פיתוח קריירה

אור 1925

New member
פיתוח קריירה ../images/Emo26.gif

השלב הנוכחי הוא עיצומה של קריירה מתפתחת. העיסוק הנוכחי הוא במערכות מידע והוותק בהתפקיד הנוכחי (על גווניו) הוא כחמש שנים. התחושות והתובנות מתגברות - הבנתי מה עושה לי טוב ומהם המאפיינים של "תפקיד החלומות" ואף החלטתי שתם עידן התפקיד והחברה הנוכחיים. ההתלבטות שלי, וכאן אשמח לשמוע את דעתכם, היא בתרגום לשטח. במילים אחרות, ההתלבטות היא בנוגע לזהות התפקיד הבא, שלא לומר המשך הקריירה. למעשה, לא ברור לי אילו תפקידים בתחום זה ו/או בתחומים משיקים (למשל, היי טק), מכילים את המאפיינים הללו מחד, ומאפשרים צמיחה לתפקידים נחשקים אחרים, מאידך. חשבתי שאולי יכול לסייע ייעוץ מצד מישהו המתמחה בפיתוח קריירה ומכיר את השוק בתחומים שציינתי (מערכות מידע והיי טק, כאמור). כך, הוא יוכל לייעץ לי לגבי סוגי תפקידים ספציפיים שעשויים להתאים ולגבי המשך הקריירה בכלל. יש כזו חיה בכלל? מישהו מכיר ויכול להמליץ? אשמח לתגובותיכם, הארותיכם ושאר ירקות.

נסוח מדויק

יש סיבה שאת מדברת במושגים כלליים ? למה את לא משתפת במדויק בעיסוק ובתובנות שלך ? למה את לא מתארת את התפקיד הנשאף ? כדאי שתנסי להיות יותר קונקרטית. אמיר

אור 1925

New member
ברשותך, אמקד

שלום, לפני הכל, אני בתחילת שנות השלושים. בשנים האחרונות ביצעתי תפקידים שונים ומשיקים על הציר של שיווק וטכני בחברת תוכנה המפתחת מערכות מידע לארגונים במשק. החל מארכיטקט טכנולוגי, product marketing, ר"צ פיתוח, presale, ניהול פרוייקטים. חלק מהתפקידים היו כרוכים בניהול אנשים וחלקם בוצעו במקביל. אני חש שהמעבר בין התפקידים היה לרוחב. ההשכלה האקדמית, אם רלבנטי, היא בתחום של מנהל עסקים וזאת בנוסף להכשרה ארוכה בממר"מ, צה"ל (אשר מוכרת ומוערכת בתחום). מזה תקופה, אני מעוניין להתקדם - מבחינת אחריות, עניין ותגמול כספי. אני לא רואה מקום להתקדמות במקום העבודה הנוכחי באף אחד מהמישורים הנ"ל ולכן אני מעוניין להמשיך הלאה. מבחינת מאפייני התפקיד שגיבשתי 1. עצמאות, שלא לומר מרחב מחיה 2. אחריות ויכולת לקחת החלטות 3. זווית של ביזנס - מגע שוטף עם לקוחות, החל מקבלת צרכים ועד למענה עליהם. 4. זווית של טכנולוגיה - בעיקר זווית תכנונית עם היבטים יצירתיים. צורך להמציא, ליזום, לתת מענה לאתגרים שונים. 5. ניהול - הובלה של אנשים. נתון נוסף הוא שבעבר עסקתי ביזמות והתנסיתי בהקמת עסקים. אני מאמין שהקמה והובלה של עסק הוא המקום האולטימטיבי עבורי. לצערי, זה לא עומד כרגע על הפרק ולכן אפשרות זו נשללת בתקופה זו. בהמשך הקריירה, אני רואה עצמי כמנהל בכיר בחברה טכנולוגית. יכול מאוד שזו תהיה החברה שלי. איך עכשיו? אגב וכפי שבוודאי כבר הבנת, אני זה הוא (ולא היא).

