פיתוח רחוב הרצל ברחובות

o m e g a m bip

New member
פיתוח רחוב הרצל ברחובות

כתבה גדולה שהתפרסמה בשישי האחרון בשבועון "במקום" הביאה ידיעה על העבודות לחידוש פנוי של רחוב הרצל. כתושב קרית עקרון, ללא ערכים סנטימנטליים, אני חסר דעה לגבי הרס הבתים ההיסטוריים ברחוב הנ"ל על מנת לבנות גורדי שחקים. התוכנית בעיקרה כוללת: 1 - סלילת הכביש מחדש. 2 - חידוש המדרכות והרחבתן 4 - הריסת בתים היסטוריים והקמת גורדי שחקים על חורבותיהם 5 - הסדרת תאורה ורימזור 6 - הרחבה של כל ציר הרצל (כביש + מדרכות + אדניות נוי) מה דעתכם על הפרויקט? אני אשתדל לפרסם תמונות מתחילת העבודות...

טירת שלום

אני משער שאתה מדבר על רחובות? רחוב הרצל ממשיך דרך נס-ציונה (משנה את שמו לויצמן) ו"חוזר" להיות הרצל דרך ראשל"צ עד בית דגון. אגב, סעיף 6 אצלך, צריך להיות 1 לדעתי. א- חשיבה נבונה, אע"פ הערך ההיסטורי. לדעתי יש לפעול בהקשר זה בדומה לפועלה ומדיניותה של רע"ת. רוצה לומר- תיעוד, שימור מדגמי של תופעה וחידוש פועלו של האדם ע"ב הקיים. ב- איני תושב האזור ...כך שאין לי "במקום". באזור הכניסה הדרומית לרחובות (צומת ביל"ו) ישנה "בעית גודש" שהולכת וגדלה עם השנים. הבעיה קיימת לכל הכיוונים אך אינה יכולה (לדעתי) להפתר בכללותה. הכניסה לרחובות מכיוון ברנר מהווה צוואר בקבוק, כך שגם הרחבת הצומת לא תיתן פיתרון, לפחות לטווח זמן יעיל. פיתרון 1 אפשרי בכל זאת מכיוון זה, הוא המצאת מעקף נורמאלי לרחובות שיהווה אלטרנטיבה לנסיעה דרך יבנה, ויוריד מהסד"כ את הנוסעים לנ"צ/ראשל"צ (רק זהירות על הבעסה שלא נתבעס!!). בעיה זהה אגב, ישנה אח"כ בכניסה לנס-ציונה. לגבי היציאה מרחובות, לדעתי הרחבת והארכת סעיף הפנייה דרומה ייתן פיתרון יפה. אצנלשש את השירשור כדי להזמין את כולם בשבת -27.1.07 לארוע המאורגן ע"י פורום גבעות הכורכר הנס-ציוני בטירת שלום. הארוע הוא סל"ת (סיור ללא תשלום!). בואו עם הילדים.

אביב ש

New member
גורדי שחקים?

אתה בטוח שהבנת נכון? לא שאני מפקפק בהבנת הנקרא שלך, אבל זה פשוט נראה לי מעט מוזר: רחוב הרצל ברחובות בהחלט זקוק לשיקום ולשיפוץ, אבל זאת מעצם היותו אחד הצירים העירוניים המיוחדים והיפים בישראל. מה שעושה אותו לכזה הוא, בין היתר, הבניינים לאורכו, ודווקא העובדה שהם נמוכים ו"אינטימיים". קשה לי לראות מתכנן ערים שירצה למקם את גורדי השחקים בעירו דווקא ברחוב כזה - גם בלעדיהם הרחוב עמוס בצורה קיצונית, אין בו תשתיות ראויות, הגישה לליבו בעייתית והאווירה הכללית בו פשוט לא מתאימה לגורדי שחקים! חוץ מזה, ברחובות דווקא ניכרת באופן יחסי מגמה של שימור..

mucool2

New member
כבר עכשיו יש עבודות

כרתו כמה עצי פיקוס לאורך קטע מסוים, ונראה שעובדים על הרחבת המדרכות. לגבי "בתים היסטוריים" - לרוב הבניינים לאורך הרחוב אין ערך ארכיטקטוני ומבחינתי אפשר להרוס אותם... את הבניינים האחרים חייבים לשמר ולשקם.

yairp4

Active member
בתור אחד שמכיר את הרחוב הזה היטב

גם לי אין שום סנטימנטים אליו. למען האמת, הייתי שמח אם היו מגלחים את רוב הבניינים ברחוב הזה ומרחיבים אותו... חלק מהבניינים לאורכו הם לא יותר מחורבות, חלק בנייני מגורים מכוערים משנות ה- 60-70 וחלק סתם חסרי כל ייחוד ארכיטקטוני. יש מעט מאוד ביניינים ראויים לשימור וגם הם מוזנחים (ואל תשלו את עצמכם שמישהו יטרח לשפץ אותם אם לא יהרסו אותם). רב הביניינים המעניינים ברחובות נמצאים ברחובות הפנימיים, בעיקר רח' יעקב ומנוחה ונחלה שראויים לשימור. מעבר לזה הוא סובל מעומסי תנועה כבדים בגלל שהוא צר מאוד, הרמזורים מתוזמנים בצורה איומה, אנשים חונים בכל מקום שבא להם והמוניות והאוטובוסים נעצרים באמצע הכביש. לזה רק צריך להוסיף את השיגעונות של העירייה (איסוף זבל בשעות העומס של הבוקר, גיזום עצים בשעות העומס של הערב). בקיצור, כבר מזמן לא מדובר ברחוב שנעים להסתובב בו, ואם יבנו אותו מחדש זה יעשה לרחוב ולכל העיר רק טוב.

python 4

New member
../images/Emo45.gifגם אני תושב רחובות..

