פיתוח קול, למי זה טוב? ומה התוצאה?

Nonamco

New member
פיתוח קול, למי זה טוב? ומה התוצאה?

שלום. מה זה בדיוק פיתוח קול? ולמי זה כדאי? ומה התוצאות של פיתוח קול? עד כמה שאני מבין, רק לכאלה שיש להם קול יפה כדאי ללכת לעשות פיתוח קול, הרי פיתוח קול לא יעניק קול יפה לכל אחד ואחת שעושים פיתוח קול. אני צודק? חוץ מזה, לדעתכם\ן סולנים של להקות רוק עשו אי פעם פיתוח קול או שהם פשוט כישרון טבעי? תודה רבה.

לפי מה שאני הבנתי..

(ואני לא כל כך מבינה בזה,הא?) פיתוח קול עושה פשוט את הצלילים שאתה שר לצלילים נכונים. כעיקרון כל מי שרוצה יכול ללכת, ולמי שאין כל יפה יכול כן מאוד להשתפר לו הקול בעזרת שיעורי פיתוח קול (אומנם רוב הסיכווים שהוא פתאום יתחיל לשיר כמו בילי הולידי,כה?) רוב הסולנים המוצלחים לפי דעתי כן עשו פיתוח קול, כי פתוח קול גם מלמד אותך איך לשיר נכון ואיך לא להרוס את הקול. נעמיקה.

SHEX

New member
פיתוח קול../images/Emo95.gif

הרעיון של פיתוח קול הוא בעצם כמו אימון בנגינה, פיתוח של שרירים בגוף. מה שעושים בפיתוח קול זה לקחת את חומר הגלם (הקול שקיבלנו מלידה) וללמוד איך להשתמש בו בצורה הכי נכונה, חכמה וממצה שלו.

מאורי6

New member
פיתוח קול

פיתוח קול נותן לך כלים להשתמש בהם... יציבה נכונה, נשימה נכונה וכמובן אימון ותרגול של עוד שירים ועוד שירים... אומרים שמורה טוב הוא מורה שאת זוכרת אותו בחיבה אחרי שנים..מורה לפיתוח קול זה עוד יותר מזה... מורה טוב לפיתוח קול נותן את הנשמה בשבילך..זה קשר מיוחד נורא! (מאור עדיין מתלהבת שהמורה שלה לקחה שני ימי חופש ובאה לנגן לה בהופעה:p)

מרי לי

New member
פיתוח קול

אם אתה חסר כל כשרון , אבל יש לך כוח רצון ואתה מוכן להתמיד, אתה תצליח בהכל, קול יפה או לא יפה, אין לדעת עד שלא רוכשים טכניקה להוציא אותו נכון, ואם יש לך מה להעביר לאנשים, הקול שלך יהיה יפה גם אם הוא צרוד ואיום. בהחלט יש המון זמרי רוק שעשו פיתוח קול, אבל בגלל שלרוב הם עקשנים וחושבים שפיתוח קול זה לסיסיז
רובם הלכו לזה רק אחרי שבאמצע סיבוב הופעות הלך להם הקול ולא היה להם במה לשיר ולהתפרנס. הנקודה היא, שאם אתה מתעניין בשירה ומרגיש שאתה מוגבל ע"י זה שאין לך לפעמים את הידע המתאים כדי להשמע כמו שאתה רוצה, תנסה פיתוח קול, תראה אם אתה באמת נהנה מלשיר כשאתה כן נשמע כמו שאתה רוצה להשמע (לוקח זמן לזה... לא לוותר
) ואח"כ רק כוח רצון, נחישות והתמדה, בהכל בכלל. והמון בהצלחה

למעלה