פיתוח קול באמצעים ביתיים

Nightborn

New member
פיתוח קול באמצעים ביתיים

אני לומדת בכיתה י"ב, עם שתי מגמות, בבי"ס פרטי (עד ארבע לפחות כל יום) מה שמשאיר לי מעט מאוד זמן פנוי, ובנוסף אני עומדת להתחיל שיעורי נהיגה, ולא נשאר לי תקציב כדי לשכור מורה פרטי לפיתוח קול, דבר שהייתי רוצה מאוד לעשות. לצערי, ספק רב אם תהיה לי הזדמנות לעשות זאת לאחר השנה, והייתי רוצה לדעת- האם יש דרך ללמוד פיתוח קול ללא מורה פרטי?

cottoneyejoe

New member
דה ליברמן.

זאתומרת - שירה דורש מודעות לעצמך ולגוף שלך, לא יותר מזה, גם תינוק בן שנה שר כל היום לאמא שלו שחרא לו והוא רוצה לינוק, לכל אחד יש את השירה שלו - לרוקיסטים למטאליסטים לבלוזיסטים לג'זסיסטים לסתמאנשיסטים לשכנה ממול לאמא שהיא כועסת שלא הכנת שיעורי בית לאח הקטן שמעצבן, תקשיבי לקולות האילה, תלמדי לשיר באמת, תקישיבי לרגשות שלך ולאיזה קולות יוצאים לך שאת עצובה שמחה - תקשיבי לקולות של הזמרים - תנסי לפענח את הרגש שלהם ומה שהם מנסים לבטא ואיזה רגש הם מנסים להביע ממש כמו שניסית להקשיב לעצמך. במקרה ויש לך כבר מודעות לקול שלך, כל מה שאת צריכה זה בטחון עצמי ולדעת לשאול איזה מוזיקה הכי מחמיאה לקול שלי ולאופי שלי שהוא הקול שלי. יש שירים שהם גבוהים ויש שירים שהם נמוכים ומונוטונים - כשם שהשמיעה שלך - המודעות שלך לקולות רעשים וצלילים והאופי שלהם מכל מיני סוגי ביטוי ושירה והדרך שהם מתחברים יחדיו - תתפתח ותדעי לזהות יותר אופי של שירים ולחקות אותם בקול שלך כך השירה שלך תשתפר - אוזן מוזיקאלית. דבר שלישי: יכול להיות נולדת והיו לך הרבה איך לומר ''חרא רגשי שחדר לגוף שלך והשפיע עליו'' ואולי בגלל זה יהיה לך קשה להגיע גבוהה ואת תשמעי קצת מוזר, אבל זה לא נורא כי את לא חייבת להגיע גבוהה את רק חייבת להביע את עצמך. שיהיה בהצלחה! אשמח לשמוע איך את שרה ולעזור לך בדרכך לתהילה: [email protected]

אלוהים אדירים דיי עם הפלצנות

אם יש לך שמיעה מוזיקלית וגישה לפסנתר\גיטרה - תמצאי את המנעד שלך קודם כל. זאת אומרת, תנגני תו על הפסנתר או על הגיטרה ותנסי לשיר אותה (עם הצליל "מי" או "מו" או וואטאבר). אם את מצליחה תרדי חצי טון בפסנתר\גיטרה ותמשיכי ככה עד שאת מגיעה לתו הכי נמוך שלך - תסמני אותו על דף או משהו (אם את לא יודעת איזה תו זה תשאלי חבר שיודע). אז תעלי חצאי טונים עד שאת מגיעה לתו הכי גבוה שלך. עכשיו, כשאת כבר יודעת את המנעד שלך, את יודעת באיזה איזור לעבוד. הכי טוב שתעבדי בקוונטות. לא יודע כמה את יודעת בתיאוריה אבל קוונטות הם התווים 1 - 3 - 5 באקורד. המטרה היא להכין לעצמך תבנית שאת כבר יודעת. זאת אומרת 1-3-5-3-1, שזה תו > תו > תו < תו < תו, בגובה של הטונים. כל פעם שאת מסיימת את הקוונטה תתחילי עוד אחת חצי טון למעלה עד שאת כבר לא יכולה להגיע. תעשי כמה פעמים ביום ובסוף תראי שהמנעד שלך, ואפילו אולי השמיעה שלך תתפתח. לא יודע כמה מזה רחף לך מעל הראש. אני לא מורה לפיתוח קול, אבל זה בטוח יעזור. מקסימום תבקשי מידיד עם ידע בפסנתר להקליט לך קוונטות מלמטה למעלה.

cottoneyejoe

New member
לא נריאה לי היא מבינה את השפה הזאת

את מפשטת את כל הבסיס לתורה כולה

אני בן

ונראה לי זה יותר הגיוני מ"להקשיב לקולות שמסביב ולהרגיש את הגוף" לא מתכוון לזלזל או משהו, אבל אני כבר שמעתי את כל השטויות האלו, והן יותר קרובות לזן מלפיתוח קול.

למעלה