קראתי את הכתבה הזו בעיתון וזה די הרגיז אותי כל הדאגה הזו ל- "בתים היסטורים" לכאורה. היום, כמעט כמו בכל יום, נסעתי ברחוב הרצל ממכון ויצמן לביתי - הרחוב הזה פשוט לא ראוי להיות הרחוב הראשי של עיר. הוא דורש שיפוץ מסיבי. מצידי שיהרסו את כל הבניינים (המכוערים
) שבצידי הרחוב וירחיבו אותו לרחוב תלת מסלולי (בכל כיוון) - גם זה לא יספיק, בשל הנטיה המעצבנת של תושבי רחובות לעצור בצד הכביש כאילו אין מכוניות צופרות מאחוריהם (מכת העיר!). הרחוב הזה הוא מאוד מיושן - אני תוהה אם הרחוב או הבניינים שופצו מאז שמכון ויצמן הוקם בצד אחד וצומת ביל"ו בצד השני. אבא שלי תמיד אומר לי שרחוב הרצל הוא מן מנהרת זמן למדינת ישראל של ילדותו. מצד שני אני בספק אם משהו יזוז בעיר הזו.. התשתיות פה הם בתחתית סדר העדיפויות בעיר הזו (אני תוהה מה בראש סדר העדיפויות..)

yairp4

Active member
לגבי המשפט האחרון

צודק במאה אחוז, פעם בכמה זמן מתפרסמת בעיתונים המקומיים איזו כתבה על "שיקום רחוב הרצל" או "פינוי בינוי ברחוב הרצל". בינתיים, מידי פעם נעשה זה איזה שיפוץ מכוער ולא אחיד של המדרכות באורך כמה מטרים. אני בספק אם מהשיפוץ הנוכחי יצא עוד משהו חוץ מהקטע שעובדים עליו עכשיו.

mucool2

New member
לגבי המשפט האחרון...

אני זוכר את תקופת שלטונו של ראש העיר הקודם, והמצב היום טוב לאין שיעור. יש שיפור עצום בחזות החיצונית ובעיקר באיכות הסלילה של רחובות רבים ברחובות. רק דבר אחד עולה לי על העצבים - שעוד לא פתחו את הכביש העוקף הצפון-מזרחי!!
זה ממש בזיון לעיר בת 100,000+ תושבים שיש לה רק חיבור אחד נורמלי לכיוון מזרח (ועיר הבירה).

python 4

New member
טוב נו,

אני גר ברחובות רק בתקופת שלטונו של ראש העיר הנוכחי, כך יכול להיות שהמצב היום טוב לאין שיעור - זה מפחיד אותי לחשוב מה היה המצב בעבר! אני משווה את העיר כיום למקום מגוריי הקודם, כרמיאל - ואין מה להשוות, לא מבחינת תחבורה, כבישים, פיתוח סביבתי, הכל.. רק חסרה שם הרכבת, בכרמיאל, וגם זה עניין של זמן
פה ברחובות, גם כשכבר עשו משהו טוב וסללו את "הכביש העוקף" - לא המשיכו אותו עד כביש 40 כמו שהיה ראוי לעשות. אני מניח שלקטע הזה התכוונת? לפי מה שהבנתי יש התנגדות להמשך הסלילה מצד תושבי כפר ביל"ו א' (או שזה כפר ביל"ו ב'? אני כבר לא זוכר). בכל מקרה עוד כמה חודשים אני עוזב את העיר לטובת נס ציונה - כדי לגור מטר מהעליה לכביש 431
.

mucool2

New member
החיבור לכביש 40 מתעכב כבר שנים

בגלל התנגדות של כמה תשבים שקנו שם דירות כשהתוכניות לסלילת כביש במקום היו ידועות. אני ממש לא מבין איך לא ניפנפו אותם מזמן. בינתיים הפקק בצומת ביל"ו העלוב רק מתארך. שאלת איך היה בתקופת ראש העיר הקודם, ודי אם אומר לך שבשביל לעבור את רחוב הרצל היית צריך רכב שטח, ואני ממש לא מגזים.

yairp4

Active member
רכב שטח בשביל לעבור את רחוב הרצל

אגב, ביום רביעי, אחרי הסופה שהייתה בלילה נפל עץ ברחוב הרצל, בקטע שבין רחוב בנימין לרחוב עזרא וחסם את כל הכביש. האוטובוס ניסה לעקוף דרך רחוב עזרא, אבל הוא היה מוצף ולכל אורך הדרך היו מכוניות תקועות. אז גם היום צריך רכב שטח כדי לעבור בכמה מהרחובות בעיר... האמת אני לא זוכר מה היה מצב התשתיות בעיר בתקופת ראש העיר הקודם, אבל גם היום העיר נמצאת בפיגור עצום בכל הנוגע לכבישים וניקוז.

mucool2

New member
בעיית הניקוז היא באמת קשה

והוא תוצאה של שנים של הזנחה. אי אפשר לפתור את זה ברגע (ואני לא יודע כמה ראש העיר הנוכחי מנסה).

