאת גזי תפיחה, לעיגול בעובי 7 מ"מ. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות. מכניסים לתנור מחומם לחום מקסימלי. בערך 5 דקות אפיה עד שהפיתות מתנפחות ומתחילות להזהיב. הופכים ואופים עוד דקה. מוציאים למגבת.