פיתוח קטעים מתוך נקודות

Mנטה

New member
פיתוח קטעים מתוך נקודות

זאת שאלה שחוזרת על עצמה, שמתי לב גם בהסטוריה וגם בחיבור. בהסטוריה נדמה לי שנתנו פה תשובה מאוד ממצה (טבלאות, זוכרים ?) בחיבור זה קצת שונה מצד אחד, אבל יותר כייף מצד אחר. בואו ננסה לעשות משחק כזה. אני אתן איזה נושא, וכל אחד ינסה לפתח אותו לפסקה. נראה מה הולך ואיפה זה נתקע. אני בכוונה אנסה לתת נושא שווה
עוד בקשה. כל אחד שעושה את זה, שיפתח הודעה מההודעה הראשית (עם הנקודה הכתומה) כדי שנוכל להגיב בפתילים נפרדים על כל נסיון. אוקי, אז ככה, הנושא שעליו אתם צריכים להתפרע כיד הדמיון החופשית הוא: באיזה שעה יותר נעים ללכת לים.

beagle

New member
אני ראשונה? ../images/Emo8.gif

לילה. לא לילה של חצות. לילה אמיתי. לילה של ארבע לפנות בוקר, באמצע השבוע, אחרי שהייתם ערים שעות על גבי שעות, והסתובבתם חסרי מנוחה ברחובות של תל-אביב. ואתם הרי לא בטוחים מה בדיוק מציק לכם. סתם מועקה כזו, שיושבת לכם מתחת לסרעפת, ומפריעה לכם לנשום. והלחות המעצבנת באויר של העיר שלא ישנה, אבל נראית כאילו היא הולכת להרדם כל רגע, ורק המכוניות שעוברות בכביש מפריעות לה לישון כמו שצריך. דביקות בלתי נסבלת. ואתם מסתובבים, והמחשבות שלכם מסתובבות, ואתם הולכים על בוגרשוב ואפילו בחלונות הראווה אתם לא מסתכלים. גם כי הכל סגור וחשוך, ואם יש דבר מעורר חרדה יותר מגן סגור, זה חנות סגורה. במיוחד כזו שכתוב עליה "הנחות ענק!". אבל גם כי אתם לא מוצאים בעצמכם אפילו את הכח להעמיד פנים כאילו לקנות משהו יכול לעזור לכם עכשיו. ואיכשהוא ההקלה היחידה באה מהשרירים הכואבים של הרגליים. אם הייתם עוצרים וחושבים על זה, הם ממש כואבים. מחר לא תוכלו לזוז. אבל כרגע זה עוזר. אז אתם ממשיכים, לא מורידים את הקצב. ככה, הולכים. ופתאום, טראח! זה נגמר. הרחוב נגמר, והחנויות הסגורות נגמרות, והבתים שמתנשאים מעליכם כאילו אתם הולכים בין שני מצוקים אורבניים נגמרים. ואתם על החוף. אז אתם עוברים את הכביש, שבדר"כ לעבור אותו אומר לחכות שעה שיפסיק שטף המכוניות ליד הטיילת, או לקחת הימור שיש בו משאלת מוות, ולקפוץ לכביש בתקווה שהמכוניות יספיקו לעצור. אבל עכשיו אמצע הלילה, תנועה דלילה במיוחד. ואתם יורדים לחול, שהוא כבר קר, ופתאום הלחות נראית לכם לגמרי במקום, כי היא מלווה ברסס של מי ים. והשיער מסתלסל מהלחות, והנשימה קלה יותר, והגלים הולכים ובאים, ואתם מרגישים עייפות, אבל מהסוג הטוב. ולראשונה מזה שעות אתם נעמדים.

Mנטה

New member
ביג, עשית לי חשק ../images/Emo9.gif

לי יש בעיה נורא קשה לפתח את הנקודה הזאת, כי אין שעה שאני לא אוהבת להיות בה בים. וכל שעה יש לה את הייחוד שלה. ובכל זאת אני אנסה: חמש בבוקר. שבת. בדרך כלל אנשים מכירים את השעה הזאת מהכיוון הלילי שלה, אבל בעיני אחת השעות הכי מקסימות בים היא בוקר שבת, בחמש בבוקר. בקיץ. החול עדין קריר, המים חמימים ורכים, אין אף אחד על החוף והשמש רק מתחילה לעלות. כמה חבר'ה מסיימים מדורה עם שערות מבולגנות על הראש וגיטרה ביד, וממש קר להוריד את הבגדים ולהישאר עם בגד ים. שעה לפני עדין חושך, שעה אחרי - הים כבר עמוס במתעמלים. חמש בבוקר, יום שבת - השעה להיות בים !

Mנטה

New member
ושימו ../images/Emo23.gif

גם אני וגם ביג התמקדנו בתיאורים: תיאורים של האוירה, של השעה, של הרגשות שעוברים עלינו, של הזמן שאנחנו נמצאים בו. אפשר לומר שהתיאורים מתחלקים לכמה חלקים: - תיאורי זמן. - תיאורי מקום. - תיאורים נפשיים. אם אתם נתקעים תיעזרו ברשימה הזאת, ופשוט נסו לתאר משהו
.

למעלה