פיתוח דיגיטאלי בפולין?!

GigaM

New member
פיתוח דיגיטאלי בפולין?!

היי, "הטילו" עלי משימה להכין לעד שיוצא איתנו אלבום למזכרת, עכשיו הקטע הוא שאנחנו צריכים לתת לו את האלבום שם, ולא בארץ, בטקס סיום שם. מה שאומר שאני צריכה להכין אותו תוך כדי.... קצת הזוי! יש למישהו מושג אם יש פיתוח תמונות דיגיטאלי בפולין?!?!? אני יוצאת ב20 וממש צריכה לדעת, לא בא לי לצלם במצלמה האנטיקה שלי... תודה!

Old Cat

New member
תלוי היכן

באיזו עיירה נידחת לא בטוח שתמצאו חנות צילום שתקבל דווקא את כרטיס ה SD של המצלמה שלך........... בוורשה בקניון ARCADIA יש בקומת הקרקע חנות גדולה שמקבלת כל סוגי הכרטיסים, דיסק USB, וכד' וגם חיבור ישיר מהמצלמה. מקבלים תמונות במקום. תוכלי באותה הזדמנות לבזבז שם המון כסף על שטויות שאף אחד לא צריך באמת, כמזכרות לחברים אפילו שאין למזכרות אלו כל קשר לפולין. יש שם גם חנות דיסקים למוזיקה. כך גם ברחוב SZPITALNA ליד המקום בו הוא מתחבר וממשיך להיות KRUCZA, בצד ימין אם אתה מגיע מכוון הרחוב הראשי AL. JEROZOLIMSKIE. בהזדמנות זו תוכלי להגיע עוד כמה עשרות מטר ברגל לחנות של WEDEL בקצה רחוב SZPITALNA ליד הפינה של מלון GROMADA DOM CHLOPA ולקנות שוקולדים וסוכריות ממולאות, מהטעימים שיש. יש עוד הרבה בכל רחבי העיר. בטוח שעל רח' MARSZALKOWSKA מהמרכז לכוון ככר הקונסטיטוציה תמצא עוד חנות כזו. בטוח שגם בקניון גלריה מוקוטוב יש פיתוח ממקור דיגיטלי במקום, למרות שאישית לא בדקתי שם אבל היום רוב החנויות החדשות נותנות שירותים כאלו. בשירותי השתיים הראשונות שהזכרתי נעזרתי בעצמי לא פעם, גם מדיסק CF וגם מכונן USB. כמובן שנשארת פתוחה השאלה אם יתנו לך ללכת לבד לשם, או שאולי המאבטח המקומי יקח אותך לחנות בה הוא עצמו נעזר לצורך כזה. אם תכתבי באיזה מלון את בוורשה אוכל לומר לך בדיוק באיזה אוטובוס או חשמלית להגיע לשם.

GigaM

New member
תודה!

נשמע מעודד.... אין לי מושג איזה מהמלונות האלה הם בוורשה, אבל המלונות שנהיה בהם הם: דום חלופה, לובליאנקה, יוסטינה. איך אתה כ"כ בקיא?!

