השאלה הזאת מאד נפוצה
והיא תמיד מזכירה לי את אחד הסיפורים שמספרים על ווינסטון צ'רצ'יל.
בקליפת אגוז: בזמן מלחמת העולם השניה, הזמן שצ'רצ'יל היה ראש ממשלת בריטניה, מישהו הצליח להשיג פגישה איתו ואמר לוף ,אדוני ראש הממשלה, יש לי רעיון שיביא לנו ניצחון מיידי במלחמה נגד הגרמנים!"
"מה הרעיון שלך?" שאל צ'רצ'יל.
"אדיני ראש הממשלה, הרעיון שלי הוא לבנות טנק שיכול לנסוע על קרקעית הים. הוא יוכל להיכנס לים בחופי בריטניה, לנסוע עד לחופי צרפת, שם לצאת מהים ולהפתיע את הגרמנים!"
צ'רצ'יל ענה: "מצויין, ואיך בונים דבר כזה?"
ענה האיש: "אני לא מהנדס, בשביל זה יש מהנדסים..."
העולם מלא ברעיונות ובאנשים שבטוחים שהרעיון שלהם ישנה את העולם. אנשים שיכולים להפוך רעיונות מהפכניים למציאות מועילה וכדאית, יש פחות.
לפי מה שאתה מספר, מה שאתה רוצה הוא לפתח אפליקציה (תוכנה).
כעיקרון, כמעט בלתי אפשרי לרשום פטנט על תוכנה, אך תוכנה מוגנת בזכויות יוצרים. הרעיון שבבסיס התוכנה לא ניתן כמעט להגנה ומהרגע שהתוכנה שלך תפורסם, ממילא כל אחד יוכל ליישם את הרעיון שלך ולכתוב תוכנה אחרת.
לפי מה שאני מבין, מה שאתה רוצה ולא יכול לבד זה לכתוב אפליקציה. יש לך כמה דרכים לעשות זאת:
1. כנראה לא הכי מעשית, כי זה דורש זמן: ללמוד קורס פיתוח אפליקציות לאותה מערכת הפעלה ולפתח את התוכנה בעצמך.
2. להעסיק מפתח כעובד שכיר
3. להעסיק מפתח כמשתתף חפשי (פרילנסר)
4. למצוא שותף שיודע לפתח.
מה שעליך לעשות קודם כל לפנות לעו"ד שמתמחה בקניין רוחני על מנת לבדוק את אפשרויות ההגנה על הקניין הרוחני שלך, ככל שהוא קיים. כמו כן, הוא יוכל להכין עבורך הסכם העסקת מפתח שכיר, או הסכם העסקת מפתח עצמאי, או הסכם שותפות, שיכללו את כל הסעיפים הדרושים על מנת למנוע מהאנשים שיחשפו לרעיון שלך לגלות אותו לצדדים שלישיים ו/או להתחרות בך.
כמובן שאם אתה מאד חסכן ורוצה לקחת סיכונים, אתה יכול לחפש לבד באינטרנט נוסח של הסכם סודיות, המכונה בד,כ NDA ולהחתים עליו את כל מי שאתה רוצה להציג לו את הרעיון, אך זה לא כל כך מומלץ כי לא בטוח שמה שתמצא שווה משהו וגם אין שום אחריות מקצועית על "מציאות".