אחד הפתרונות היעילים הוא בניה משמרת

מים. פתרון זה יעיל במיוחד בקרקעות קלות מסוג חול וחמרה הנפוצות בתחומי העיר רחובות. על קצה המזלג: הכוונה להפנות את מרזבי הבתים אל עבר החצרות ומניעת הגעת המים אל הרחוב. בניית מדרכות בעלות גינון בשוליים, באופן שהמים יאצרו בתוכו ולא יגיעו אל הכביש. שילוב ניתוב המים אל שטחים פתוחים ושטחים ציבוריים. יצירת מאגרי השהייה, במיוחד באזורים שבמעלה הישוב ו/או במורדו.

fireman

New member
כשמדברים על רחוב שנבנה

בשנות ה60 אתה לא יכול לצפות ממערכת הניקוז בת ה50 שנה להתמודד עם המצב הנוכחי. תרבות המשקעים במדינה אמנם במגמת ירידה אך מערכת הניקוז של העיר כולה הולכת ומועמסת יותר ויותר ככל שהעיר מתפתחת... בסופו של דבר אתה לא יכול לצפות שאותו צינור בקוטר מטר שהיום מוביל מי גשמים משטח של 10000 דונם יוכל להתמודד על מי הגשמים של עוד 10000 דונמים של השכונה הישנה שליד ומי שסובל מזה בעיקר הם מי שצריכים להגיע לאזורים הישנים יותר בעיר שבהם מערכת הניקוז לא רק שלא מסוגלת לעמוד בדרישה אלא גם מיושנת ולא פעם גם קורסת. את התופעות שאתם מתארים ברחוב הרצל ברחובות היה אפשר לתאר עד לפני כ15 שנה בעיר העתיקה בבאר שבע. זה לא שהכל שם ורוד היום אבל בין נחל שזורם לאורך רחוב קק"ל לפני 15 שנה היום הנחלים הללו לא קיימים, רוב התשתיות בעיר העתיקה הוחלפו וחודשו, המון כבישים ומדרכות נסללו מחדש אך המצב עדיין רחוק מלהיות מושלם כי עוד המון רחובות בעיר העתיקה זקוקים לשיפוץ שכזה. בכל אופן, פקקים ועומסי תנועה אלו דברים שאי אפשר לפתור בתוך האזורים הישנים שבכל עיר מבלי לבצע חריש עמוק של מבנים, הרחובות צרים מאוד (אם נסתכל על הבניה הטורקית שמאפיינת את העיר העתיקה בב"ש) מדובר ברחובות ברוחב סמלי של 10 מ' בפריסה של שתי וערב - פשוט סיוט חד סטרי ותחבורתי לכל מי שנוסע שם. לפעמים בשביל להגיע מרחוב אחד לרחוב המקביל הצמוד אליו צריך לעשות מסע בכל העיר העתיקה, בטוחני שאפילו מכשירי הGPS המעודכנים ביותר שקיימים היום בשוק יתקשו להתמודד, אני בכל אופן, כבר מומחה

mucool2

New member
זאת בעיה,

אבל לפעמים (אפשר לומר בדרך כלל) הבעיה היא הזנחה ואי ניקוי של תעלות הניקוז בקיץ.

Spianist

New member
שלום

מה דעתי על הפרויקט: פרויקט מבורך סוף סוף פרויקט נכון קצת על רחוב הרצל: רחוב הרצל הוא אחד מסמלי האי השקעה ברחובות הוא נראה אותו דבר כבר 70 שנה (לא שהייתי חי) הוא לא מטופח עצי הפיקוס גורמים לליכלוך המדרכות אין לבתים ברחוב הרצל שום ערך ארכיטקטוני (כמו שנאמר פה) לא כיף להסתובב בעיר רחוב הרצל צריך לההרס כמעט עד היסוד אני מאמין שצריך לפתח בעיר סגנון אדריכלי שונה ומגוון אשר יעניק תחושה מערבית לעיר אשר יעניק תחושה של יופי סביבתי - טיפוח גנים, מדרכות כיאה לרחוב ראשי יום טוב

yairp4

Active member
אגב רחוב הרצל

ההורים שלי אומרים שכשהם עברו לאיזור (סוף שנות ה- 70), הייתה לאורך הקטע שבין רח' ויצמן לבין רחוב עזרא שדרה קטנה במרכז הכביש שפורקה בהמשך לצורך עבודות הרחבה. מישהו מכיר שהיה כזה דבר?

למעלה