Old Cat

New member
בבקשה, יש לך מזל יופי

מלון GROMADA DOM CHLOPA הוא מלון נחמד מאד, באחד המקומות היותר טובים בוורשה. כשיוצאים מפתח המלון ועומדים על המדרכה עם הגב לפתח המלון, פונים שמאלה. בפינה חוצים הרחוב ונפגשים בדלת של החנות של WEDEL. זו חנות שוקולדים ודברים טובים בבית שחלקו הגדול שרד את המלחמה, ובמקום זה החזיקה משפחת WEDEL את החנות שלה עוד משנות העשרים של המאה הקודמת. יש במקום מעין בית קפה (לא זול !) שבו אפשר בערב קר לשתות שוקולד חם. מאד לא מומלץ למי ששומר/ת על דיאטה, מאד מומלץ לנהנתן/ית שמשאירה שאלות על קלוריות בבית. מומלץ שם וופל מצופה שוקולד איכותי שנקרא "עוגה של WEDEL" או בפולנית Torczik Wedlowski. יש כזה בקופסה אדומה גדולה יותר ויש ב"מנה אישית" קטנה בעטיפה של חטיפים. מצורפת תמונה להקלת הזיהוי. ממשיכים ישר באותו הרחוב ואז זה כבר נקרא רח SZPITALNA (מבוטא: שפיטאלנה) ובהמשכו צריכה להיות החנות הזו, באתו צד של הרחוב. לפני שנה הדפסתי אצלהם כמה וכמה וכמה ועוד כמה תמונות. אם יוצאים מהמלון ופונים ימינה במקום שמאלה, מגיעם לקצה הרחבה הקראת "רחבת/ככר מתמרדי וורשה" לזכר מרד וורשה של אוגוסט 1944. תשאלו את המדריכים שלכם מה פירוש ומה היה אז. לידה בצד השני של אותו הרחוב יש בנין מאד גבוה, בית מלון מהוותיקים בעיר ששוחזר על יסודות ששימשו את אותו המלון לפני המלחמה. בזמן זה כבר היו אמורים להשסתיים השיפוצים שם והוא צריך להיות פתוח. בערך ממול קצת במבט שמאל אם חוצים את הרחוב החוצה SWIETOKRZYSKA רואים מקום הנקרא MARAK שזה באמת מקום שמוכר מרק חם טעים, נפלא ביום קריר. לא זול, אבל האיכות טובה והכמות נדיבה. קערה כזו חצי ליטר מרק פטריות טוב עם לחם בערב קר והחיים נראים יופי. בעל המקום (מגרמניה, לא יהודי) יודע שזה מרק בעברית, יש לו כמה עסקים בתחום האוכל וכל עסק נקרא בשם שלקוח מאיזו שפה שאינה פולנית אבל קשור לתחום העיסוק של המקום. אם לא רוצים אז לא חוצים אלא סתם פונים שמאלה ואז מגיעים ל MC DONALD שנראה בדיוק כמו כל מקום כזה בארץ וגם האוכל בהתאם (איכס). אבל בקומת הקרקע משמאל לפני המקדונלד יש חנות עוגות קונדיטוריה טובה. מומלץ למי שאוהב/ת סופגניות פולניות טובות. המלון DOM CHLOPA (דום חלופה) פירושו בפולנית: "בית הבחור הצעיר" או "בית האיכר הצעיר". לפני שנים (15) החלק הישן יותר שלו היה בית הארחה פשוט כמו אכסנית נוער, מיועד בעיקר לאנשים שבאו אל העיר הגדולה וחיפשו אכסניה בזול. אז זה היה 20-25 דולר לחדר ללילה. היום זה מלון יקר וגם נראה בהתאם, החלק החדש נבנה כבר על ידי ההנהלה הנוכחית. שייך לרשת מלונות GROMADA. לשאלות אחרות אפשר לשלוח מסר. מלון לובליאנקה לא בוורשה. השם הזה לבד מעביר תחושה לא טובה - תשאלי כל מי שהגיע מרוסיה ובגיל מעל 40.

Old Cat

New member
עוד תמונה של האזור מזוית שלא תראו

אבל אם יצא לכם לבקר בעיר שלא במסגרת המסע אלא לבד תוכלו לעלות למרפסת התצפית בבנין הגדול שבמרכז המוכר בשמו "ארמון התרבות והמדע".

Old Cat

New member
המשך על לובלין

האם יכול להיות שהכוונה היא למלון LUBLINIANKA (לובליניאנקה) בעיר לובלין? מלון מצוין במיקום מצוין בלובלין. זה מסוג המקומות שלמסעדה שלו לא מכניסים גברים בלי עניבות. תשמרו על הרמה ! http://www.travelpoland.com/lublin_hotel_grand_hotel.html http://www.lublinianka.com/index3.php עם מלונות כאלו אני מבין למה זה עולה ככה. למה המלון הזה דווקא לא ברור.

למעלה