פיתוח גוף בצבא

AsafAtsmon19

New member
פיתוח גוף בצבא

אהלן. מעוניין להתייעץ לגבי האפקטיביות של פיתוח גוף והעלאת מסה תו"כ השירות הצבאי.
אין ספק שרוב הפרמטרים פועלים לרעתי- אין בבסיס חדר כושר, משרת בתפקיד עמוס בו אין זמן לאימון ארוך ומסודר, שעות שינה הן 6 לכל היותר. בצבא כמו בצבא התזונה מוגבלת (אם כי את זה אפשר לשפר עם תוספי מזון ואוכל מהבית) והשחרור עוד לא באופק.

יחד עם זאת, כל עוד אני מפנים שתוצאות לא יגיעו מהר ומוכן להיכנס לתהליך ארוך ואיטי, יכול להיות שלאורך זמן כן יהיו תוצאות והרעיון כן יהיה אפקטיבי?
מה שחשבתי זה להיכנס למן רוטינה כזאת של מסה כמה חודשים-חיטוב כמה חודשים וחוזר חלילה, כי כשהאימונים הם 2-3 פעמים בשבוע ומבוססים ברובם על משקל גוף ומשקולות יד סביר להניח שמהר מאוד העלייה תיטה יותר לכיוון השומן ופחות לשריר.

האם יש טעם להילחם על זה או שלא שווה את המאמץ?
האם יש למישהו רעיון אחר עבורי? או עצות כיצד אפשר לפתור את אחת הבעיות שעומדות בפניי?
תודה רבה.

MidNight Flame

New member
יש לך פתרונות בהישג יד

1) Street Workout - מספקים המון סרטוני הדרכה בכל הרמות לאימונים עם מינימום עד אפס ציוד ברמות קושי שונות.
2) יש לא מעט קוטג', טונה, בשר וביצים בצבא. לא הכל שם אידיאלי אבל אפשר להסתדר.

AsafAtsmon19

New member
זה נכון, אבל השאלה שלי היא...

הפתרונות האלה הם בעצם "פשרות". האם שווה להתאמץ בשביל הפשרות האלה ואני אראה תוצאות (גם אם הן רק לאורך זמן) או שהתוצאות יהיו ממש מינוריות אם בכלל וזה לא שווה את הזמן והכסף?

MidNight Flame

New member
זו פשרה סבירה.

אני לא הייתי מוותר על אימונים גם בהעדר תנאים אופטימליים.

swelli

New member
אני הבאתי איתי שתי משקולות יד לבסיס

של 8 קילו כל אחת.
בנוסף עשיתי המון מתח ומקבילים.
ותיחזקתי את הגוף לא רע יחסית ללוחם שלא היה לו ממש זמן לזה..

AsafAtsmon19

New member
"תיחזקת" = העלת מסת שריר?

או ששיפרת כוח מתפרץ וכושר בסיסי בלבד?

תודה על העזרה לכולם, אשמח לעוד תגובות.

swelli

New member
תיחזקתי לא שווה להעלתי מסת שריר...

תזונה בעייתית, חוסר שעות שינה, חוסר זמן, לא הרבה אופציות לתרגילים.. להעלות מסת שריר בתנאים כאלה זה בערך שווה לסיכוי לזכות בלוטו..
גם בתנאים אופטימליים כאזרח שמקפיד על תזונה, לא קל להעלות מסת שריר.. אז כחייל, לדעתי אל תבנה על מסה..

eitanamit1

New member
מניסיוני הצבאי

אני חושב שהבעיות העיקריות שיהיו לך (מלבד האימון עצמו) הן שעות שינה ותזונה. תנסה ממש לפרוס לך תוכנית איטית אך עיקבית של פיתוח הגוף בגלל שאתה נמצא במערכת שיכולים פתאום לזרוק אותך לשבוע לאיזה חור שאפילו מתח אין בו. בנוסף הייתי ממליץ לך לשקול להיעזר ב"משלימי תזונה" כמו למשל אבקת חלבון מי גבינה. התזונה בצבא היא בעייתי ומי כמוך יודע שקשה לקבל את כמות החלבונים שצריך כשמתאמנים

למעלה