פיתוח סביבתי= גינה על הגג

פיתוח סביבתי= גינה על הגג

Blog Action Day בעיני רבים לוחמי איכות הסביבה מצטיירים כסהרוריים,שמאלנים,נדכאי העולם ואפילו אנרכיסטים יפי נפש . אבל אותי מעניין דבר אחד בלבד... איכות החיים שלי ושל ילדיי ושל כל אזרחי מדינת ישראל המושחתת. קראתי באיזה מקום (שאני לא בדיוק זוכר איפה) על פעולה פשוטה וזולה אבל אחת כזו שמקלה על עומס החום,משפרת לנו עשרות מונים את איכות האוויר... והכי חשוב-מצילה את הסביבה. מדובר על גינה על הגג , פשוט מאוד,וקל לא פחות... נכון? גינה על הגג זה גם יותר אסתטי ונעים למראה העיניים,לא עוד דודי שמש ואנטנות מימי קדם,לכן על כל גג פנוי ניתן להקים גן פורח לתפארת. ידוע כי בשטח בנוי בצפיפות עולות להם הטמפרטורות באופן משמעותי ובעקבות זה עומס החום יהיה מכביד יותר. לכן... ככל שמגדילים את נפח הצמחייה וממקמים יותר צמחים בכמה שיותר מרחבים פתוחים ברחבי העיר (קרקע,מרפסות,גגות,) אז לידיעתכם :נוצר אי של קרירות מסביב לאזורים האלה עד כדי כך שהטמפרטורות יורדות ב 3-4 מעלות ! הרוח נחלשת והלחות משתפרת. קראתי קצת על גינות על הגג ואם בעולם העתיק הקדום גילו את נפלאות גנים פורחים על גגות אז למה לא אצלנו פה בישראל? **בבל העתיקה,הגנים התלויים סייעו להקטין את החום במבני המגורים ומבני הציבור. **הרומאים נטעו עצים על גגות של מבני ציבור על מנת לקרר אותם. **הוויקינגים השתמשו בכבול ובשכבות עפר שצימחו עשבים כדי להגן על הבתים שלהם מפני קור. --- חייבים לדעת.--- **מטר מרובע של צמחייה מספק כמות חמצן לאדם מבוגר לשנה ! **מטר מרובע של צומח,מכל סוג,מסוגל לסלק מהאוויר 200 גרם חלקיקים מזהמים כל שנה! **גג עם מצע וצמחייה בגובה 12 ס"מ בלבד מפחית לכל מי שנמצא מתחתיו את עוצמת הרעש ב-40 דציבלים ! **גג שיש עליו צמחייה קולט הרבה יותר מי גשם מאשר גג חשוף ומשחרר אותם הרבה יותר לאט. **כשיש הרבה גגות עם גינות,סיכויי השטפונות בערים הגדולות מצטמצמים באופן משמעותי אצלינו בארץ המודעות מאוד נמוכה וכל עניין התחממות כדור הארץ לא כל כך מעניין אף אחד למעט קבוצות בודדות,וכל התחום של פתרונות לטווח ארוך למען הסביבה לא קיים ממש אצל מקבלי ההחלטות,הבעייה זה חוסר מודעות עוד מהגיל הרך. חייבים להפעיל לחץ פוליטי כבד על הרשויות המקומיות וראשיהם במיוחד,על ראש הממשלה ושריו/חברי כנסת על מנת שיתחילו להזרים כספים רבים,מענקים ואפילו הלוואות או הנחות לכל מיני מחקרים או אפילו לוועדי בתים שיקימו על הגגות שלהם את הגינה המדוברת,חבל ומצער שבישראל אין התייחסות מסודרת לנושא איכות הסביבה בכלל וסוגיית גינות על הגג בפרט. כמו כל דבר ועניין,הכל מתחיל בתוכינו. להגברת המודעות לאיכות חיינו ולמען עתיד ילדינו ושלנו כמובן,על כל אחד להירתם להצלת מדינת ישראל מקטסטרופה אקולוגית עתידית.

naps

New member
הצורה לשווק דבר כזה בארץ:

