פיתוח גוף קצב עבודה

פיתה3

New member
פיתוח גוף קצב עבודה

ככה הייתי עובד עד עכשיו בקצב כזה כמו בקישור הראשון http://www.youtube.com/watch?v=HgCRn2Rdoxc&feature=PlayList&p=CA... השאלה שלי אם להתחיל לעבוד בקצב כמו בקישור השני ולעלות במשקלים http://www.youtube.com/watch?v=Keyg_AiYEHg

oridoron77

New member
תשובה

קצב העבודה אינו דבר שמשתדרג עם הזמן. יש מקום לתת לתקופה קצבי עבודה שונים במהלך התקופות האימונים. לדוגמא, אם קשה לך לעלות משקל בתרגיל מסוים, אתה יכול להמיר את התרגיל לקצב עבודה איטי יותר עם אותו מספר חזרות. כאשר תגיע לקצב עבודה איטי, תעלה משקל ותעבוד בקצב מהיר יותר. מה שכן, אני מקווה שלקחת את הסרטונים כדוגמא לקצב נטו, מבחינת בחירת תרגילים לפיתוח גוף, הייתי מחפש תרגילים אחרים. אורי

פיתה3

New member
תגובה

לא קשה לי ולא כלום אני מיתקדם טוב אבל אומרים שצריך לעבוד לאט כביכול כמו בראשון בשביל להרגיש את השלב האקצנטרי מצד שני שעושים בקצב יותר מהיר אפשר להעמיס יותר בשלב הקונצנטרי איזה קצב עדיף מבחינת עלייה במסה יש כמה היבטים 1.בעבודה עם הרבה משקל בקצב יותר מהיר יותר סיכון לפציעות 2.שעובדים גם אקצנטרי התרגיל יותר קשה כי עובדים חזק בשני השלבים 3.אם עובדים בקצב לא איטי אז אפשר להעמיס יותר משקל בשלב הקונצנטרי ולעלות יותר במשקלים עכשיו מה הכי מומלץ?

הר ניר29

New member
טעות

ככל שהתנועה בשלב הקונצנטרי מהירה יותר אתה מפתח פחות כוח. מקצבי התנועה הרלוונטיים לעליה במסה הם 2:1:2 או 2:1:4, יש גם מחקרים שאומרים אחרת... אבל זו דעה מקובלת.

פיתה3

New member
תגובה להר ניר

הכוונה הייתה שאם אני יעבוד בקצב יותר מהיר בתרגיל אני יוכאל להרים פחות משקל מכיוון שגם בשלב האקצנטרי יש עומס על השריר ו נסה בעצמך לעבוד לאט ומהר ותראה שתעבוד מהר תוכאל להרים יותר משקל

פיתה3

New member
נב

אם תוכאל לשלוח לי מחקר על הזמנים אני אשמח ומה הכוונה ל4:1:2 או ל 2:1:2 ?

הר ניר29

New member
ראשית אתה

סותר את עצמך... נעשה סדר בדברים: 1. בכיווץ קונצנטרי ככל שהמהירות עולה אתה מפתח פחות כוח. 2. בכיווץ אקסצנטרי המהירות פחות משפיעה וכעיקרון שהיא עולה ניתן לפתח מעט יותר כוח, ישנם מחקרים שמראים שבמהירויות גבוהות במיוחד יכולת פיתוח הכוח אף יורדת (תלוי בתכונות הויסקואלסטיות של השריר). מכיוון שבכיווצים קונצנטריים אנחנו מפתחים הכי פחות כוח, הם הגורם המגביל בתרגיל (באותה זווית שהפער בין המומנט הפנימי לחיצוני הוא הגדול ביותר). לכן, אם המהירות משפיעה בעיקר על כיווצים קונצנטריים ואלו הם הגורם המגביל. אזי, ככל שהתנועה מהירה יותר כך אני אפתח פחות כוח בכיווץ קונצנטרי וכך אתמודד עם פחות משקלים בתרגיל. שים לב שקצת סתרת את עצמך במשפט שרשמת... "אם אני יעבוד בקצב יותר מהיר בתרגיל אני יוכאל להרים פחות משקל"... " תראה שתעבוד מהר תוכאל להרים יותר משקל". לגבי המחקרים, אני אראה מה אפשר לעשות.

פיתה3

New member
תגובה

נו כן זה מה שהתכוונתי התכוונתי שאם אני יעבוד בקצב מהיר אני יוכל להרים יותר מישקל כי אני יעבוד פחות בשלב האקצנטרי אז יהיה לי יותר כוח בשלב הקונצנטרי ואני לא דיברתי על יכולת פיתוח הכוח כי ברור שהאקצנטרי יותר קל אז אפשר לפתח יותר כוח אבל אני מתכוון שאם עובדים מהר אפשר להרים יותר משקל כי לא עובדים בשלב האקצנטרי

הר ניר29

New member
איני מצליח להבין איך לא עובדים בשלב

האקסצנטרי... בטח שדיברת על יכולת פיתוח כוח...
כי יכולת פיתוח הכוח היא זו שמאפשרת לך להתגבר על התנגדות נתונה. אזי אם אתה עובד מהר יותר ומפתח פחות כוח אתה חייב להקטין את העבודה שלך. (או שתצמצם מסה חיצונית או שתקטין טווחי תנועה). נראה לי שאתה עושה ערבוב בין גורמי עייפות שריר לבין כוח. ושוב, המשפט האחרון שלך "שאם עובדים מהר אפשר להרים יותר משקל כי לא עובדים בשלב האקצנטרי" הוא פשוט לא מדויק בהקשרים של פיתוח כוח. בהיבט של עייפות כללית זה גם לא ממש נכון

Dark Muse

New member
אבל עבודה על כוח מתפרץ כן משפרת את הכוח

לא? חוץ מזה אני מניח שאתה מתכון ביחס ישיר למשקל. מה אם עובדים על 80% יכולת בקצב עבודה איטי לעומת מהיר?

הר ניר29

New member
ככל שקצב

העבודה עולה גם במשקל תת מרבי יכולת פיתוח הכוח יורדת. אולי תוכל בכל מקרה להתגבר על ההתנגדות החיצונית, אך מאפייני פיתוח הכוח משתנים. כמובן גם הרכב הסיבים המגויסים. ואכן עבודה על כוח מתפרץ משפרת את יכולת פיתוח הכוח, כמובן עם יותר קשר להספק. עבודה איטית יחסית כנגד התנגדות יוצרת באופן ככלי יוצרת מעמסה שונה על ההיבטים המטבוליים, זמן החשיפה לגירוי הנו קריטי

למעלה