אתה כמו שאתה זה המוצר

עכשיו אתה ברור. למעשה אתה אומר על עצמך שאתה משלב ידע והבנה בטכנולגיית מערכות מידע, ניסיון בתהליכי שיווק מכמה זוויות, ניסיון בניהול אנשים ותהליכים, וגם יודע שאתה שואף למעורבות עיסקית שתאפשר לך לבטא את הייחודיות שלך. יש לי תחושה שהשאלה היא לא איזה הגדרות תפקיד ישנן בשוק אלא כיצד אתה משווק את עצמך כמו שאתה. ארגונים שונים יגדירו פונקצייה של למשל, פיתוח עסקי כתחום של הבאת ביזנס חדש לחלוטין, באחרים זה יהיה הכשרת הקרקע לעבודת השיווק בטריטוריות חדשות. יש ארגונים שהתפר בין שיווק ומכירות הופך את השיווק לנותן שירותים למכירות ובאחרים מנהל השיווק אחראי על המכלול. אין טעם להתעסק ולחפש הגדרות סדורות. אני חושב שרק מתוך התחככות עם השוק והתאמת קורות החיים למודעה או לתחום התפקיד תבוא הברכה. בנוסף לכך חשוב מאד שתנסח לעצמך מסמך מפורט ומעמיק הכולל ניתוח של איכות תפקודך. זה ממש חיוני בשלב זה. מסמך כזה הוא שלב פותח אופקים בתהליך החשיבה. ממליץ על המאמר הבא עדכון קורות חיים כתהליך אסטרטגי כמו כן עיין ברשימת המאמרים ישנם עוד כמה רלוונטים. בהצלחה אמיר דרור

אור 1925

New member
ותגובה מבהירה

לפני הכל, תודה על תשובתך המעמיקה. האם תוכל להבהיר למה כוונתך ב"מסמך מפורט ומעמיק הכולל ניתוח של איכות תפקודך"? היכן ניתן לצפות במסמך לדוגמה? במאמר מוסגר, האם הסובייקטיביות איננה עומדת לרועץ משמעותי? ולתגובתי - נקודת המוצא איננה חיפוש עבודה ו/או ברמה הטקטית. אני מדבר על ה-level של קריירה. הייעוץ שאני מחפש הוא ברמה פיתוח וקידום הקריירה - לאן כדאי להתקדם וכו'.

תשובה מורכת

האם קורה לך שאתה בישיבה, אנשים מביאים כל אחד את דבריו, ומעבר לתוכן אתה חש במשהו נוסף ? משהו על האדם עצמו, על רמת הנינוחות או הלחץ שלו למשל. האם יצא לך שבתהליך של גיבוש קו פרסומי ראית בעייני רוחך איך דברים צריכים להיראות ? האם לפעמים יש לך מה לומר ולהציע בתחומים שאינם בדיוק התחום המקצועי המדויק שלך, ועדיין לתחושתך / דעתך יש משקל מכריע ? האם אנשים פונים להיעזר בך ? מה הם מוצאים שאתה מעניק להם ? אני יכול להמשיך אבל יותר טוב שאתה תיקח את ההגה. שאל את עצמך על רגעים מיוחדים, על תרומה ייחודית שלך. אין דוגמאות ל"מסמך" כזה. הכוח טמון בשיפוט סובייקטיבי כנה, כזה שמוכן לקחת סיכון ולטעות אבל מוכן בעיקר לקחת אחריות. לגבי חשיבה בכיוון של פיתוח הקריירה, אשיב לך בסיפור. לפני כמה שנים ניהלתי תהליך גיוס במפעל תעשייתי לשתי פונקציות, מנהל שיווק ומנהל תפעול. הגיעו מועמדים מצויינים לתפקיד מנהל השיווק ולאחד מהם, כך זיהיתי היו שאיפות להגיע לרמת ניהול ממש בכירה, למרות שהוא יכול היה לעשות את התפקיד היטב הצעתי לו לקחת את תפקיד מנהל התפעול כי הניסיון שהיה טמון כאן היה יכול לשרת אותו לטובת המהלך לאחר מכן. עם היכרות טובה של תהליכי שיווק ומכירה וגם התנסות של כמה שנים בעבודת ניהול התפעול יהיה לו יתרון משמעותי. אני מבין את השאלה שלך אין לזה מתכון בית ספר, זה דורש חשיבה יצירתית, פתיחות ומעל לכל חשיבה במושגי חזון. צור לך עתיד - יתכן שתוכל למצוא לעצמך במאמר הזה נקודת אחיזה. למאמר מקווה שהועלתי אמיר

למעלה