גינה על הגג- ולכל הדיירים בבניין יש מקום לעשות על האש בשבת.
וטיפה יותר ברצינות. אני לא מבין גדול בתחום אבל העלת יופי של יתרונות. הבעיה היא שצריך לשקול את היתרונות האלו לא לבד אלא מול החסרונות. הנה כמה שאני חשבתי עליהם: עלות הקמה. עלות תחזוקה (לרבות השקייה בחודשי הקיץ החמים של ישראל) כמות המים הנדרשת (והרי אין לנו בדיוק עודפי מים בארץ...) אפשרות שיצטברו מים על הגג (בין הגג לאדמה) ועם הזמן יחלחלו לקומה העליונה. צריך לזכור שאתה לא יכול לחדש את הזיפות על הגג אם יש עליו אדמה. זה עלול להפוך ליופי של מחששות למסוממים. זה הדברים שעולים לראש ככה ברגע. בטוח יש עוד. אם זה היה כל כך טוב ומוצלח וחיובי ופשוט בלי טיפת שלילי, אני מניח שזה היה יותר נפוץ...

naps,זה בשיתוף האגודה לתרבות הדיור

וכמובן צריך של הדיירים וועד הבית. זה כל כך פשוט וקל שאני לא יודע איך לא חשבו על זה. הנה לך רעיון ולך על זה. תודה.

naps

New member
אל תבין לא נכון... אני לא פוסל על הסף.

אני פשוט חושב שמן הראוי להציג גם את החסרונות, את הבעיות, את העלות וכו'. עם המצב הכלכלי היום, גם אחזקת גינת קרקע קשה ויקרה לדיירים בבניינים רבים, ואני מאמים שרוב האנשים לא ירצו את ההוצאה הנוספת0- לא של האחזקה, ולבטח לא של ההקמה. הדרך היחידה שאני רואה דבר קורה ונהיה נפוץ זה או אם המדינה או הרשות המקומית תממן לפחות את ההקמה או אם יתנו הטבה אחרת לדיירים. לדוגמא- דיירי כל בניין שירים פרוייקט כזה יקבלו הנחנה בארנונה למשך כך וכך שנים. באשר לפן האישי- קטונתי- אני עוד צעיר מידי וגר בשכירות. מה גם שהגג בבניין שאני גר בו לא כל כך נגיש... למרות שהייתי שמח לראות בניינים כאלו! תרומתי להגנת הסביבה כיום סובבת סביב ב"להרצות" לחברים שפיתוח תחבורה ציבורית על חשבון רכבים פרטיים, לא רק שתקל על בעיית הפקקים ותחסוך למשק מליוני שקלים, אלא אף תקל על הזיהום ותעלה את איכות החיים. וכמובן שאני עושה את שלי באם לא להיות חלק פעיל בפתרון- לפחות לא להיות חלק מהבעיה- כל מה שניתן למחזר ממוחזר אצלי ואני מעדיף לקנות מוצרים ממוחזרים או לפחות ניתנים למחזור. (אגב, קניתי לא מזמן פאזל ושמחתי מאד לגלות שהוא עשוי מקרטון ממוחזר!) עוד אגב, הנה עוד משהו שחשבתי עליו עכשיו- כתבת בהודעה הראשונה על גגות ירוקים במקום דודי שמש. ואיפה אתה מציע לשים את דודי השמש? לוותר על דודי שמש לטובת בויילר זוהי אופציה שבעקיפין גם כן פוגעת בסביבה, בגלל צריכת החשמל המוגברת. לסיכום: בתיאוריה אני לא נגד ואפילו ממש בעד. פועל- כל אחד ושיקוליו ויכולותיו...

fireman

New member
רק עשה לי טובה ולפני שאתה מקים לעצמך

גינה על הגג בדוק מה העומס השימושי המותר על הגג.... שלא תמצא את עצמך בסוף קומה אחת למטה עם כל הגג ועם כל הגינה. למרות שזה בטון, יש גבול למשקל שהוא אמור לשאת ואת זה צריך לבדוק לפני שאתה מעמיס את הגג במיכלים, באדמה ומשקה את הכל ובדרך מוסיף כמה טונות של משקל על המבנה.

fireman,אצלי בגג יש צמחייה שלא שוקלת הרבה ב

בוקר טוב. אצלי יש שכבות מבודדות וחול אבל על שטח קטע מצומצם. אני לא הקמתי על הגג שלי את יערות הגשם. יום טוב לך

sandbird4

New member
שירשור פירסומי

הכותב בטוח מוכר בניית גינות כאלה. וזה בכלל לא דבר חדש ויש הרבה גינות על הגג כאלה כבר שנים. עוד בשנות ה-80 ראיתי עשרות כאלה בראשון והסביבה. כמובן שאין שום קשר לאיכות הסביבה.

למעלה