פיתוח וטיפוח ההערכה והדימוי העצמי

פיתוח וטיפוח ההערכה והדימוי העצמי

ז'אן פול סארטר אמר כי: "מילים הן אקדחים טעונים". שערו בנפשכם עד כמה הרסנית היא התוצאה, כאשר אנו מפנים את אותם "אקדחים" כלפי עצמנו... אני מזמינה אתכם לקרוא את המאמר שלי (ראשון בסדרת מאמרים), העוסק בדרכים להעלאת הביטחון, הדימוי וההערכה העצמיים שלנו, באמצעות שינוי המילים שאנו רגילים לומר לעצמנו. אשמח למשובים
ערב נפלא, גילת א.

יהודה1111

New member
דימוי עצמי

היי, אני סובל מכאבים מפוזרים ברחבי הגוף כבר 10 שנים ברצף (אני לא מסוגל לדמיין רגע ללא כאב בהרבה מוקדים). הכאב משמעותי - לצורך השוואה, מאמץ פיזי משמעותי כמו ריצה חצי שעה או טיפוס עליות ארוכות באופניים, זה שולי ביחס לכאב. בעבר לא העליתי על דעתי שניתן לעבוד בצורה איכותית ולקדם פרויקטים מורכבים כשמאוד כואב במספר מוקדים במקביל, ובכלל שניתן לקום בבוקר עם חיוך, להתעניין בדברים, ואפילו לנוח תוך כדי מאמץ כשיש כאב משמעותי שבעבר רק עניין אותי שהוא יחלש. (אגב אני לא מבין למה לא מלמדים את הדברים החשובים האלו, לי לקח הרבה שנים ללמוד את זה לבד, וזה נורא חשוב לחיים לדעתי גם כשיש כאב כרוני וגם כשלא). ב80 אחוז מהזמן אני מצליח לשמור על מיקוד בהיבטים חיוביים, אבל ב20 אחוז מהזמן אני מוצף בכאב מצד אחד וללא אנרגיה להצליח להתמקד בדברים חיוביים, וברגעים כאלו אני לא מצליח לחשוב או לדמיין שום דבר חיובי (כמעט), אני מיואש מעצמי ופשוט מרגיש לא בסדר כי כנראה אני אמור להתמודד גם עם כאב מאוד קשה לאורך שנים.

בוקר טוב יהודה

אשריך! אשריך שעל-אף הכאבים הקשים מאד מהם אתה סובל, בכל-זאת לימדת את עצמך לשמור על מיקוד בהיבטים חיוביים ב- 80 אחוזים מהזמן, בכל-זאת אתה מצליח לעבוד בצורה איכותית ולקדם פרויקטים מורכבים - לגמרי לא טריוויאלי! נראה כי בורכת באישיות חיובית ואופטימית וזו כבר נקודת פתיחה מצוינת להתמודדות מוצלחת עם החיים
מה באשר ל- 20 האחוזים הנותרים? אני בהחלט מאמינה כי יתכן שניתן להעלות את מפלס הרגשות החיוביים וההתמודדות הרגשית שלך באופן כללי, דבר שישפיע על יכולת ההתמודדות שלך גם בזמן הזה. התמקדות בהיבטים חיוביים של החיים היא חשובה, אך לא פחות חשובה ממנה היא ההשתדלות ליצור לעצמנו כמה שיותר היבטים חיוביים שכאלה במציאות החיים שלנו. היבטים חיוביים אלה מספקים לנו חוסן נפשי איתן להתמודדות היומיומית שלנו. אתה ראוי להערכה על שהשכלת ללמד את עצמך להתמקד בהיבטים החיוביים ובכך להעלות את יכולת ההתמודדות שלך עם כאביך. יחד עם זאת, אני מאמינה כי כדאי לקצר תהליכים ולהסתייע באיש מקצוע, שיסייע לך להעלות את תחושת שביעות הרצון שלך מחייך, מעצמך ואף לשפר את יכולת ההתמודדות הרגשית שלך עם הכאבים. יום נעים ושלוו
גילת א.

למעלה